Skip to main content

Sørøya 7 dager

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Lengst mot nord, helt ytterst i havet, der havet er fullt av hval, sel og fisk - der ligger Norges fjerde største øy Sørøya. På himmelen svever fugler som måser og havørn.  Med mange spennende huler, steil og fjell og lange sandstrender. Sørøya er Norges største øy uten fastlandsforbindelse, kalles også «den grønne øya i nord», og bare må oppleves.    

Så bli med oss til midnattssolens rike og opplev «den grønne øya i nord» med all sin spennende geologi, natur og historie.  En fantastisk miks av hav, fjell og vidde.

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst Hasvik

  Man kan komme seg til Hasvik med fly, eller kjøre til Øksfjord og ta ferge over. Den går flere ganger om dagen. Et siste alternativ er å ta hurtigbåten fra Hammerfest. Den går ikke hver dag, så da må man sjekke når den går.  Hasvik kommune består av den vestlige delen av Sørøya. Med tettstedene Hasvik, Breivikbotn og Sørvær. Sørøya er godt kjent som «Storfiskens rike» og man ser at det en gang har vært et stort og viktig fiskevær. På veien til overnattingstedet ser man den spektakulære stranden som strekker seg så langt øye kan se.
  Overnattingen skjer hos Big Fish Adventure, som har flere forskjellige overnattingstilbud (se prisliste).

  Ankomst Hasvik
 • Dag 2: Utforske Sørøya

  Wildlife safari står på programmet. Dere blir møtt av en av de erfarende guidene i havna, og trygt og sikkert ført med båt inn i flere av de vakre fjordene på Sørøya. Omringet av rå og vakker natur vil fokuset for turen være fugleliv, sel, fisk og kanskje er dere riktig heldige og ser hval. Dette er en fin og spennende tur for hele familien, der fokuset er å få en hyggelig naturopplevelse. Turen tar 3 timer.
  Avslutt dagen med å bade på en av Sørøyas vakre sand strender. Etter et forfriskende bad kan dere lage et sandslott og være med på Big Fish Adventure sin sandslott konkurranse 2020.

  Utforske Sørøya
 • Dag 3: Kokkeluretur i fjæra

  Etter frokosten er det tur for barna, da er det tid for Kokkeluretur i Hasvik Havn. Dette er en tur hvor havfiskeguider Bilal, Hans Kristian og Daniel, som er ivrige artsfiskere tar dere med på tur. Mange av de artene de jakter på ligger inne i fjæresteinene, og har plass på en pekefinger. På kokkelurertur i Hasvik havn skal vi lete etter noen av sjøens rariteter som gjemmer seg i fjæra. Her kan man finne mange forskjellige typer merkelige fisker, krabber, krepsdyr og skjell. Foreldrene er selvfølgelige også velkommen på turen, men her kan barn over 7 år også delta uten foreldre. Turen tar 2 timer.
  De voksne kan ta seg en topp tur, og kanskje velge en av de som er for avansert for barna.

 • Dag 4: Fiskelykke

  Så er det endelig tid for å fiske i ferskvann. På Sørøya er det 1100 vann, og i 900 av disse er det fisk. Opp gjennom årene har det blitt fisket mange flotte ørreter her og mengdefisket er upåklagelig. Du bestemmer hva du vil gå for, og guiden vil komme med sine beste anbefalinger. Dersom størrelsen på fisken er viktig for deg, kan det hende at dere må gjøre et kompromiss og kanskje ikke få like mange. Det vil bli lagt til rette for en fin tur, og samtidig vil dere lære mer om "Catch and release" på fettfinnefiskene vi har i landet.

  Fiskelykke
 • Dag 5: Kvithellan

  I dag er det tid for å besøke Kvithellan. Kvithellan byr på flott natur og tilrettelagte bademuligheter i ferskvann, men også spennende krigshistorie. Under krigsvinteren 1944/45 bodde det 35 mennesker i det lille krypinnet av en bergs hule som ligger svært utsatt til for vær og vind. Guiden tar dere med på en omtrent 15 min gåtur fra veien og ned til kvithellhula for å fortelle dere mer om den spennende krigshistorien fra Sørøya. Etter en god stunde der nede går man tilbake samme vei og kommer til Kvithellvannet der turen avsluttes med mulighet for grilling i vakre omgivelser (engangsgrill må man evt. selv ta med). For badenymfer er det mulighet for å ta en dypp i kvithellvannet.

 • Dag 6: Taborshavn

  Endelig er det ut på havet igjen med båt. Dette er en tur for hele familien. Guiden møter dere i havna og dere blir ført med båt (ca. 15 minutter) til idylliske Taborshavn. Mens guiden forbereder et lite måltid er det lagt til rette for at barna kan kose seg med sandslott bygging og for de barskeste – et lite bad. Tiden står helt stille når man sitter og nyter naturen og stillheten her i Taborshavn. En liten spasertur og ser på gamle steinalder tufter – den eldste bosetningen som er funnet i Norge, før vi tar båten tilbake til Hasvik.

 • Dag 7: Hjemreise

  Alt har en ende, også disse flotte dagene på Sørøya, og det er tide å dra hjem. Man kan reise hjem med ferge, hurtigbåt eller med fly. Vi er helt sikre på at minnene dere har fått her vil være med dere i lang tid og kanskje sees vi igjen her på "den grønne øya i nord".

  Hjemreise
 • Pakkepris rom

  Pris per person i dobbeltrom NOK 11.750,-
  Prisen er gyldig tom 30 sept. 2020

  Prisen inkluderer:
  Koordinasjon og kvalitetssikring av North Adventure
  Turer, transport som beskrevet
  Frokost er inkl med overnattingene
  Drikke med måltid (annet enn springvann) er ikke inkl i prisen, men kan kjøpes på stedet

 • Pakkepris hus/

  Pris per person i Hus i Molokroken (4–6 personer) NOK 13.550, -
  Pris per person i dobbeltrom i hus med flere rom NOK 11.450, -
  Prisen er gyldig tom 30 sept. 2020

  Prisen inkluderer:
  Koordinasjon og kvalitetssikring av North Adventure
  Turer, transport som beskrevet