Skip to main content

Sorrento

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Bli med Anita Famiglietti til hennes andre hjem i Sorrento i vakre Sør-Italia. Anita er halvt "siddis" og halv italiensk og bor periodevis i Sorrento. På denne turen tar hun deg med til sine favorittsteder og gir deg innblikk i Sør-Italiensk mentalitet, hverdagsliv og "la dolce vita". Flotte utflukter til steder som vil ta pusten fra deg!

Reisefakta

Dato:  28.05-04.06  2022

Pris: kr 15 950,-

Påmeldingsfrist:  ta kontakt!

Prisen inkluderer:

 • Reiseleder Anita fra Boreal Adventure
 • Flyreise Stavanger – Napoli t/r med SAS
 • Overnatting 7 netter på Hotel La Pergoletta 3* i Sant'Agata inkl. frokost
 • Busstransport i Italia i egen buss iht. program
 • 5 lunsjer på utfluktene
 • Pizzakurs i Sorrento inkl. lunsj
 • Program og utflukter som beskrevet inkl. lokal guide

 

Ikke inkludert:

 • Enkeltromstillegg 7 netter: kr. 1 900,-
 • Turistskatt ca. 2€ per person per natt, betales direkte til hotellet

Søk reise

Kart

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise & pizza i Napoli

  Møt Anita på Stavanger lufthavn for avreise til Italia. Innsjekk og avgang med SAS kl. 06:00, via København, ankomst Napoli kl. 11:20. Buss venter og tar oss med på en panoramisk tur i Napoli. Pizzaens regnes å være fra Napoli og er en selvsagt lunsj (inkl.). Videre til den sorrentinske halvøy og Sant'Agata. Det er en sjarmerende landsby med butikker, gode restauranter og et typisk italiensk lite bysentrum ca. 3,5km "ovenfor" Sorrento. Innsjekk på koselige og familiedrevne Hotel La Pergoletta 3* for 7 netter. Hotellet har hotellet har eget svømmebasseng, gratis wi-fi og egen restaurant. Her ligger alt til rette for en flott og behagelig uke!

  Avreise & pizza i Napoli
 • Dag 2: Pompeii og Vesuv

  Etter en god frokost skal vi ut å utforske nærområdet. Lokalguiden tar oss med til Pompeii, den romerske byen som i år 79 ble begravd under seks meter askenedfall fra vulkanen Vesuvs voldsomme utbrudd. Det førte til at hverdagslivet i byen ble "frosset" på et øyeblikk, og utgravningene har gitt arkeologene unike innblikk i livet i en romersk by. Etter den interessante omvisningen tar vi turen opp til 1000 moh. på vulkanen Vesuv og opplever den på nært hold. Utsikten er fantastisk over Napolibukten og hele området rundt. Ha på gode sko og klær etter vær, det kan være litt kjøligere oppe i høyden. Lunsj inkl.

  Pompeii og Vesuv
 • Dag 3: Capri

  Etter frokost beveger vi oss ned til havnen i Sorrento hvor vi stiger om bord i en hurtigbåt som tar oss med ut til øya Capri. Helt siden keiser Tiberius la sin elsk på øya omkring år 30 e.Kr. har den blitt høyt verdsatt, de seneste århundrene også som turistreisemål. Etter en båttur på 20 minutter ankommer vi havna, og kan utforske de to flotte landsbyene Capri og Anacapri. Sistnevnte ligger litt høyere på øya, og her finner man Villa San Michele (inkl.) som tilhørte den svenske doktoren Axel Munthe som fungerte som livlege for de svenske kongelige. Lunsj inkl.

  Capri
 • Dag 4: Sorrento & pizzakurs

  Sorrento er bygd på en vulkansk klippe og berømt for sitt milde klima, sin vakre beliggenhet og produksjon av appelsiner, sitroner og valnøtter. Byen var i sin tid en del av "grand tour" og flittig besøkt av berømte forfattere, kunstnere, diktere, adel og den øvrige overklassen. Anita tar deg med og viser byens hemmeligheter. Det blir også besøk til en lokal gård med smaking av lokale spesialiteter og ikke minst pizzakurs. Lær å lage den berømte italienske spesialiteten slik italienerne selv gjør det!

  Sorrento & pizzakurs
 • Dag 5: Amalfikysten

  Det er ikke bare i Norge vi har en vakker kystlinje, den verdenskjente Amalfikysten har hatt UNESCO status siden 1997. Veien er skåret inn i de bratte klippene som stuper ned i havet og er en av de mest spektakulære veistrekningene i Europa. Positano kalles "den vertikale byen", de fargerike husene klamrer seg oppetter fjellsidene. Vi kjører via Praiano, Furore og Conca dei Marini og ankommer Amalfi som var en av de mektigste sjørepublikkene ved Middelhavet for tusen år siden. Det var her vår egen Henrik Ibsen bodde på Hotel La Luna da han skrev "Et dukkehjem" i 1879.

  Amalfikysten
 • Dag 6: Til egen disposisjon

  Nyt dagen på egenhånd i Sant'Agatha eller ta turen tilbake til Sorrento. Buss stopper rett utenfor hotellet, men føler man seg litt sprek er det ikke mer enn ca 3,5 km å rusle nedover til Sorrento. Anita gir tips og råd.

  Til egen disposisjon
 • Dag 7: Napoli

  Napoli er i dag Italias tredje største by og var i flere hundre år hovedstaden i Kongedømmet Napoli. I dag skal vi utforske denne spennende byen og se de mest kjente severdighetene. På det store torget Piazza Plebiscito ligger Det kongelige palasset i Napoli på ene siden og San Francesco di Paola kirken på den andre. Vi går også langs den gamle hovedgaten gjennom de historiske kvarterene Spaccanapoli og ser de håndlagde julekrybbene som er typiske for Napoli.

  Napoli
 • Dag 8: Hjemreise

  Vår herlige uke i Sør-Italia er ved sin ende og det er på tide å vende nesen mot nord. Etter frokost drar vi til flyplassen i Napoli for innsjekk. Avgang kl. 12:10 med SAS til København. Videre til Stavanger kl. 20:55, ankomst Sola lufthavn kl. 22:05. Arrivederci!

 • Reiseleder: Anita Famiglietti

  Reiseleder på turen er Anita Famiglietti, som har lang erfaring som reiseleder i Italia. Hun er halvt "siddis" og halvt italiensk, og bor både i Italia og Norge. Anita snakker flytende italiensk og har god kjennskap til landet og kan fortelle dere masse om dagliglivet i Italia og hvordan italienerne lever livene sine.

  Anita Famiglietti
 • Anitas 3 beste tips til turen

  1.Spis på den kjente restauranten "Don Alfonso 1890" som har 2 Michelin stjerner og ligger i kort gåavstand fra hotellet vårt. Bestill bord i god tid! For mer informasjon: www.donalfonso.com
  2. Dra ned til Sorrento på kvelden og opplev et ekte Tarantella danseshow.
  3. Ta en spasertur fra hotellet til landsbyens kloster og nyt fantastisk utsikt. Ta en gelato (is) på kirketrappen etterpå.

  Anitas 3 beste tips til turen