Skip to main content

BT Fordel 04.04: Skreifiske i Lofoten

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Lofotfiske med BT Fordel!

Bli med BT Fordel på Lofothavet og fiske etter skrei! Sammen med flere ganger norgesmester i Skreifiske, Arne Auestad, tester vi fiskelykken i Lofoten i den tradisjonelt beste tiden for å få skrei. Vi bor på rorbuer i Svolvær og kan se frem til en sosial tur, med gode muligheter for å få stor fisk!

Ikke inkludert:

 • Enkeltromstillegg 4 netter: 1 700,- kr
 • Sløying og pakking av fisk (kan gjøres selv eller mot betaling)
 • Øvrige måltider
 • Ølsmaking på Lofotpils 350,- kr (smaking av 5 sorter)
 • RIB tur til Trollfjord & havørnsafari kr. 945,-

Ølsmaking og RIB-tur må forhåndsbestilles, senest 21. mars. 

Hvis det ønskes å reise en- eller begge veier Bergen-Svolvær med Hurtigruten (istedenfor fly), ta kontakt så gir vi et tilbud.

Påmelding innen: 29. desember 2021

Praktisk informasjon:

Bekledning: dere får låne hver deres "regattadress", denne holder været ute og varmen inne, samt har flytelement. Ellers finnes selvfølgelig alt av sikkerhetsutstyr om bord. Ta med ullundertøy og evt. genser å ha under. Bedre å ha for mye enn for lite, lett å ta av noe hvis det blir for varmt.

Fottøy? Ikke mye søl på dekket, så ikke absolutt nødvendig med støvler. Varme sko først og fremst, fjellsko fungerer fint hvis man har det. Varm lue og votter.

Kan man ha med eget fiskeutstyr? Det går helt fint. Reiseleder Arne kan gi gode råd på hva man trenger. Tykkelse på snøret: bruddstyrke 30kg. Hender at man får rugger på denne størrelsen, så like greit å være forberedt J

Egne kniver til sløying? Han har kniver som kan lånes, eller man kan bruke egen kniv hvis man ønsker det (husk i så fall å legge denne i innsjekket bagasje).  

Søk reise

Dagsprogram

 • 04. april: Ankomst Svolvær & Fiskeværsvandring

  Oppmøte på Flesland for avreise til Lofoten med Norwegian, avgang kl. 10:15, ankomst Gardermoen kl. 12:05. Videre til Evenes flyplass kl. 13:30, med ankomst 15:00. Transfer i egen buss til Svolvær. Innsjekk på Svinøya Rorbuer i Svolvær for 4 netter. Alle rom har privat bad, men man deler fellesrom som stue og kjøkkenkrok med flere. To-retters middag kl. 19:00 på Børsen Spiseri. Før middag gjør vi en fiskeværsvandring med lokalguide på Svinøya, det var her det opprinnelige fiskeværet Svolvær vokste frem. Vi ser og hører om hvordan fiskerne levde under lofotfisket i tidligere århundrer.

 • 05. - 07. april: Ut å fiske skrei!

  Frokost på Børsen Spiseri. Ut på Lofothavet og fiske skrei med MS Skreien i fire timer! Ta med varmt fottøy, hansker og hodeplagg. Båten er utstyrt med flytedresser og havfiskestenger. 8 pers. fisker samtidig på MS Skreien (2 har pause kontinuerlig). Taxi til Henningsvær for avstigning/ombordstigning i fiskebåten, slik at vi får mer effektiv fisketid på Lofothavet. Kaffe serveres om bord. Hver enkelt beholder fisken de får, hvis ønskelig. Middag på Børsen Spiseri 06. april. Ølsmaking hos Lofotpils en av dagene hvis interessen er stor nok (ikke inkl.).

  Ut å fiske skrei!
 • 08.april: RIB safari / hjemreise

  RIB-tur for de som ønsker (ikke inkl.). Utsjekk og transport fra Svolvær til Evenes kl. 15:00, innsjekk og hjemreise med Norwegian. Avgang direkte til Bergen kl. 18:25, ankomst Flesland kl. 20:15.

  RIB safari / hjemreise
 • Ekstra utflukt 1: : Ølsmaking hos Lofotpils

  Vi går til Lofotpils sine lokaler i Svolvær og smaker på 5 av deres forskjellige sorter med øl, og får lære litt om fremgangsmåten for å lage de gylne dråpene.

 • Ekstra utflukt 2: : RIB tur til Trollfjord & havørnsafari

  Kl. 10:00 Avreisedagen. Bli med på RIB tur til kjente Trollfjord og opplev noen av de tallrike havørnene i området. Er vi riktig heldige klarer guiden å lokke dem nærme båten slik vi får se dem nært hold og tatt flotte bilder. 2-timers tur, tilbake 12:30. Heldekkende flytedress, briller, hansker, flytevest er inkludert. Husk varme sko, lue og klær tilpasset dagens vær.

 • Reiseleder : Arne Auestad

  Med oss på laget som reiseleder har vi vært så heldig å få Arne Auestad, og han er ingen "hvemsomhelst" innenfor havfiske. Arne har drevet med havfiske siden 1978, og er leder i Nord-Jæren Havfiskeklubb. Han har deltatt i VM i Skreifiske hele 22 ganger, vunnet både individuelt og med lag et utall ganger, i tillegg til mange andre mesterskap og konkurranser nasjonalt og internasjonalt. Den største skreien han har tatt utenfor Svolvær var på hele 38,5 kg! Om denne og mange andre fiskehistorier, råd og tips kan dere se frem til under turen. Arne tar initiativ til felles middag på dagene der disse ikke er inkludert.

  Arne Auestad