Rørosmartnan 2020 - unike opplevelser!

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Bli med oss til Martnan og noen uforglemmelige dager på Vauldalen Fjellhotell  og Skyss stasjonen, Skottgården. Rørosmartnan kombinerer folkeliv, handel, kultur og tradisjoner på en måte som du ikke kan oppleve noe annet sted. Verdenskulturminnet Røros bergstad danner en unik ramme for folkefesten. Martnan bugner over av kulturelle innslag. Vi bor på Vauldalen fjellhotell og den gamle skyss-stasjonen Skottgården. Vi blir godt tatt vare på av det hyggelige vertskapet Jorid og Ole Peder som har et sterkt personlig engasjement som gir deg en ekstra opplevelse. Vi får servert hjemmelaget tradisjonskost laget av råvarer fra Røros traktene. Forbøndene var i gammel tid viktige for samfunnet på Røros. De kom blant annet fra Sverige med sine varer. Vi møter forbøndene når de kommer til Vauldalen etter flere dagers tur fra Kløvsjø i Sverige. Spenningen er til å ta og føle på når den første som hører dommbjeller stikker hodet inn og sier: "Nå kommer de!" I Brekken er det satt opp en statue til minne om forbøndene. Bekransningen av denne skal vi være med på. Under oppholdet er det mange anledninger til å bli bedre kjent med forbøndene.

 

15.02.

Turbuss fra Boreal Reiser med Espedal buss Møter for avreise. Vi ønskes velkommen av våre mannskaper, Gaute og Jane. Vi kjører Sørlandet til Elverum for overnatting. Etter innsjekk samles vi til middag og felles hygge.

 

16.02.

Frokost før avreise. Tidlig ettermiddag blir vi ønsket velkommen til Skottgården og Vauldalen fjellhotell. Etter innsjekk samles vi på Vauldalen Fjellhotell for kaffe og kake. Der venter vi på at forbøndene fra Kløvsjø i Sverige skal ankomme, vi gleder oss til å ønske dem velkommen! Kl.19.30 serveres middag på hotellet sammen med forbøndene. Resten av kvelden blir det hyggelig samvær og dans.

 

17.02.

Frokost før avreise kl.09.30. Vi kjører til det gamle kommunehuset i Brekken. Der vi vil overvære bekransning av ”Forbondestatuen” med påfølgende kaffe før forbøndene forlater Brekken. Vi reiser deretter en liten tur over til Funäsdalen, Sverige for grensehandel. Lunsj på Vauldalen Fjellhotell. I løpet av Ettermiddagen gør vi oss klar til kanefart til Volldalskoja for middag med levende musikk.

 

18.02.

Frokost serveres før avreise til Rørosmartnan kl. 10:00. Her blir det høytidelig åpning av Rørosmartnan. Ved smeltehytta passerer alle heste-ekvipasjene. Etterpå blir det god anledning til å se på bygninger, gater og ikke minst bakgårdene med sine

aktiviteter. På ettermiddagen kjører vi tilbake til Skottgården og Vauldalen. Middag og historieforetlling Kl 19:00.  

 

19.02.

Lang og god frokost før avreise kl 10:00 inn til Røros. Vi stopper rett utenfor Martnashallen og vi får utdelt billetter til inngang. Det er ca. 500 meter å gå fra Martnashallen inn til sentrum i Røros. Her blir det blir tid på egen hånd. Kl.17:00 møter vi for middag i Vauldalslavvoen i sentrum av Røros. I forbindelse med middagen kan vi oppleve skikkelig martnanstemning og underholdning før vi kjører tilbake til Vauldalen.

 

20.02.

Etter en god frokost og full av mange gode minner starter hjemturen. Vi kjører sørover, overnatting i Oslo. Etter innsjekk treffes vi til middag.

 

21.02.

Frokost og avreise. Vi kjører tilbake til våre hjemsteder med nødvendige stopper. 

 

Pris

  • Skottgården*           kr 11 990,-

Vauldalen Fjellhotell  kr 12 990,-

*Skottgården har kun vask på rom, dame/herre toalett og dusj på gangen, ikke heis.

 

Prisen inkluderer:

*Bussreisen med Gaute Espedal & Jane Edland

*Opphold, Elverum inkludert middag og frokost.

*4 netter på Skottgården/Vauldalen Fjellhotell inkludert utflukter som beskrevet i turbeskrivelsen.

*Opphold, Oslo inkludert middag og frokost.Singelrom kr 1 600,- pr person.

Velkommen til påmelding innen 02.01.2020 til:

 

 

Gaute Espedal, telefon: 916 00 599

Jane Edland, telefon:  924 33 491

 

Hjertelig velkommen!

Jane og Gaute

Kart