Skip to main content

SA lesertur: Lofoten, Vesterålen & Hurtigruten

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

30.08 Avreise

Møt din reiseleder fra Boreal Reiser på Sola for innsjekk og avreise til Evenes. Avgang kl. 14:15, via Gardermoen, ankomst Evenes kl. 17:40. Transport med egen buss over Hinnøya, Norges største øy, til Sortland i Vesterålen. Innsjekk (2 netter) og middag på Sortland Hotell.

 

31.08 Dronningruta & Nyksund / Hvalsafari

I dag kan man nyte Vesterålens vakre natur og dyreliv på flere måter. Vi kjører til Stø, Langøyas nordligste ytterpunkt. Her kan de som føler seg sprek vandre deler av den såkalte Dronningruta, oppkalt etter Dronning Sonja, langs sjøen fra Stø til Nyksund. Turen ikke spesielt krevende og tar ca 2-3 timer. Underveis får man oppleve svært variert og vakkert landskap og et rikt dyreliv.

Nyksund er et gammelt, nedlagt fiskevær som har fått nytt liv som turistattraksjon etter at kunstnere og reiselivsbedrifter flyttet inn og pusset opp. Her finnes gallerier, små butikker, kafe og restaurant i typisk nordnorske omgivelser.

 

Fra Stø kan man også bli med på Hvalsafari (ikke inkl.). Hvalsafarien varer i 8-9 timer, inkl. guiding, et lett måltid om bord, kaffe og te. Selv om det ikke gis garantier, ser man som regel en eller flere sorter hval som f.eks. grindhval, spekkhogger eller knølhval, i tillegg til sel og et rikt fugleliv.

 

01.09 Henningsvær & Lofotr vikingmuseum

Vi kjører Lofast, fastlandsforbindelsen til Lofoten som Dronning Sonja åpnet i 2007. Første stopp Henningsvær, det kjente fiskeværet fra barnesangen om lofottorsken. Beliggenheten er spektakulær, på små øyer og holmer ut mot storhavet, og vi spiser lunsj (inkl.) og utforsker litt på egenhånd. Videre til Borg og besøk på vikingmuseet Lofotr, med omvisning i det 83m lange høvdingehuset som er en rekonstruksjon av huset som stod her i vikingtiden. Etter det er det kun kort vei til Scandic  Leknes Lofoten Hotell, innsjekk og middag.

 

02.09 Enden av Lofoten

Dagen tilbringes på de to ytterste øyene i Lofoten, Flakstadøya og Moskenesøya. På Vikten lages det flott glasskunst på Glasshytta. Helt ytterst i Lofoten ligger fiskeværet som kort og godt heter "Å", med den berømte "Lofotveggen" som kulisse. Reine er ofte avbildet på grunn av sin spektakulære natur. Lunsj undeveis (inkl.). Smeden i Sund er velkjent i Lofoten, hans personlighet, smie og kongeskarver i stål er like fascinerende. Til slutt kjører vi til Svolvær for litt fritid og ombordstigning på sørgående hurtigrute, avgang kl. 20:30.

 

03.09-05.09 Svolvær – Bergen med MS Polarlys

Turen til Bergen seiler vi med Hurtigrutens MS Polarlys. MS Polarlys har flotte fasiliteter, panoramasalong, observasjonsdekk, flere restauranter, bakeri, sauna, trimrom og 2 boblebad. Middager inkludert. Ankomst Bergen 05.09 kl. 14:30. Kystbussen tilbake til Stavanger.

 

 

REISEFAKTA

DATO: 30.08 - 05.09 2019

PRIS: kr 17 990,- per person i dobbeltrom/lugar

PÅMELDINGSFRIST: 29.05. 2019

PRISEN INKLUDERER:

Reiseleder Boreal Reiser

Flyreise Stavanger–Harstad/Narvik lufthavn Evenes

Hurtigrutereise med MS Polarlys Svolvær-Bergen i uspesifisert dobbeltlugar (3 netter)

Overnatting 3 netter på hotell i Vesterålen og Lofoten

6 middager (3 på hotellet og 3 på Hurtigruten)

2 lunsjer i Lofoten

Lokalguide i Lofoten 02.09

Program og utflukter som beskrevet, inkl. billetter til: Lofotr Vikingmuseum, Glasshytta i Vikten, Smeden i Sund

All transport med egen buss iht. utfluktsprogram

Busstransport med Kystbussen Bergen–Stavanger inkl. fergebilletter

 

IKKE INKLUDERT:

Tillegg enkeltrom/lugar 6 netter: kr 2 490,- (begrenset antall)

Hvalsafari: kr 1 200,-

3 lunsjer på Hurtigruten: kr 1 190,-

Drikke på måltidene

Søk reise