Skip to main content

Rundtur i Vest-Finnmark

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Drømmer du om å oppleve vår nordligste landsdel? Vår rundtur i Vest-Finnmark tar deg med til flere av stedene du har hørt så mye om. Fra Alta "porten til Finnmark", via ishavsbyen Hammerfest og til verdenskjente Nordkapp. I Karasjok og Kautokeino er vi gjester i samenes land, og får et innblikk i kulturen til folket som gjorde viddene til sine egne for tusenvis av år siden.

 

Reisefakta

Dato:  02.-06.09  2021

Pris: kr 9 950,-

Påmeldingsfrist:  02.08. 2021 

Prisen inkluderer:

 • Reiseleder fra Boreal Reiser
 • Transport i egen buss iht. program
 • 4 overnattinger på Scandic hoteller inkl. frokost
 • 4 middager på hotellet
 • Inngang Nordlyskatedralen og Alta Museum
 • Inngang Gjenreisningsmuseet i Hammerfest
 • Inngang Nordkapplatået
 • Besøk i Sapmi Park Karasjok
 • Besøk og lunsj, kaffe og kake i sameleir i Masi

 

Ikke inkludert:

 • Enkeltromstillegg 4 netter: kr 1840,-

 

Informasjonsbrev om turen sendes ut 10-14 dager før avreise. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn slik at det blir riktig på flybilletten (navneendring kan medføre merkostnader).

 

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst Alta

  Velkommen til Alta, porten til Finnmark! Innsjekk på Scandic Alta i hjertet av byen. Vi begynner med å besøke Nordlyskatedralen og BorealisAlta (inkl.) for å lære mer om Nordlyset og hvorfor det er så sterkt knyttet til Altas historie. Videre til Alta Museum. Vi får en guidet tur rundt på det store Helleristningsfeltet. Feltet er på UNESCOs liste og ligger i fantastiske omgivelser innerst i Altafjorden og utsikten kan ta pusten fra enhver.

  Ankomst Alta
 • Dag 2: Alta – Hammerfest – Honningsvåg - Nordkapp

  Vi forlater Alta og setter kursen mot Hammerfest. Byen ligger på 70,7 grader nord og har i over 200 år blitt ansett som verdens nordligste by. Byen har en spennende historie med pomorhandel, ishavsfiske, bybranner, og i vår tid - energi og gass. Visste du at Hammerfest var den første byen i Nord Europa som fikk elektriske gatelys? Vi besøker den berømte Isbjørnklubben og Struves meridianbue som er på UNESCOs verdensarvliste. Litt tid på egenhånd, før vi drar videre mot Honningsvåg. Underveis ser vi fantastiske fjellformasjoner og sikkert også reinsdyr som beiter i veikanten. Innsjekk og middag på hotell i Honningsvåg. På kvelden kjører vi ut til Nordkapplatået og besøker Europas nordligste punkt.

  Alta – Hammerfest – Honningsvåg - Nordkapp
 • Dag 3: Honningsvåg - Karasjok

  Etter en rolig morgen tar plass i bussen og kjører langs vakre Porsangerfjorden, over Finnmarksvidda og til Karasjok. Karasjok er den kulturelle og sosiale arena for samene i Norge hvor ca. 80% av innbyggerne er samisktalende. Her finner vi også Sametinget, museum for de samiske samlinger samt Karasjoks gamle kirke. Kirken er den eldste gjenværende i Finnmark, og en av få bygninger som sto igjen etter at store deler av Finnmark ble brent under 2. verdenskrig. Vi skal overnatte i Karasjok og besøke Sapmi Park om ettermiddagen. Felles middag i gammen.

  Honningsvåg - Karasjok
 • Dag 4: Karasjok – Kautokeino - Alta

  I dag tar vi turen over Finnmarksvidda og kjører de 128 km til Kautokeino. Kautokeino er Norges største kommune og tilbyr samisk kultur og viddeopplevelser. Her ligger det berømte Juhls Sølvsmie som vi besøker. Her har man siden 1959 har laget tradisjonelle sølvsmykker som koftesølvet som pryder samenes nasjonaldrakt, men også moderne kolleksjoner som følger tiden.
  Vi fortsetter over vidda, til Masi, samebygda ved Altaelva. Her kommer vi inn i lavvoen til ekte reindriftssamer og spiser typisk samisk mat (bidos) rund bålet, med dessert, kaffe og kake. Vertskapet forteller oss om samiske tradisjoner og historie. Etterpå fortsetter vi til Alta. Overnatting og middag på Scandic Alta.

  Karasjok – Kautokeino - Alta
 • Dag 5: Dag 5 Alta / hjemreise

  Frokost på hotellet og utsjekk. Vi takker for følget og ønsker god tur hjem!
  (Har du tid til og ønsker flere aktiviteter frem til avreise tilrettelegger vi gjerne.)

  Dag 5 Alta / hjemreise