Skip to main content

SA lesertur: Sicilia & Malta

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Bli med Stavanger Aftenblad til to av Middelhavets mest spennende øyer – Sicilia og Malta! Sicilia har en meget fascinerende fortid, hvor alt fra grekere til normannere har satt sine spor. Vi besøker bl.a. den ikoniske vulkanen Etna og vakre Taormina. På Malta opplever vi hovedstaden Valletta og de mindre byene Mdina og Mosta.

 

REISEFAKTA

DATO: 19.-26.03. 2020

PRIS: 14 990,–  kr per person i dobbeltrom

PÅMELDINGSFRIST: 06.12. 2019 (kontakt oss etter denne datoen også)

 

PRISEN INKLUDERER:

Reiseleder fra Boreal Reiser

Fly Stavanger – Catania  t/r inkl. bagasje

Overnatting 7 netter på 4* hotell inkl. frokost

7 middager på hotellet

Lokal engelskspråklig guide som er med hele uken, samt hodetelefoner som brukes under guidingen.

All transport iht. program i egen buss

Ferge mellom Sicilia/Malta t/r

Program, utflukter og innganger som beskrevet

Sjokoladesmaking, granitasmaking og Nero d'Avola vinsmaking 

 

IKKE INKLUDERT:

Enkeltromstillegg 7 netter: 1 680,- kr

Drikke på måltidene

Tips til sjåfør/lokalguide

 

Informasjonsbrev om turen sendes ut 2-3 uker før avreise. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn.

Søk reise

Dagsprogram

 • Bli med Stavanger Aftenblad til to av Middelhavets mest spennende øyer – Sicilia og Malta! Sicilia har en meget fascinerende fortid, hvor alt fra grekere til normannere har satt sine spor. Vi besøker bl.a. den ikoniske vulkanen Etna og vakre Taormina. På Malta opplever vi hovedstaden Valletta og de mindre byene Mdina og Mosta.

 • Dag 1: Avreise

  Møt reiseleder fra Boreal Reiser på Stavanger lufthavn for innsjekk og avreise. Avgang med KLM kl. 09:55, via Amsterdam, ankomst Catania (Sicilia) kl. 15:25.
  Velkommen til Sicilia! En buss venter og tar oss med til Pozallo hvor vi tar fergen over til Malta og La Valletta. Ved ankomst blir vi fraktet til Hotel Seashells Resort 4*, for innsjekk to netter. Middag på hotellet begge dager (inkl. drikke).

  Avreise
 • Dag 2: Valletta

  Hovedstaden på Malta ble grunnlagt i 1566 av Johanitterordenen, og mye av de originale festningsverker, bastioner og ringmurer står den dag i dag. Byen sies å være "bygd av gentlemen, for gentlemen", og kan skilte med ikke mindre enn 320 monumenter i en 3km radius. Vi tar for oss de mest kjente stedene og severdigetene på vår gårunde med en lokalguide, før du får utforske på egenhånd.

  Valletta
 • Dag 3: Mdina & Mosta

  I dag skal vi besøke Mdina og Mosta. Mdina er tidligere hovedstad på Malta, og byen er mer enn 4000 år gammel og ligger på en befestet høyde med panoramisk utsikt. Den er en av de best bevarte middelalderbyer i verden og kalles "den stille byen". Mosta er en større by som ligger sentralt på øya, og tilknyttet mange lokale legender, som vi skal høre om. På ettermiddagen tar vi fergen tilbake til Sicilia og sjekker inn på Hotel Villa Esperia i Taormina området (3 netter).

  Mdina & Mosta
 • Dag 4: Etna & Taormina

  Turen går opp på ikoniske Etna, Europas høyeste aktive vulkan. Vi drar opp til 1900 meters høyde og ser Silvestri-kratrene, og herfra kan man se lavastrømmene fra 1983- og 2001 utbruddene. Hvis været tillater det kan man bli med terrengkjøretøyer (ikke inkl.) til 2900 meters høyde. På ettermiddagen besøker vi den nydelige byen Taormina, med sitt gamle greske teater (inngang inkl.) koselige gater og atmosfære.

  Etna & Taormina
 • Dag 5: I Gudfarens fotspor & granita smaking

  Vår tur begynner i Savoca, som sammen med Forza D'Agrò, var kulisser for noen av scenene i Francis Ford Coppolas episke film "Gudfaren". Vi nyter en typisk siciliansk og forfriskende granita-sorbet (inkl.) i Vitelli Bar, som var stedet Corleone i filmen spurte Apllonias far om tillatelse til å møte hans datter. I Forza D'Agrò er innbyggerne rettmessig stolt av sin lange historie, tradisjoner og kultur, som går på tross av dagens moderne og stressfylte tilværelse.

  I Gudfarens fotspor & granita smaking
 • Dag 6: Noto & Modica

  Byene Noto og Modica er dagens mål, og begge er vakre eksempel på den barokke arven i Val di Noto, med praktfull arkitektur og palasser. I Modica smaker vi på en lokal spesialitet (inkl.), en unik type sjokolade inspirert av en gammel oppskrift som gir den en spesiell, kornete tekstur. Innsjekk på Grand Hotel Sofia for 2 netter.

  Noto & Modica
 • Dag 7: Syracuse & Ortigia

  Syracuse var en gang en av de viktigste byene i antikke Hellas. Vi drar til de arkeologiske utgravningene (inngang inkl.), med flotte greske amfiteater, og det berømte "Dionysius øre" – en kalksteinsgrotte som har fått sitt navn fordi formen ligner et øre. Vi fortsetter til Ortigia, hvor vi bl.a. ser katedralen som ligger på det høyeste punktet på halvøyen.

  Syracuse & Ortigia
 • Dag 8: Hjemreise

  Utsjekk fra hotellet. Vi drar på vinsmaking og smaker på Sicilias berømte vin Nero d'Avola, i byen Avola. Den sorte druen vinen lages på er unik for dette området, og trives godt i det varme og tørre klimaet. Transfer til flyplassen for innsjekk og hjemreise. Avgang kl. 16:10 med KLM til Amsterdam for mellomlanding, ankomst Stavanger kl. 22:40.

  Hjemreise