Skip to main content

Sommeropplevelser på Østlandet

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Lesertur med Stavanger Aftenblad: Innholdsrik tur til Østlandet med mange koselige opplevelser. Av høydepunkter på vår rundreise kan nevnes Rjukan, Blaafarveverket, Prøysenhuset, hjuldamper på Mjøsa, Oslo og sommerbyene Sandefjord og Tønsberg.

 

Reisefakta

Dato: 11.-16.08 2021

Pris: kr 10 950,-

Ikke inkludert: Enkeltromstillegg 5 netter kr 1500,-

Påmelding til Boreal reiser: Treskeveien 5, 4043 Hafrsjord

Telefon 51 82 02 10 / epost reiser@boreal.no

Informasjonsbrev om turen sendes ut 10-14 dager før avreise. Sjekk at navn og opplysninger for alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er stavet riktig.

Søk reise

Dagsprogram

 • 11.aug.: Avreise til Telemark

  Påstigning Stavanger Byterminal kl. 08.30 Sandnes Bystasjon kl.09.00. Vi kjører mot Sirdal og Setesdal med passende stopper underveis. Ankomst Rauland Høgfjellshotell i Telemark. Benytt gjerne anledningen til en liten vandretur på fjellstiene før middag.

  Avreise til Telemark
 • 12.aug.: Rjukan, Blaafarveverket og Gjøvik

  Vi ser litt av Hardangervidda før besøk på Vemork. Verdens største kraftstasjon i 1911 med interessante utstillinger og film. Guide er med og etterpå får vi se Rjukan med sin helt spesielle arkitektur. Ettermiddagsbesøk på Blaafarveværket. Sommeren 2021 fylles salene her med høydepunkter fra Nasjonalmuseets samling 1814–1905, som vi får oppleve i tillegg til historien om hvordan koboltgruvene i sin tid forsynte verden med den vakreste blåfarge. Vi fortsetter mot Hadeland og Toten, frem til Gjøvik hvor vi bor 2 netter på Quality Hotel Strand.

  Rjukan, Blaafarveverket og Gjøvik
 • 13.aug.: På den rette og gale siden av Mjøsa

  Vi møter vår dagsturguide som viser oss byen før vi kjører langs Mjøsa og over til Ringsaker. Formiddagsbesøk på Prøysenhuset med kaffe og kakebuffet. Videre til Hamar med omvisning på Domkirkeodden og Norsk Jernbanemuseum. Etterpå skal vi seile Skibladner på Mjøsa. En reise med verdens eldste hjuldamper over til Kapp gjør denne dagen komplett. Buss til hotellet. Hotellet har basseng og Spa avdeling mot tillegg.

  På den rette og gale siden av Mjøsa
 • 14.aug.: Toten og Oslo

  Avreise til Totenvika hvor Helen på Cottage Garden tar imot oss. Gled deg til en omvisning blant velkjente, elskede blomster og vekster i et uhøytidlig hagelandskap. Servering av kaffe og Totenkringle gjør besøket komplett. Vi fortsetter langs Mjøsas sydlige bredder til Romerike
  og frem til Oslo. Her blir det ettermiddagstopp og omvisning på Den Norske Opera og Ballett. Etter opplevelsen fortsetter vi til Sandefjord hvor vi bor godt på Hotel Scandic Park Sandefjord.

  Toten og Oslo
 • 15.aug.: Sandefjord og Tønsberg, eller svipptur til Sverige

  Lokalguide er med oss i bussen og vil vise oss området fra sin beste side. Eller man kan velge å ta en shopping/svipptur med ferge Sandejord -Strømstad tur/retur, ca 5 timer med båt totalt. Bestilles hos vår reiseleder første reisedag 11.08.

  Sandefjord og Tønsberg, eller svipptur til Sverige
 • 16.aug.: Hjemreise via Sørlandet

  En innholdsrik rundreise nærmer seg slutten og vi følger kysten langs Sørlandet med flere stopper for måltider og strekk på beina. Ankomst Sandnes og Stavanger sen ettermiddag.