Skip to main content

Østlandet med Peer Gynt spelet

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Dette er en busstur med mange kjekke opplevelser, vi får oppleve, fjell, fjord og daler. Norsk Natursenter kan besøkes første dag. Hardangervidda er en opplevlse i seg selv.Første overnatting er på Dr Holms hotell på Geilo. Besøk i Gjøvik. På Lillehammer bor vi i 3 netter. Bjørnstjerne Bjørnson sitt barndomshjem blir vi kjent med. De som ønsker kan ta turen til Maihaugen, friluftsmuseum. Turens høydepunkt Peer Gynt spelet ved Gålåvatnet, blir en stor opplevelse. Vi seiler med "Mjøsas Hvite Svane", Skibladner. Et besøk i Prøysenstua, kjent som kunstnerhjem til forfatter og visekunstner Alf Prøysen får vi også med oss. På Toten legger vi turen innom en fin rosehage. Stopp ved Eidsvollbygningen.  I Norges fremste renessanseby, Fredrikstad tar vi siste overnatting. Det anbefales å ta en spasertur i Gamlebyen som regnes som Nord-Europas best bevarte festningsby.  Turen avsluttes med seiling Strømstad-Sandefjord.

REISEFAKTA

DATO:                           03.08. – 08.08.2020

PRIS: Kr 10 890,-

PÅMELDING ØNSKES INNEN: 30.april

PRISEN INKLUDERER:

Bussreisen

Reiseleder fra Boreal Reiser

5 overnattinger hotell med 5frokoster og 5middager

1 lunsj dag1

Billett til Peer Gynt spelet

Utflukter som beskrevet

 

IKKE INKLUDERT:  

Enkeltrom: Kr 1 350,-

Inngang Norsk Natursenter-Hardanger

Inngang Eidsvoll 1814

5 Lunsjer

Drikke til måltider   

Søk reise

Dagsprogram

 • DAG1: Hardangervidda og Odda

  Buss med sjåfør og reiseleder fra Boreal reiser møter for avreise fra Sandnes og Stavanger. Vi kjører gjennom Rennfast og tar fergen Mortevika-Arsvågen. Videre går turen til Åkrafjordtunet hvor det blir et stopp. Etter oppholdet her fortsetter vi til Odda, og langs Sør-Fjorden og Hardanger. I Øvre Eidfjord blir det stopp ved Norsk Natursenter-Hardanger hvor hovedtemaet er Hardangevidda med utstillinger i 3 etasjer innen geologi, botanikk, glasilogi, zoologi, arkeologi og ornitologi. Her blir det lunsj og for de som ønsker kan senteret besøkes. Vi kjører videre over den flotte Hardangervidda og kommer frem til Geilo. Innsjekk og overnatting ved Dr Holms hotell, som har vært drevet siden 1909 og ligger i Geilo sentrum. Tid på egenhånd før vi møtes til felles middag.

 • Dag 2: Gjøvik "den hvite by med Mjøsa"

  Frokost og avreise. Vi kommer frem til Gjøvik, kalt "Den hvite by ved Mjøsa". Byen var en av vertsbyene under OL på Lillehammer i 1994. Her setter vi av formiddagen til å rusle rundt og spiser lunsj på egenhånd. Til avtalt tid møtes vi og kjører til Bjørnstjerne Bjørnson sitt barndomshjem Aulestad. Her blir det besøk og omvisning. Videre til Lillehammer, vertsby for Ol i 1994 og kalles gjerne "Dølabyen" ut fra sin beliggenhet ved inngangsporten til Gudbrandsdalen. Innsjekk og overnatting ved Scandic Victoria Lillehammer sentralt i byen. Dette hotellet blir vår base de neste 3 nettene. Vi møtes til middag.

 • Dag 3: Maihaugen

  Etter frokost kjører buss oss til Maihaugen, friluftsmuseum med historiske hus og tradisjonelle gårder. Her er samlinger fra bondekulturen og folkekunst. Maihaugen har vært pioner blant de nordiske friluftsmuseene. Besøk og omvisning. Etter oppholdet her drar vi ned til Lillehammer sentrum og får litt tid i Storgata, lunsj på egenhånd. Litt tid til å slappe av før vi møtes til tidlig middag og gjør oss klar til avreise til PeerGynt spelet ved Gålåvatnet. Peergynt er skrevet av Henrik Ibsen i 1867. Ibsen fikk inspirasjon fra en eventyrer, jeger og forsker kalt PeerGynt. Dette dramaet har inspirert kunstnere i alle verdenshjørner. Edvard Grieg har laget musikk. Vi får tildelt våre plasser og er klar til å overvære en flott forestilling.
  Etter forestilling slutt kjører vi tilbake til hotellet.

 • Dag 4: Prøysenstua

  Vi har en rolig morgen og møtes til avtalt tid og kjører til Prøysenstua, kjent som kunstnerhjem til forfatter og visekunstner Alf Prøysen. I Prøysenhuset blir det formidling og inngang til utstilling/film. Videre går turen til Moelv hvorfra det blir seilas med Mjøsas Hvite Svane-Skibladner med kaffe og kake. Vi opplever Mjøslandskapet mens skipet skovler seg frem i fart og vi ser skipets blankpussede detaljer. På Lillehammer venter bussen og tar oss tilbake til hotellet hvor vi har tid på egenhånd. Middag.

 • Dag 5: Transport dag med mange opplevelser

  Frokost, utsjekk og avreise fra hotellet. Underveis stopper vi og legger inn et besøk i en utrolig fin rosehage på Toten med lett servering. Turen fortsetter og vi kommer frem til Eidsvoll, hvor vi tar en pause. Eidsvollbygningen formidler historien om 1814, det norske demokratiets vugge. Vi fortsetter til Fredrikstad med ankomst ettermiddag. Innsjekk Quality hotell Fredrikstad. Byen karakteriseres ofte som Norges fremste renessanseby og ble grunnlagt i 1567. Gamlebyen blir i dag regnet som Nord-Europas best bevarte festningsby. Det anbefales å ta en spasertur i denne flotte Gamlebyen. Til avtalt tid møtes vi og spiser middag.

 • Dag 6: Hjemreise via Strømstad

  Frokost, utsjekk og avreise. Vi kjører til Strømstad i Sverige og tar ColorLine til Sandefjord. Det anbefales å spise lunsj om bord. Vel i land i Sandefjord begir vi oss på hjemvei. Mette av inntrykk og opplevelser kommer vi hjem utpå kvelden.