Skip to main content

Sørøya - eventyrlig fiske året rundt!

Dette er stedet de SERIØSE havfiskerne vender tilbake til gang etter gang, og nybegynneren kan oppleve storfangst første gangen på havet. På Sørøya utenfor Finnmarkskysten får du den ultimate fiskeopplevelsen året rundt. Her kan du oppleve at drømmen om kjempetorsken, storseien, monsteret av en steinbit eller ei storkveite blir virkelighet. 

Uansett når du måtte velge å komme, vil du få uforglemmelige  havfiskeopplevelser og nordnorsk gjestfrihet i verdensklasse. Dyktige fiskeguider og gjestfritt vertskap stiller alltid opp med hjelp, tips og gode råd om utstyr, fiskeplasser osv. 

Søk reise

Turinfo Sørøya

Hvordan reiser vi til Sørøya? Sørøya ligger utenfor Finnmarkskysten og kan nås direkte med fly hvis man ønsker. Da må man fly med Widerøe, som regel via Tromsø. Det er også mulig å fly til/fra Alta hvis man ønsker å benytte SAS/Norwegian, men da må man kjøre ca. 2t til Øksfjord og så ta ferge derfra til Hasvik på Sørøya. Fergestrekningen er 28km, med en overfartstid på 85 minutter. Det er også mulig å ta Hurtigruta til/fra Øksfjord. 

Hvor bor vi? Vi anbefaler å bo på Hasvik Hotel i hjertet av Hasvik på sørspissen av Sørøya, bare et steinkast fra flyplass og kai. Her tilbys full service, all inclusive, 11 trivelige rom, samt koselig kafe, bar og egen butikk med fiskeutstyr i hotellets første etasje. Når været tillater er det uteservering i hagen med utsikt omt sjøen og havna. 

Hvordan kommer vi oss ut på sjøen? Vår samarbeidspartner Big Fish Adventure er en av de mest erfarne og veletablerte tilbyderne av havfiske i Nordnorge. Det finnes ikke noe annet sted i verden der det er tatt så mange havfiskerekorder som her på Sørøya. Her kan du leie egen båt og velge mellom flere typer og størrelser: Kaasbøll 760 med god plass til 4 personer, den litt mindre Kaasbøll 660, Kværnø 22 fot eller litt mindre 19 fot. For å føre båter kreves båtførerbevis eller internasjonalt båtsertifikat (ICC) for båter inntil 15 meter. Dette gjelder for personer født etter 1.1.1980.  Ønsker man fiskeguide/båtfører med førstehåndskunnslap om havfiske; om utstyr, fiskeplasser, arter og ellers alt du behøver å vite for å få den ultimate havfiskeopplevelsen, kan dette også ordnes.  Alle guidene  er erfarene havfiskere som  kjenner området rundt Sørøya som sin egen bukselomme. Redningsvest er inkludert med båten.

Fiskeutstyr? Ta med eget fiskeutstyr eller lei/kjøp i hotellbutikken. 

Hva kan vi ellers gjøre på Sørøya? På Sørøya finnes det 1100 vann, og 900 av disse er det fisk i. Ferskvannsfisket er med andre ord nesten like eventyrlig som havfisket, og mulighetene til å få storørreten er absolutt tilstede. Det er også mulig å bli med på safari med båt i de vakre fjordene på øya og oppleve det rike dyrelivet; sel, fisk, et rikt fugleliv og kanskje til og med hval hvis man er heldig. Det finnes også en mengde merkede turløyper for toppturer og storslåtte naturopplevelser. 

 

Kart