Skip to main content

Spitsbergen Rundt - i Isbjørnens Rike

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Spitsbergen rundt – I isbjørnens rike

 

Dato: 14.-23.09.2022

Bli med når vi forsøker oss på en full rundseiling av Spitsbergen med MS Spitsbergen og opplever majestetiske isbreer, fredfylte fjorder og arktisk dyreliv.

 

Verdens nordligste by

Etter en flytur til Longyearbyen, byen på toppen av verden. Få en følelse av hvordan det er å leve så langt nord når du møter de tilpasningsdyktige innbyggerne i denne unike byen. Herfra seiler vi til vakre Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark. Utforsk billedskjønne fjorder, bratte fjell og vakre øyer mens du holder utkikk etter dyreliv i landskapet.

 

Vi holder utkikk etter isbjørn og fugler

Den østlige delen av Svalbard har den høyeste bestanden av isbjørn på øygruppen. I løpet av våre tre dager med utforsking av Spitsbergens østlige kystlinje vil vi holde utkikk etter disse ikoniske, men sky rovdyrene. Klippene i denne regionen tiltrekker seg enorme mengder fugl.

 

Fantastisk natur

Gjør deg klar til å utforske det majestetiske landskapet og geologien i Hornsund. De kuperte fjellene og de fantastiske fjordene her utgjør noen av Svalbards vakreste landskaper. Etter at vi har utforsket dette området, seiler vi nordover mot Isfjorden før vi avslutter ekspedisjonscruiset i Longyearbyen.

*Pris: Fra kr 58 990,-

* Rabatt kr 800,- ved bestilling før 10. januar 2022

 

Inkludert

 • Reiseleder fra Boreal Adventure
 • Fly tur/retur Longyearbyen
 • Overnatting på hotell i Longyearbyen før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost og lunsj
 • All transport i Longyearbyen, inkludert en utflukt før ekspedisjonscruiset starter
 • Ekspedisjonscruise med MS Spitsbergen i valgt lugarkategori, alle lugarer med dobbeltseng
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann)
 • Kaffe og te.
 • WiFi om bord. Merk at det er begrenset WiFi- og telefondekning i de områdene vi seiler til.
 • Gjenbrukbar vannflaske, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land.
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter og foredrag om en rekke temaer
 • Fri bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper.
 • Profesjonell fotograf som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv.
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom.
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag.
 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet.
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter.
 • Egen vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du får beholde.
 • Ekspedisjonsfotografer som kan hjelpe deg med kamerainnstillingene.

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst Longyearbyen

  Reisen starter med flygning til Longyearbyen, videre til hotell for innsjekk. Vårt eventyr på 78 grader nord har begynt.

  Ankomst Longyearbyen
 • Dag 2: Longyearbyen - en norsk høyborg i arktiske strøk

  Etter en overnatting på hotellet har vi muligheten til å utforske den fargerike utposten Longyearbyen før vi går om bord på skipet om ettermiddagen. Vi kan ellers velge fra et utvalg valgfrie aktiviteter før sjøreisen starter. Når vi kommer om bord i skipet, får vi utlevert ekspedisjonsjakken. Vi finner oss til rette i lugaren og bli med på den obligatoriske sikkerhetsdemonstrasjonen. Vi gjør oss kjent med hvor restaurantene, vitenskapssenteret, observasjonsdekk og Explorer-salongen og baren er. Vi kommer til å tilbringe mye tid her. Vi tar deretter farvel med Longyearbyen og starter vår egen oppdagelsesreise.

  Longyearbyen - en norsk høyborg i arktiske strøk
 • Dag 3-5: Nordvest - Spitsbergen Nasjonalpark

  I disse vakre, fjerntliggende områdene er det ikke verken internett eller telefonstolper som gir mobildekning. Uten e-post og tekstmeldinger er dette derfor en sjelden mulighet til å koble deg av den moderne verden. Det er tid for å sette søkelys på det som virkelig betyr noe. Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark byr på den vakre arktiske naturen i all dens kuperte, uberørte prakt. Her finner vi bratte fjell, flotte isbreer og vakre mindre øyer. Det er også et av de sjeldne stedene i verden som kombinerer vakker natur og fascinerende historie. Her finner du nemlig den største konsentrasjonen av graver, spekkovner og andre kulturskatter fra Svalbards første oppdagelsesreisende. Kongsfjorden er et av de vakreste fjordområdene på Svalbard, med en frodig tundra og panoramautsikt over kysten. Fjorden er innrammet av dramatiske fjellformasjoner, og kanskje du får se isbreer som kalver isfjell ned i vannet. Det kan hende vi anløper Ny-Ålesund, en kulturrik tidligere gruveby som nå er et internasjonalt forskningssenter. Nordvesthjørnet er fugletitterens mekka i sommermånedene. Du vil også holde utkikk etter dyreliv som hval, storkobbe, hvalross, svalbardrein og kongen av Arktis selv – den majestetiske isbjørnen. Med litt flaks vil du se en eller flere av disse toppredatorene når de beveger seg rundt isen langs kysten på jakt etter sel. Det vakre terrenget i denne regionen gjør det perfekt for villmarks aktiviteter. Vi forsøker å dra nytte av alle mulighetene som kommer vår vei. Det kan være vi bruker ekspedisjonsbåtene våre til å gå i land for en fottur, eller kanskje vi deltar i en strandrydding eller setter kajakkene på vannet.

  Nordvest - Spitsbergen Nasjonalpark
 • Dag 6-7: Øst – Svalbard Naturreservat

  Den østlige delen av Svalbard har den høyeste bestanden av isbjørn på øygruppen. Vi håper at vi vil få se den sagnomsuste ‘Kongen av Arktis’ i løpet av de neste tre dagene. Nordishavet i denne delen av Svalbard er fullt av drivis, og det frosne sjø-landskapet endrer seg hele tiden. Kapteinen og ekspedisjonsteamet er moderne oppdagelsesreisende, og de vil bruke avansert sonarteknologi og satellittbilder til å analysere tykkheten og bevegelsene til sjøisen. De vil bestemme hvilken del av den arktiske villmarken vi vil utforske på landinger, fotturer og valgfrie kajakkturer. Dersom forholdene er på vår side, krysser vi 80° N, seiler gjennom Hinlopenstredet og fortsetter sørover mens vi holder utkikk etter hvalross og sjøfugler. I denne regionen holder tusenvis av polarlomvi, måke og krykkje til. Når vi seiler gjennom Freemansundet, vil du høre og se sjøfuglene som svever oppe i luften mot panoramaet foran oss. Freemansundet separerer Barentsøya fra Edgeøya. Vi vil forsøke å lande langs kysten av Edgeøya eller Barentsøya. Kanskje vi utforsker Kapp Lee, et spennende sted der du finner kulturarv fra alle epokene av menneskelig utforskning av Svalbard. Hvis vi er heldige får vi også se noen av de marine pattedyrene på Svalbard, når vi beveger oss mot Sørkappøya.

  Øst – Svalbard Naturreservat
 • Dag 8: Sør – Spitsbergen Nasjonalpark

  Målet vårt i dag er å nå den sørligste tuppen av Spitsbergen. Utforsk det varierte landskapet og geologien i Hornsund, en del av Sør-Spitsbergen nasjonalpark. For mange er dette Svalbards vakreste fjord. De kuperte, bratte fjellene, den frodige, fargerike vegetasjonen og utformingen på fjorden gjør den til et av verdens vakreste steder. På vei inn i denne rundt 30 kilometer lange fjorden kan det hende du får se at isbreene kalver is ned i vannet. På en klar dag ser vi kanskje også Hornsundtind, som ruver 1431 meter over havet. Gjødsel fra alkekonge-koloniene her er ansvarlig for de overraskende grønne områdene du kanskje vil se under en landing. Den frodige tundraen rundt fuglekoloniene tiltrekker seg dyreliv som svalbardrein og polarrev. Når vi seiler kan du holde utkikk etter andre dyr som sel og hval. Hornsunds andre beboere er forskerne som holder til på den polske polarstasjonen. Stasjonen ble etablert her i 1957, og fungerer som forskningssenter for fag-grener som klimaendringer, glasiologi og seismologi. Om kvelden starter vi reisen nordover når vi seiler forbi Bellsund mot Isfjorden.

  Sør – Spitsbergen Nasjonalpark
 • Dag 9: Isfjorden, Fjorder og Villmark

  I dag seiler vi inn i den vakre Isfjorden, det mest prominente fjordsystemet på Svalbard. Fjorden fører inn til mange mindre fjorder, og former et frodig og vakkert økosystem rikt på dyreliv og vegetasjon. Her vil vi utforske de enorme u-formede dalene som isbreene skar ut av fjellene for rundt ti tusen år siden. Mot nord i fjorden ligger det iøynefallende landemerket Alkehornet. Det er et imponerende eksempel på karbonatbergart, med en hornformet fjelltopp. Dyrelivet rundt har erobret det. Polarreven kan ses her, i tillegg til svalbardrein og tusenvis av lomvi og krykkje. Det er bemerkelsesverdig hvor tydelig sporene etter menneskelig tilstedeværelse er bevart i Isfjorden. Langs strendene og buktene kan du se kulturelle levninger etter Svalbards historie som hvalfangst- og jaktsted, som spekkovner og jaktstasjoner. Et mer moderne kulturikon ligger lenger sør i fjorden. Her ligger nemlig bygningene til Isfjord Radio, en tidligere radio- og værstasjon som ble etablert i 1933, og som nå huser et hotell som kanskje har den vakreste beliggenheten i verden. Landskapet i de indre delene av Isfjorden endrer seg hele tiden. Vi har uansett flere gode landingssteder i dette området, og vil bestemme hvor vi drar og hva vi gjør basert på været- og isforholdene når vi kommer frem.

  Isfjorden, Fjorder og Villmark
 • Dag 10: Longyearbyen - hjem

  Det arktiske eventyret rundt Svalbard er over for denne gang. Nå er det tid for å fordøye og se tilbake på alle de spennende opplevelsene du har hatt, og kjenne på den fantastiske følelsen over bokstavelig talt å ha vært «øverst i verden». Etter å ha tatt farvel med skipet og besetningen, blir du transportert til flyplassen for flyreisen hjem. I Longyearbyen finner du mange steder som er verdens nordligste i sitt felt. Verdens nordligste kino, kirke, bibliotek, videregående skole og supermarked – de er alle her. Hva med en selfie av deg og alle disse verdens nordligste stedene? Hvis du har tid, bør du ta turen innom de lokale butikkene og kjøpe med deg en suvenir før du reiser hjem. Gaver i form av en varm og god Svalbard-genser eller en eske lokal, håndlaget konfekt vil garantert glede venner og familie hjemme. Svalbard er en avgiftsfri sone, og Longyearbyen har et godt utvalg av sports- og friluftsbutikker, så se om du finner det du trenger til neste ekspedisjonscruise. Uansett hva du velger, ønsker vi deg en trygg reise videre, og vi ser frem til å se deg igjen!

  Longyearbyen - hjem