Skip to main content

Rudesheim

Pris fra og med:
11 890,-
Dager:8
Avreisedato:21.10.2020
  • Busstransport
  • Reiseleder fra Boreal Reiser
  • Color Line t/r
  • Buffet ferge t/r
  • 7 overnattinger m/frokost
  • 8 middager
  • Utflukter som beskrevet
TransportType:Ingen transport
Bestill reise

Turen tar oss til Rhin-vinens hovedstad; Rüdesheim. Vi kjører buss og reiser med fergen Superspeed1 fra Kristiansand tur/retur.  I Rüdesheim bor vi på gode hotell, beliggende midt i sentrum. Etter frokost andre dag går vi til en vinbonde på vinsmaking.  Det blir tur med svevebanen opp til Niederwald Denkmal monumentet, satt opp til minne om Tysklands forening i 1871. Herfra er det en fantastisk utsikt over Rhinen og vinmarkene.

Det blir vandring i vinmarkene for å se hvordan druene vokser og høre hvordan de blir dyrka. Båttur på Rhinen hvor vi seiler forbi borger og slott. Besøk på Asbachfabrikken, som fremstiller kjent tysk barndy. Utflukt til kurbyen Wiesbaden bygd i Jugendstil med sitt hyggelige bysentrum med gågater, småbutikker og kjedebutikker. Vi besøker Hameln, beliggende ved elva Weser. Byen er kjent for eventyret om Rottefangeren fra Hameln, et tysk middelalder eventyr datert tilbake til 1284 og bindingsverkbyen Goslar. Den tusenårige Keiserbyen, inviterer til en opplevelsesrik tidsreise fra middelalder frem til i dag. Byen står også på UNESCO sin verdensarvliste.

REISEFAKTA

DAT0: 14.08-21.08 og Vinfest fra 21.10 - 28.10

PRIS: kr. 11.890,-

 

IKKE INKLUDERT:

Enkeltrom: kr 1500,-

Lunsjer

Drikke til måltider

Lokal turistskatt betales på stedet

Søk reise

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra kr.
14/8RüdesheimMer enn 812 150,-Bestill
21/10Vinfest i RüdesheimMer enn 811 890,-Bestill

Informasjon

Årets siste  vinfest i  Rüdesheim blir feiret når man prøver årets første vinproduksjon. Sommeren er over og druesinnhøstningen er foretatt , da er det tid for  å feire og teste.  Denne vinfest blir kalt  ”Federweissertage”. I Rüdesheim foregår festen i slutten av oktober og er blitt en tradisjon. ”Hvit som fjæren er den unge vin – Federweisse er navnet!!” Bli med på en av høstens store opplevelser – her blir det anledning til å nyte Rhindalens frukter!  

DAG 1

Avreise fra Stavanger og Sandnes med stopp underveis til Kristiansand. Innsjekk  ColorLine og avreise med Superspeed1. Under overfarten har vi reserverte sitteplasser i restauranten "Catch me if you Can" inkludert mat og drikke. Etter ankomst Hirtshals kjører vi til vårt hotell på Jylland for overnatting.

 

DAG 2

Etter frokost drar vi videre sørover med stopp for grensehandel på den dansk-tyske grense. Kielerkanalen og Hamburg passeres. Det blir lunsjstopp før vi kommer frem til Hannoverområdet. Innsjekk og middag på valgt hotell.

 

DAG 3

Mange har nok hørt eventyret om rottefangeren. Dette tyske eventyret har sin

opprinnelse i Hameln som vi besøker. Videre når vi Frankfurt og kjører langs Rhinens vakre og maleriske landskap til Rüdesheim, Rhin-vinens hovedstad. Her sjekker vi inn ved Central Hotel Ringhotel Rüdesheim. Hotellet serverer daglig en rikholdig frokostbuffé og middag. Til middagen tilbys lokale spesialiteter og selvfølgelig tilhørende lokale viner. Central Hotel Ringhotel Rüdesheim tilbyr komfortable rom med telefon, TV, internett, safe og bad med badekar/dusj, WC og hårføner. Under oppholdet har vi frokost og middag på hotellet.

 DAG 4

Etter frokost skal vi i dag bli nærmere kjent med vindistriktet. Vi går samlet til en vinbonde hvor det blir servering av noe godt i glasset og en Brezel. Det blir tur med Svevebanen opp til Niederwald-Denkmal monumentet, til minne om Tysklands forening i 1871. Her beundrer vi utsikten over Rüdesheim og Bingen, samt elva Rhinen. På ettermiddagen går vi til markedsplassen hvor de lokale vinbøndene  har boder og det serveres vin og mat.

 

 

DAG 5

I dag kan de som ønsker være med i kirken og her opplever vi at vin og høstens grønnsaker blir velsignet før vi er med på festen som fortsetter på markedsplassen.  Vi møter Vindronningen og hennes vinterner. I ettermiddag er det båttur på elva Rhinen.

 

 

DAG 6

Vi tar farvel med Rüdesheim og turen i dag går  til byen Goslar, som står på UNESCO sin verdensarvliste. Byen ligger i utkanten av fjellområdet Harz. Hvis tid etter ankomst blir reiseleder med de som ønsker til sentrum for et besøk. Overnatting og middag.

 

DAG 7

Etter frokost setter vi kurs nordover, passerer Lüneburger Heide og Hamburg. Stopp ved den tysk/danske grense for handel. Overnatting og middag i Jylland.

 

DAG 8

Turen går til Hirtshals og innsjekk ColorLine og avreise med Superpeed1. Her har vi faste sitteplasser i restauranten Catch me if you can, inkludert mat og drikke. Etter ankomst Kristiansand kjører vi til våre respektive hjemsteder.

 

 


REISEFAKTA - BUSSTUR

DAT0: 21.10-28.10

PRIS: kr 11 890,-

PÅMELDING ØNSKES INNEN: TA KONTAKT

 

PRISEN INKLUDERER

Bussreisen

Reiseleder fra Boreal Reiser

ColorLine t/r

7 overnattinger m/frokost

8middager/buffet

Utflukter som beskrevet

 

Ikke inkludert:

Enkeltrom: kr 1500,-

Lunsjer

Drikke til måltider

Lokal turistskatt betales på stedet