Skip to main content

Sørøya - 3 dager

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Lengst mot nord, ytterst i havgapet, ligger Norges fjerde største øy - Sørøya. Sørøya kalles også «den grønne øya i nord», på grunn av den intense grønnfargen dere kan oppleve her om sommeren.  Øya har et rikt dyreliv og spennende geologi.  Bli med oss til midnattssolens rike, og opplev en fantastisk miks av hav, fjell og vidde.

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst Hasvik

  For å komme dere til Hasvik kan dere fly, kjøre til Øksfjord og ta ferge over, eller ta hurtigbåt fra Hammerfest. Hvis dere velger å ta hurtigbåten må dere være oppmerksom på at denne, i motsetning til fergen, ikke går til Hasvik hver dag.

  Hasvik kommune består av den vestlige delen av Sørøya. Øya er kjent som «Storfiskens rike», og har en gang vært et stort og viktig fiskevær. På veien til overnattingstedet kan dere se den spektakulære stranden som strekker seg så langt øye kan se.
  Vi overnatter hos Big Fish Adventure, som har flere forskjellige overnattingstilbud.

 • Dag 2: Utforske Sørøya

  I dag står wildlife-safari på programmet. Dere blir møtt av en erfaren guide i havna, og trygt og sikkert ført med båt inn i flere av de vakre fjordene på Sørøya. Omringet av rå og vakker natur skal dere få oppleve øyas fugle- og fiskeliv. Hvis dere er riktig heldig, får dere også se hval! Dette er en fin og spennende tur for hele familien. Turen tar 3 timer.
  Avslutt dagen med å bade på en av Sørøyas vakre sandstrender. Etter et forfriskende bad kan dere lage et sandslott på stranda.

 • Dag 3: Hjemreise

  Før hjemreise er det tid for barna å bli med på Kokkeluretur i Hasvik Havn. Dette er en tur hvor havfiskeguidene Bilal, Hans Kristian og Daniel, som er ivrige artsfiskere, tar dere med på tur. Sammen skal vi lete etter noen av sjøens rariteter som gjemmer seg i fjæra, og er så små at de får plass på en pekefinger. Her kan vi finne mange ulike typer merkelig fisk, krabber, krepsdyr og skjell. Foreldre er selvfølgelig velkommen på turen, men barn over 7 år kan delta alene. Turen tar 2 timer.

  Etter nok en flott dag på Sørøya er det tid for hjemreise. Dere velger selv om dere vil reise med ferge, hurtigbåt eller fly.

 • Pakkepris

  Pris på forespørsel.

  Prisen inkluderer:
  Koordinasjon og kvalitetssikring av North Adventure
  Turer, transport som beskrevet
  Frokost er inkl. med overnattingene
  Drikke til måltid (annet enn springvann) er ikke inkl. i prisen, men kan kjøpes på stedet

 • Pakkepris

  Pris eksempler:
  Per person i Hus i Molokroken (6 personer)NOK 4.550, -
  Pris per person i dobbeltrom i hus med flere rom NOK 4.820, -
  Nøyaktig pristilbud på forespørsel.

  Prisen inkluderer:
  Koordinasjon og kvalitetssikring av North Adventure
  Turer, transport som beskrevet

 • Tips til bekledning:

  2 – 4 personer
  Vær forberedt på alt slags vær når det er sommer i Nord - regnjakke og bukse, genser for kjølig vær, pluss t-skjorter og shorts i tilfelle varmt vær og gode tursko.