Skip to main content

Høstopplevelser i Nord-Italia

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

HØST OG EPLEFEST I SYD-TYROL

Syd Tyrol i Nord-Italia inviterer til stor høstfest. Gjeterene kommer fra seteren til landsbyen med sitt kveg som er vakkert pyntet med blomster, kranser og klokker. Dette  blir  fest med  tradisjonsrik musikk, bondemarked med lokale spesialiteter. Eplene er også høstet inn og vi blir med på festen og kåring av Epledronningen.

REISEFAKTA – FLY

DATO: 08.10-12.10 2020

FLYTIDER: KOMMER

PÅMELDING ØNSKES INNEN: 1. JULI

PRIS:KR  10 490,-

INKLUDERT:

Flyreisen

Reiseleder fra Boreal reiser

4 overnattinger

4 frokoster

4 middager

1 velkomstdrink

1 velkomstpresang

Utflukter som beskrevet

 

IKKE INKLUDERT:

Enkeltrom:Kr 525,-(4 netter)

Lunsjer

Drikke til måltider

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Stavanger - Tyrol

  Reiseleder fra Boreal reiser møter på Stavanger Lufthavn Sola og er behjelpelig med innsjekk. Flytider kommer. Etter å ha hentet vår bagasje venter innleid buss og vår tur begynner. Vi forlater Tyskland og kommer inn i Østerrike. Turen går på gode veier og gjennom et flott landskap via Brennerpasset med stopp underveis til valgt hotell i Nord-Italia. Dette blir vår base under oppholdet. Vi bor i Terentoområdet som ligger på et solfylt lavfjellesplatå. I dette området står bondekulturen sterkt. Her finnes flere rustikke gårder, noen av dem er flere hundre år gamle. Her dyrkes flere kjente eplesorter og vindruer. Til avtalt tid møtes vi til felles middag.

  Stavanger - Tyrol
 • Dag 2: Vipiteno

  Etter frokost tar vi i dag turen til Vipiteno. Denne lille alpelandsbyen med sine pittorske gater og hus, en vakker perle. Vi tilbringer noen timer her før vi returnerer til vårt hotell. Tid på egenhånd, før vi møtes til felles middag.

 • Dag 3: Høstfest i Terento

  Etter frokost reiser vi til Terento. Bøndene henter kyr, kalver, geiter, sauer og lama fra setrene. Dyra har hele sommeren oppholdt seg i frisk fjelluft og spist godt gress. Når nettene blir kjølige blir de henta hjem til varme fjøs. Utpå formiddagen kommer dyra pyntet med blomster, kranser og klokker og føres gjennom landsbyen. I byen er det gjort klart til fest. Det blir solgt lokal mat og orkestre spiller musikk fra området. Lokal befolkningen er pynta i sine fineste Dirndler og Lederhosen. Til avtalt tidspunkt drar vi tilbake til hotellet. Ikveld står tradisjonell "Törggele" på menyen. Dette er en meny som er brukt langt tilbake i historien i Syd Tyrol. Fra tidlig høst etter at druene er høstet og presset har vinbøndene invitert til fest hvor den nye vinen skal prøves. På menyen står lokale komler, kål, flesk, utvalgte pølser, oppskjært pålegg. Til dessert er det brente mandler med smør.

  Høstfest i Terento
 • Dag 4: Eplefest i Natz

  I dag går turen til epleområdet Natz-Schabs. Dette området ligger ca. 890 moh. Her høstes hvert år mer enn 11000 tonn epler. Når eplene er høstet og vinen i hus blir dette feiret med stor eplefest i landsbyen Natz. Det begynner med underholdning og musikkopptredener. På markedet møter vi eplebønder som gjerne deler sin erfaring når det gjelder dyrking og hvordan man kan bruke epler,samt muligheter for å være med på eplevandring. Det tilbys lokale matvarer og hjemmelaga produkter. Litt utpå dagen er det opptog med flotte utsmykka vogner. I en av vognene er det en kjemepstor krone av gule og røde epler. Et av høydepunktene er kåring av Epledronningen, som representerer området på ulike arrangement i inn og utland. Retur til hotellet og felles middag.

 • Dag 5: Tyrol - Stavanger

  Etter innholdsrike dager er det på tide å si farvel for denne gang. På gode veier går turen til flyplassen og hjemreise.