Skip to main content

SA lesertur: Wien - julemarkeder & adventskonsert

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

DAG 1 Ankomst Wien

Oppmøte på Sola flyplass hvor din Boreal Reiser reiseleder bistår med innsjekk. Avreise med KLM kl. 11:55, via Amsterdam, ankomst wien kl. 16:10. Transfer til Hotell Bellevue 4* for innsjekk og middag. Hotel Bellevue ligger ca. 2,5km fra Stefansdomen og hjertet av byen, og ble totalrenovert i 2016. Bellevue har egen restaurant, café-bar, gratis wifi og god tilknytning til byen med offentlig transport.

 

DAG 2 Wien og julekonsert

Først gjør vi litt sightseeing i Wien, og ser de mest kjente severdighetene i byen som habsburgere og andre har gjort så vakker. Vi ser operaen, rådhuset, Hofburg, så vel som FNs hovedkvarter og det moderne Wien. På ettermiddagen drar vi til julemarkedet foran Schönbrunnslottet, et av byens fremste. Vi spiser en tidlig middag på en lokal restaurant før dagens høydepunkt, konsert med verdenskjente "Wiener Sängerknaben". Dette guttekoret er kjent langt utenfor Østerrikes grenser, og holder årlig stemningsfulle adventskonserter i Minoritetskirken hvor de fremfører kjente julesanger (fri seteplassering).

 

DAG 3 Wienerwald

Den store Wienerskogen tilbyr mange severdigheter, og et av dem er Heiligenkreuzklosteret. Dette Cistercienserklosteret et et levende, fungerende kloster, faktisk det nest eldste i verden i denne ordenen. Lunsj her på egenhånd. Om ettermiddagen besøker vi den sjarmerende barokk-byen Baden, for å rusle i gamlebyen og se julemarkedet. Til slutt spiser vi middag på en såkalt "heuriger" i vinbyen Gumpoldskirchen, med lokal vin og levende musikk.

 

DAG 4 Damplokomotiv og Mariazell

Ny dag, nye høydepunkter! Vi skal kjøre damptog gjennom vinterlandskap til det mest kjente pilegrimsmålet i Østerrike – Mariazell. Dette er det største og mest populære tradisjonelle julemarkedet i landet. Her tør vi nesten gi julestemning-garanti! Retur med damplokomotiv, middag på hotellet.

 

DAG 5 Hjemreise

Dagen på egenhånd i Wien frem til avreise til flyplassen for innsjekk og hjemreise. Handle julegaver i Mariahilferstrasse, besøk julemarkedet foran rådhuset en siste gang, eller slapp av på en typisk wienercafe med et stykke sachertorte. Transfer til flyplassen for avreise med KLM, avgang kl. 16:55, via Amsterdam, ankomst Sola lufthavn kl. 22:40.

 

REISEFAKTA

DATO: 28.11-02.12. 2019

PRIS: 12 950,–  kr per person i dobbeltrom

PÅMELDINGSFRIST: 17.08. 2019

PRISEN INKLUDERER:

Reiseleder fra Boreal Reiser

Flyreise Stavanger –Wien t/r med KLM

Overnatting 4 netter på Hotel Bellevue 4*, inkl. frokost

4 middager (som spesifisert i program)

Billett til julekonsert med Wien Sängerknaben (fri plassering)

Inngang og omvisning på Heiligenkreuz

Billett med damptog (2. kl.)

Program og utflukter som beskrevet

All transport med egen buss iht. til programbeskrivelse

 

 

IKKE INKLUDERT:

Enkeltromstillegg 4 netter: 1 790,- kr

Drikke på måltidene

Inngang på Schönbrunn slott

Tips til sjåfør/lokalguide

 

Informasjonsbrev om turen sendes ut 2-3 uker før avreise. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn, slik at det blir korrekt på flybilletter/hotellister etc.

Søk reise