Skip to main content

Sensommer i Lofoten og Vesterålen

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Vi utforsker de fantastiske øyrikene i Lofoten og Vesterålen i en nydelig tid. Her får du besøke kjente steder som Nyksund, Hurtigrutemuseet på Stokmarknes, Lofotens hovedstad Svolvær, og ta ta turen til enden av E10 på Å ytterst i Lofoten. I tillegg kan du delta på frivillige utflukter til vakre Andøya og Norges mest kjente fiskevær Henningsvær. Det blir mange høydepunkter fra Andenes helt nord i Vesterålen til Å lengst sør i Lofoten!

 

REISEFAKTA

DATO: 17.08 - 23.08 2021

PRIS: kr  17 690,- per person i dobbeltrom

PÅMELDINGSFRIST: 12.05. 2021

IKKE INKLUDERT:

Tillegg enkeltrom 6 netter: kr 3 500,-

Sel- og fuglesafari med RIB båt: kr

Tilleggsutflukt Andøya Rundt: kr 850,-

Tilleggsutflukt Henningsvær & Lofotr: kr 750,-  

Skulle Boreal Reiser være nødt til å kansellere turen pga. covid-19 restriksjoner eller av andre grunner, vil alle innbetalte beløp bli refundert i sin helhet. Ønsker man å melde seg av turen selv, uansett årsak, gjelder betingelser og frister iht. Boreal Reiser sine Reisevilkår.   

Søk reise

Dagsprogram

 • 17.08: Avreise

  Møt din reiseleder fra Boreal Reiser på Sola for innsjekk og avreise til Evenes. Avgang kl. 06:30, via Gardermoen, ankomst Evenes kl. 10:25. Transport med egen buss over Hinnøya, Norges største øy, til Vesterålen. Rett ved Sortland besøker vi sameleiren Inga Sami Siida og lærer om samisk kultur og hilser på verskapet og reinoksene.
  Innsjekk (3 netter) på Scandic Sortland. Kvelden til egen disposisjon.

  Avreise
 • 18.08: Øksnes og Nyksund

  Vi blir med lokalguide og historieforteller Hilde og utforsker Vesterålskommunen Øksnes. Hennes lokalkunnskap og brennende engasjement for Vesterålen kommer til sin rett og supplerer det fantastiske landskapet vi skal ferdes gjennom. På Stø kan man delta på på sel- og fuglesafari (ikke inkl.) med RIB båt og få unike naturopplevelser ved fuglefjellet Anda. Nyksund er et gammelt, nedlagt fiskevær som har fått nytt liv som turistattraksjon etter at kunstnere og reiselivsbedrifter flyttet inn og pusset opp. Her finnes gallerier, små butikker, kafe og restaurant i typisk nordnorske omgivelser. Middag på hotellet.

  Øksnes og Nyksund
 • 19.08: Andøya rundt – ekstrautflukt (ikke inkl.)

  Nyt dagen på egenhånd på Sortland, eller bli med lokalguiden på en rundtur på Andøya.
  Vi følger nasjonal turistvei på yttersiden av øya, og ser hvite sandstrender, spisse gresskledte tinder, flate moltemyrer og
  naturformasjonen Bukkekjerka. Fiskeværet Bleik er selve definisjonen på nordnorsk idyll, og har vært flittig besøkt i diverse tv-program. Fra Andøya Space skytes det ut forskningsraketter i verdensrommet flere ganger i året, og her lærer vi mer om nordlyset i deres flotte opplevelsessenter. Andenes forbindes med hvalopplevelser, og her spiser vi lunsj og rusler litt i gatene. På veien hjem stopper vi også innom såpeverkstedet Alveland og lar oss kanskje friste av velduftende og hjemmelagde såper med lokale ingredienser.

  Andøya rundt – ekstrautflukt (ikke inkl.)
 • 20.08: Hurtigrutemuseet & Svolvær

  Vi forlater Sortland og første stopp er Stokmarknes på Hadseløya, Hurtigrutens fødested. Fra sommeren 2021 kan man på Hurtigrutemuseet oppleve den gamle Hurtigruten MS Finnmarken fra 1956 restaurert til sin opprinnelige prakt inne i det nyoppsatte glasshuset på havnen. En flott fergetur over Hadselfjorden tar oss over til Lofotens øyrike, og vi fortsetter til Svolvær for innsjekk på Scandic Svolvær. Ettermiddag på egenhånd i Lofotens største by, Svolvær. Gå langs havnen og nyt tilbudene rundt det koselige torget i hjertet av byen.

  Hurtigrutemuseet & Svolvær
 • 21.08: Lofoten fra A til Å

  I selskap med lokalguide skal vi utforske Lofoten på langs, langs de spisse fjellene som kalles "Lofotveggen", helt ut til fiskeværet som kort og godt heter "Å". På Vikten er det vanskelig å avgjøre hva som er vakrest: glasskunsten på Glasshytta eller omgivelsene. Reine er ofte avbildet på grunn av sin spektakulære natur. Lunsj undeveis (inkl.). Smeden i Sund er velkjent i Lofoten, hans personlighet, smie og kongeskarver i stål er like fascinerende. Middag på hotellet.

  Lofoten fra A til Å
 • 22.08: Henningsvær & Lofotr vikingmuseum – ekstrautflukt (ikke inkl.)

  Nyt dagen på egenhånd i Svolvær, eller delta på en innholdsrik utflukt.
  På Borg ligger vikingmuseet Lofotr, og vi blir med på omvisning og får se utstillingene og det 83m lange høvdingehuset som er en rekonstruksjon av huset som stod her i vikingtiden. Herfra er det kun kort vei til en Lofoten Gårdsysteri, hvor vi både lærer og smaker sammen med det gjestfrie vertskapet. Den lille bygda Unstad har fått verdensry som surfedestinasjon pga. de store bølgene som slår rett inn fra storhavet utenfor. Et besøk i Henningsvær er et "must" når man er i Lofoten. Beliggenheten er spektakulær på små øyer og holmer, og rundt havnen og i de koselige gatene finner du små butikker og utallige gode fotomuligheter.

  Henningsvær & Lofotr vikingmuseum – ekstrautflukt (ikke inkl.)
 • 23.08: Hjemreise

  Vår fantastiske ferd gjennom Vesterålen og Lofoten nærmer seg dessverre sin slutt. Vi sjekker ut fra hotellet og setter kursen mot flyplassen på Evenes for innsjekk og hjemreise. Avgang med Norwegian kl. 15:40, mellomlanding på Gardermoen, ankomst Stavanger 19:05.