Sicilia & Malta

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Reis med A-fordel til to av Middelhavets mest spennende øyer – Sicilia og Malta! Sicilia har en meget fascinerende fortid, hvor alt fra arabere, grekere og normannere har satt sine spor. Vi besøker bl.a. den ikoniske vulkanen Etna og vakre Taormina. På Malta opplever vi hovedstaden Valletta og de mindre byene Mdina og Mosta.

Reisefakta

Dato:  16.-24.10  2022

Pris: kr 16 950,-

Påmeldingsfrist:  10.08. 2022 

PRISEN INKLUDERER:

 • Reiseleder fra Boreal Adventure
 • Fly Oslo-Sicilia/Malta-Oslo med Lufthansa inkl. bagasje
 • Overnatting 8 netter på 4* hotell inkl. frokost
 • 8 middager på hotellet
 • Program som beskrevet inkl. lokalguider
 • All transport iht. program i egen buss
 • Ferge mellom Sicilia-Malta
 • Vinsmaking 3 viner inkl. smaksprøver av lokale produkter
 • Panino inkl. 1 glass vin i Palermo

 

IKKE INKLUDERT:

 • Enkeltromstillegg 8 netter: 2 320,- kr
 • Drikke på måltidene
 • Lokal turistskatt, betales kontant direkte til hotellet
 • Tips til sjåfør/lokalguide

 

Påmelding på nettside Boreal Adventure www.borealadventure.no    

Telefon  51 82 02 10  / epost reiser@boreal.no 

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise

  Møt reiseleder fra Boreal Adventure på Oslo lufthavn for innsjekk og avreise. Avgang med Lufthansa kl. 07:15, via München, ankomst Catania kl. 15:00. Velkommen til Sicilia! En buss venter og tar oss med til Hotel Antares 4* i Taormina. Innsjekk og middag på hotellet.

  Avreise
 • Dag 2: Cefalu' - Palermo

  Etter frokost sjekker vi ut og setter oss på bussen som tar oss med vestover langs den nordlige kysten av Sicilia. Her besøker vi Cefalu', en pittoresk kystby. Den tidligere fiskelandsbyens fremste landemerke er den normannske katedralen med de praktfulle mosaikkene. Ta en kaffe på piazzaen (torget) utenfor og se på folkelivet. En lokalguide viser oss rundt i det historiske sentrumet med et virrvarr trange gater og smug. Videre til Palermo hvor vi ankommer utpå ettermiddagen. Innsjekk på Hotel San Paolo Palace 4* for 2 netter. Middag på hotellet.

  Cefalu' - Palermo
 • Dag 3: Palermo & Monreale

  Etter frokost skal vi utforske Palermo og Monreale. Palermo er øyas fargerike hovedstad, og sentrum vrimler av historiske bygninger. For tusen år siden var Palermo Europas tredje største by, og både grekerne, romerne, araberne, normannerne og spanjolene har satt sine spor. Katedralen i Monreale ble påbegynt i 1174, er alldeles praktfull og et av Italias nasjonalmonument. På vår innholdsrike runde stopper vi også innom en av Palermos mest berømte "focacceriaer" hvor du får smake en lokal spesialitet og et glass lokal vin.

  Palermo & Monreale
 • Dag 4: Agrigento

  Frokost og utsjekk fra hotellet. Nå skal vi til den sørlige kysten, nærmere bestemt Agrigento. Her finner vi "templenes dal", hvor grekerne bygde ikke mindre enn 21 templer 600-500 f. Kr. Concordia-tempelet er det største og best bevarte doriske tempelet på Sicilia, og et av de viktigste byggverkene fra den greske sivilisasjonen i verden. Videre til byen Piazza Armerina hvor vi besøker en annen del av den italienske verdensarven. Villa del Casale er en romersk villa fra 300-tallet med et stort antall fargerike mosaikker, som gjengir scener og hendelser fra samtiden. Innsjekk på hotellet i Taormina sen ettermiddag.

  Agrigento
 • Dag 5: Etna & Taormina

  Turen går opp på ikoniske Etna, Europas høyeste aktive vulkan. Vi drar opp til 1900 meters høyde og ser Silvestri-kratrene, og herfra kan man se lavastrømmene fra 1983- og 2001 utbruddene. Senere gjør vi en stopp for å smake på gode lokale viner og produkter. På ettermiddagen besøker vi herlige Taormina, en av øyas vakreste byer, med sitt gamle greske teater, koselige gater og atmosfære. Innsjekk igjen på Hotel Antares 4* i Taormina.

  Etna & Taormina
 • Dag 6: Catania & Syracuse

  Etter frokost sjekker vi ut og møter den lokale guiden for en guidet rundtur i Catania og Siracusa. Ikke bare har Catania vært utsatt for angrep utenifra gjennom historien, men den aller største trusselen har vært Etna. De mange flotte barokke bygningene ble bygd etter et vulkanutbrudd på 1600-tallet, legg merke til den kreative bruken av lava. Videre til Siracusa, den historiske hovedstaden på Sicilia, hvor vi ser bl.a. "Dionysius øre" – en kalksteinsgrotte som har fått sitt navn fordi formen ligner et øre. Utpå ettermiddagen border vi fergen som tar oss med over til Malta. Overfarten tar ca. 2 timer. Innsjekk på Hotel Santana 4* for 3 netter, middag på hotellet alle dager.

  Catania & Syracuse
 • Dag 7: Malta – tre byer

  Hovedstaden på Malta ble grunnlagt i 1566 av Johanitterordenen, og mye av de
  originale festningsverker, bastioner og ringmurer står den dag i dag. Byen sies å
  være "bygd av gentlemen, for gentlemen", og kan skilte med ikke mindre enn
  320 monumenter i en 3km radius. Med lokalguide utforsker vi området rett over havnen fra Valletta kjent som "tre byer": Vittoriosa, Cospicua og Senglea. Tur med typisk båt (dhajsa) i havnen, og fantastisk utsikt fra St. Angelo festningen, som stod imot den store osmanske beleiringen av Malta i 1565. Ettermiddagen til slappe av og nyte Valletta på egenhånd.

  Malta – tre byer
 • Dag 8: Mosta & Mdina

  I dag skal vi besøke Mdina og Mosta med lokalguide på en halvdagsutflukt. Mdina er tidligere hovedstad på Malta, er mer enn 4000 år gammel og ligger på en befestet høyde med panoramisk utsikt. Den er en av de best bevarte middelalderbyene i verden og kalles "den stille byen". Mosta er en større by som ligger sentralt på øya, og tilknyttet mange lokale legender. Her ser vi Mosta-domen, verdens tredje største kuppelformede kirke, kjent for hendelesen som kalles "bombe-mirakelet" i 1942.

  Mosta & Mdina
 • Dag 9: Hjemreise fra Malta

  Frokost og rolig morgen før utsjekk fra hotellet. Vi drar inn til Valletta for litt tid på egenhånd for lunsj og shopping, før transfer til flyplassen for innsjekk. Avgang kl. 17:15 med Lufthansa til Frankfurt 19:55. Fra Frankfurt 21:35, ankomst Oslo lufthavn kl. 23:30. Vi takker for denne gang og håper du har hatt et fint besøk til to av Middelhavets mest spennende øyer.

  Hjemreise fra Malta