Skip to main content

Sommertur til Kristiansand

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Gjør noe hyggelig sammen, unn deg en pause! Den gode stemningen møter vi allerede i det vi kommer om bord i våre komfortable turbusser. Vi bor på Thon Hotell Kristiansand som ligger sentralt til i sentrum som er det perfekte stedet å oppleve sørlandsidyllen.  Kristiansands kalles ofte Posebyen, som er den eldste samlingen av hvite trehus i Norge.

Søk reise

Dagsprogram

 • Fredag 21. august: Stavanger/Sandnes - Mandal - Kristiansand

  Vi ønskes velkommen ombord av vår sjåfør/reise-vert i Stavanger og Sandnes. Vi kjører til Mandal og besøker Sjølingstad Uldvarefabrik. Omvisning og tid på egenhånd til å besøke museumsbutikken. Vi fortsetter til Søgne. Her blir det tur med Høllen båtruter. En fin rundtur hvor vi får med oss både Ny Hellesund, Olavsundet og Borøya. På det siste stykket kjører vi langs skjærgården til Kristiansand. Innsjekk på Thon Hotell Kristiansand før vi treffes til felles middag og hyggelig samvær.

 • Lørdag 22. august: Sightseeing i Kristiansand

  Frokost før vi treffer vår lokalguide som tar oss med på sightseeing. Vi får høre historien om posebyen og viser oss byens severdigheter. Deretter har vi mulighet til og gjør oss bedre kjent med Kristiansand på egen hånd. Vi kan anbefale tur rundt Odderøya. Stort friområde med museumshavn, flotte svaberg og badeplasser. Til kvelden samles vi oss til felles middag og hyggelig drøs i hotellets restaurant.

  Sightseeing i Kristiansand
 • Søndag 23. august: Hjemover via Grovane, Mineralparken og Setesdalen

  Etter en god frokost sjekker vi ut og kjører til Grovane. Her blir det tur med museumsjernbanen, Setesdalsbanen som går til Røykenes hvor bussen vår venter på oss. Før vi reiser videre bruker vi litt til på Røyknes stasjon og kan anbefale kaffe, vafler, is og besøk i suvenirbutikken før vi fortsetter til Mineralparken ved Evje. Mineralparken har et nydelig uteområde og spennende utvalg i butikken med en mengde steinartikler. Vi starter med guidet tur i tunnelen. På rundturen får vi svar på det meste, i tillegg til masse morsomme og lærerike historier og gir oss et helt annen forståelse av hva vi ser inne i fjellet. I tunnelen finnes ingen trapper eller ulent terreng. Her er sitteplasser overalt til å hvile bena. Vi avslutter med middag med dessert og kaffe før siste etappe går videre opp Setesdalen og Brokke-Suleskard. Vi stopper på Sølvgarden og Byrkjedalstunet før vi ankommer våre hjemsteder.

 • Pris

  kr 4 850,-

 • Turprisen inkluderer:

  Bussreisen, med kaffeservering underveis
  2 overnattinger på Thon Hotel Kristiansand, inkludert middag og frokost
  Omvisning i Sjølingstad Uldvarefabrik.
  Lokalguide i Kristiansand.
  Båttur med Høllen båtruter
  Setesdalsbanen, Grovane – Røykenes
  Inngang og omvisning i Mineralparken
  Middag i Mineralparken, Elgkarbonader med
  potetmos og tyttebær, kaffe og dessert.

 • Tillegg

  Singelrom 2 netter kr 800,-