Skip to main content

Rüdesheim

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Denne turen har vært med fra den første katalogen i 1988. Turen tar oss med til Rhin-vinens hovedstad; Rüdesheim. Det blir vandring i vinmarker, vinsmaking, båttur på Rhinen, besøk på Loreleiklippen og i Koblenz.

 

DAG 1

Avreise fra Stavanger og Sandnes med stopp underveis til Kristiansand. Innsjekk  ColorLine og avreise med Superspeed1. Under overfarten har vi reserverte sitteplasser i restauranten "Catch me if you Can" inkludert mat og drikke. Etter ankomst Hirtshals kjører vi til vårt hotell på Jylland for overnatting.

 

DAG 2

Etter frokost drar vi videre sørover med stopp for grensehandel på den dansk-tyske grense. Kielerkanalen og Hamburg passeres. Det blir lunsjstopp før vi kommer frem til Hannoverområdet. Innsjekk og middag på valgt hotell.

 

DAG 3

Mange har nok hørt eventyret om rottefangeren. Dette tyske eventyret har sin opprinnelse i Hameln som vi besøker. Videre når vi Frankfurt og kjører langs Rhinens vakre og maleriske landskap til Rüdesheim, Rhin-vinens hovedstad. Her sjekker vi inn ved hotell Lindenwirt, er familiedrevet og nylig pusset opp, ligger i sentrum i Drosselgasse. Hotellets restaurant byr på tradisjonelle lokale retter.  Her har vi frokost og middag inkludert dag 3 og 4.

 

DAG 4

I dag drar vi samlet etter frokost med Svevebanen opp til Niederwald-Denkmal monumentet, til minne om Tysklands forening i 1871. Her beundrer vi utsikten over Rüdesheim og Bingen, samt elva Rhinen.

Vi spaserer i vinmarkene med innføring i vinproduksjon. Servering av enkel lunsj og vinsmaking på hotellet.

 

DAG 5

Programmet i dag er båttur på Rhinen fra Rüdesheim til St. Goarshausen. Her venter bussen og tar oss med til Loreleiklippen, 120 meter høy klippe og dette er den smaleste delen av Rhinen mellom Sveits og Nordsjøen. Videre til Koblenz, og passerer Tysklands største festning, Ehrenbreitstein. Det blir stopp i byens sentrum, hvor de som ønsker kan ta en tur i byens gågate eller besøke Deutsches Eck, stedet der elvene Rhinen og Mosel møtes. Til avtalt tid møtes vi og reiser tilbake til hotellet. Middag på egenhånd.

 

DAG 6

Vi tar farvel med Rüdesheim og turen i dag går  til Goslar, som står på UNESCO sin verdensarvliste. Byen ligger i utkanten av fjellområdet Harz.  Overnatting og middag.

 

DAG 7

Etter frokost setter vi kurs nordover, passerer Lüneburger Heide og Hamburg. Stopp ved den tysk/danske grense for handel. Overnatting og middag i Jylland.

 

DAG 8

Turen går til Hirtshals og innsjekk ColorLine og avreise med Superpeed1. Her har vi faste sitteplasser i restauranten Catch me if you can, inkludert buffet og drikke. Etter ankomst Kristiansand kjører vi til våre respektive hjemsteder.

 

 


REISEFAKTA

DAT0 19.-26. juli 2019

PRIS kr. 12 690,-

 

PRISEN INKLUDERER

Reiseleder fra Boreal Reiser

ColorLine t/r

7 overnattinger m/frokost

1 enkel lunsj

7 middager/buffet

Utflukter som beskrevet

 

Ikke inkludert:

Enkeltrom: kr 1500,-

Øvrige lunsjer

1 middag dag 5

Søk reise