Skip to main content

Storslåtte St. Petersburg

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

REISEFAKTA

DATO: 20.-25.09. 2020

FLY UT: Stavanger 09:45 - 14:50 St. Petersburg (via Stockholm)

FLY INN: St. Petersburg 16:00 – 20:45 Stavanger (via Stockholm)

PRIS: 15 990,–  kr per person i dobbeltrom

PÅMELDINGSFRIST: 18.06. 2020

 

PRISEN INKLUDERER:

Flyreise Stavanger – St. Petersburg t/r

Reiseleder fra Boreal Reiser

4 netter på Sokos Hotel Olympia Garden inkl. frokost

Middag D1, D3, D4 og lunsj D5

Billetter/opplevelser: vodkamuseet inkl. smaking, Isakskirken, Peter-Paulfestningen, t-banebillett, Blodskirken, Eremitasjen, Krasin isbryter, Ubåt S-189.

Program som beskrevet inkl. lokalguide

Transport iht. program i egen buss

 

IKKE INKLUDERT:

E-visum til Russland (per 12.2019 er dette gratis å søke om - se informasjon lengre ned)

Enkeltromstillegg 4 netter: 2 400,- kr

Drikke på måltidene

Tips til sjåfør/lokalguide

Søk reise

Dagsprogram

 • D1: 20. september: Avreise til St. Petersburg

  Oppmøte på Stavanger lufthavn Sola for innsjekk og avreise til Russland. Din Boreal Reiser reiseleder bistår deg ved behov. Avgang med SAS kl. 09:45, ankomst Stockholm kl. 11:05. Vi flyr videre kl. 12:30, og lander i St. Petersburg kl. 14:50 lokal tid. Ved ankomst venter innleid buss og lokalguide som tar oss med til hotellet for innsjekk. Sokos Hotel Olympia Garden 4* ligger i det historiske sentrumet av St. Petersburg.
  Vi begynner besøket på det eneste museet i verden som er dedikert eksklusivt til Vodka, og lærer om drikkens historie, tradisjoner, opphav – samt en liten smak. Etterpå spiser vi middag på restauranten som ligger under samme tak, "Vodka Room No1" er den eneste i byen som tilbyr kun klassiske, russiske retter.

  Avreise til St. Petersburg
 • D2: 21. september: Peter-Paulus festningen

  St. Petersburg er den fjerde største byen i Europa, og har en historisk og en moderne del. Byen regnes som en ganske "ung by" i europeisk målestokk. Vi gjør en guidet runde og gjør oss kjent med det ganske lille og konsentrerte bysentrumet, rundt Nevsky prospekt. Kuppelen på St. Isakskatedalen ruver godt og kan ses fra hele byen. Katedralen skulle være hovedkirken i det russiske imperiet, og stod ferdig i 1858. Peter-Paulfestningen regnes som byens fødested, og ble grunnlagt i 1703 på ordre fra Peter den Store. Dette med mer ser vi på vår guidede rundtur på den andre dagen.

  Peter-Paulus festningen
 • D3: 22. september: St. Petersburg i 4 steg

  På tredje dag gjør vi oss kjent med byen på "fire steg". Et steg er bondens marked (Kuznechny), det første innendørsmarkedet i byen og antakelig det beste av sitt slag. Videre til å oppleve en russisk-ortodoks messe i St. Vladimir-katedralen. T-banen i St. Petersburg regnes som en attraksjon i seg selv, mange av de 72 stasjonene er rikt utsmykket og som rene kunstverk å regne. Oppstandelseskirken – også kalt "Blodskirken", siden tsar Aleksander II av Russland ble myrdet her, er også på programmet. Arkitekturen med de velkjente "løkkuplene" er slik de fleste forbinder med Russland. Etterpå blir det fritid til å utforske sentrum på egenhånd. Middag spiser vi på Petrousha restaurant.

  St. Petersburg i 4 steg
 • D4: 23. september: Eremitasjen

  Eremitasjen må besøkes, grunnlagt av Katarina den Store regnes det som et av de største og eldste museer av kunst- og kulturhistorie i verden. Det har vært åpent til almennheten siden 1852, og kan blant annet skilte med verdens største samling av malerier. Samlingene befinner seg i et stort kompleks av seks historiske bygninger, inkludert Vinterpalasset, tidligere residens for de russiske keiserne. Fritid i byen på ettermiddagen. Middag på Sadko restaurant, kjent for sine syngende servitører samt sitt flotte interiør som kombinerer folklore med det moderne.

  Eremitasjen
 • D5: 24. september: Katarinapalasset (Pushkin)

  I den lille byen Tsarskoye Selo 25 km sør for St. Petersburg ligger Katarinapalasset, som var de russiske tsarenes sommerpalass. Opprinnelig tilhørte det Katarina I, og det består av et enormt område med flere palasser, parker, monumenter, paviljoner, skulpturer med mer. Fasaden er 300 meter, og palasset har vært museum siden revolusjonen i 1917. Her spiser vi også lunsj i en tradisjonell russisk "Podvorie" (tømmerhus). Denne restauranten er godt kjent i Russland, og besøkes jevnlig av kjente politikere, forretningsfolk, kunstnere, og selveste Putin feiret bursdagen sin her.

  Katarinapalasset (Pushkin)
 • D6: 25. september: Krasin & S-189 (hjemreise)

  På avreisedagen gjør vi to litt annerledes besøk: Isbryteren "Krasin" var sentral i utforskningen av arktiske strøk og nordevestpassasjen, og er i dag et flytende skipsmuseum. Ubåten S-189 ble bygget i 1954 og var i bruk frem til 1990, bl.a. gjennom den kalde krigen. Her får vi et unikt innblikk i dagliglivet på ubåten som ble klassifisert som "Whiskey-klassen" av NATO.
  Etter disse på hver sin måte interessante besøkene spiser vi lunsj sammen før vi setter kursen mot flyplassen og innsjekk. Avreise kl. 16:00 med SAS til Stockholm, ankomst kl. 16:30 lokal tid. Videre til Stavanger kl. 19:25, ankomst 20:45.

  Krasin & S-189 (hjemreise)