Skip to main content

Sykling på Den italienske rivieraen

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Bli med tidligere landslagsspiller i håndball Knut Arne Iversen og oppdag Den italienske rivieraen fra sykkelsetet. Vi bor praktisk og behagelig på hotell med fasiliteter for sykkelturister, og kan legge ut på attraktive og varierte sykkelruter i alle retninger.

 

22. mai    Avreise

Møt turleder Knut-Arne på Gardermoen for avreise til Nice. Innsjekk av bagasje og (egne) sykler. Avgang med Norwegian fra Oslo lufthavn Gardermoen kl. 08:00, direkte til Nice med ankomst kl. 10:55. Her venter innleid buss som tar oss og bagasje med over den italienske grensen og til den den lille kystbyen Santo Stefano al Mare, ca. 12 km øst for San Remo (ca. 8 mil / 1t 15min). Her sjekker vi inn på "sykkelhotellet" Best Western Hotel Anthurium 4*.

Med direkte adgang til et bredt nettverk av sykkelstier og fasiliteter spesielt knyttet til sykling ligger alt til rette for et flott opphold. Vi slapper av etter en tidlig start, og kan utforske omgivelsene, bassenget og fasilitetene på hotellet. Nettside hotell: www.hotelanthurium.it

Under oppholdet er det inkludert 3-retters middag og salat på 2 av dagene, i tillegg til ekte italiensk pizza til middag en dag.

Hotellet har fasiliteter for vasking av klær daglig (inkl.), samt et eget sikret sykkelrom som er tilgjengelig for gjestene.

22.-26. mai      På sykkelsetet

Vi klargjør syklene og skal endelig utforske dette fantastiske området fra sykkelsetet. Knut Arne er godt kjent etter flere tidligere turer og leder an.

Han er en habil hobbysyklist og har syklet en rekke ulike offroadritt, blant annet Offroad Finnmark 3 ganger, Skaidi Xtreme 5 ganger og velkjente Birken. I 2019 deltok han også i sykkelrittet La Ruta i Costa Rica.

Alle turene vil ha utgangspunkt fra Santo Stefano al Mare. Det legges opp til en del klatring i fjellene på turene, gjennom sjarmerende småbyer som bl.a. Bajardo, Dolceacqua og Monte Ceppo (1468 moh). Vi skal sykle langs den 24 kilometer flotte sykkelveien langs sjøen mellom San Lorenzo al Mare og Ospedaletti. Det blir også en tur til Monaco (ca. 100 km t/r). Området er fantastisk å sykle i! Turene blir i rolig tempo, men man må være i noenlunde form og i stand til å sykle oppover fjellene. Vi legger opp til en miks mellom fem til seks timer på sykkelen på en lang dag, og to til tre timer på en kort dag. Det blir utarbeidet turprogram for hver dag.

Selvfølgelig legger vi opp til trivelig samvær og avslapping også. Det blir et matkurs (2 timer) under oppholdet, hvor vi lærer å lage typisk italieneske retter som foccaccia, fersk pasta og pesto, etterfulgt av en lett lunsj.

27. mai    Hjemreise

Vår italienske "treningsleir" er ved veis ende, og vi pakker kofferten og sjekker ut. Innleid transport tar oss med til flyplassen i Nice for innsjekk og hjemreise. Avgang med Norwegian kl. 13:35, direkte til Oslo med ankomst på Gardermoen kl. 16:25. Her skilles våre veier for denne gang. Arrivederci!

PS!  om du ønsker å leie sykkel i Italia under oppholdet og ikke ta med egen sykkel, ta kontakt så skal vi tilrettelegge så godt som vi kan!

REISEFAKTA

Dato:  22.-27.05  2022

Pris: kr 14 400,-

Påmeldingsfrist:  SNAREST

Prisen inkluderer:

 • Reiseleder Knut Arne Iversen
 • Flyreise Oslo lufthavn – Nice t/r med Norwegian
 • Overnatting 5 netter på Best Western Hotel Anthurium 4* inkl. frokost
 • 2 middager inkl. salat på hotellet
 • 1 gourmet pizza middag
 • Matlagingskurs 2 timer
 • Transport mellom flyplassen i Nice og hotellet t/r i egen buss
 • Spesialbagasje for sykkel på flyet Oslo-Nice t/r

 

Ikke inkludert:

 • Enkeltromstillegg 5 netter: kr. 2 790,-
 • Overnatting på Thon Hotel Gardermoen 21.05: i DBL rom 625,- pp / SGL kr. 1000,- (begrenset antall rom)
 • Drikke på måltidene

Informasjonsbrev om turen sendes ut 7-10 dager før avreise. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn slik at det blir riktig på flybilletten (navne endring kan medføre merkostnader).

Søk reise

Kart

Dagsprogram

 • Reiseleder: Knut Arne Iversen

  Sykkelentusiast Knut Arne fra Hammerfest tar deg med på sine favorittruter i Italia. Knut Arne er hobbysyklist som har syklet en rekke ulike offroadritt, blant annet Offroad Finnmark 3 ganger, Skaidi Xtreme 5 ganger, og Birken. I 2019 deltok han på sykkelrittet La Ruta i Costa Rica. Det er også verdt å nevne at Knut Arne er tidligere håndballspiller, og kan vise til 21 A-landslagskamper for Norge, samt at han var proff i tyske SG Flensburg-Handewitt. I senere år har han også vært en sentral skikkelse i reiselivsnæringen i Finnmark.

  Knut Arne Iversen