Skip to main content

På el-sykkel gjennom Toscana

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Bli med oss på el-sykkeltur gjennom Toscanas velkjente bølgende landskap. På varierte utflukter sykler vi langs Arno-elven og til Pisas skjeve tårn, innom Puccinis vakre by Lucca, mellom sypresser og vingårder til San Gimignano, samt Leonardo da Vincis hjemby. Alt fra vår base i den vidundelige kurbadbyen Montecatini Terme.

 

REISEFAKTA

Dato:  16.-22.04  2023

Pris per person i DBL: kr 18 990,-

Påmeldingsfrist:  08.02. 2023

PRISEN INKLUDERER: 

 • Reiseleder fra Boreal Adventure
 • Fly Stavanger – Bologna t/r med Lufthansa
 • Overnatting 6 netter på 4* hotell inkl. frokost
 • Program som beskrevet, inkl. busstransport og el-sykkel
 • 5 middager inkl. salatbuffet på hotellet
 • Gratis inngang til bassenget på hotellet
 • Sykkelutflukter som beskrevet inkl. 1-2 lokale sykkelguider

 

IKKE INKLUDERT:

 • Enkeltromstillegg standard rom 6 netter: kr 1 620,-  
 • Lokal turistskatt, betales direkte til hotellet: ca. 2€ per natt (kan endres)
 • Drikke på måltidene
 • Evt. tips til bussjåfør og sykkelguider

De fleste standard sykkelveskene passer på syklene vi benytter. Det fungerer også fint med en liten ryggsekk. Vi anbefaler alle å ha med egen sykkelhjelm.

OBS! Husk å oppgi høyde (cm) ved påmelding, slik at vi kan forhåndsinnstille sykkelen.

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise

  Møt din Boreal Adventure reiseleder på Stavanger lufthavn Sola for innsjekk og avreise. Avgang med Lufthansa kl. 12:30, via Frankfurt, ankomst Bologna kl. 17:25. Buss venter som tar oss med til Montecatini Terme. Her sjekker vi inn på Hotel Manzoni 4*, som ligger sentralt med gangavstand til det meste. Kvelden til avslapping og utforsking av det koselige bysentrumet i kurbadbyen. Middag på hotellet.
  Nettside:
  Hotel Manzoni
  Montecatini

  Avreise
 • Dag 2: Langs Arno-elven til det skjeve tårnet

  Etter en god frokost fraktes vi og syklene til startstedet for dagens utflukt. Vi begynner i Vicopisano, en liten middelalderby med rustikke bygninger og et slott designet av den kjente Brunelleschi. Ferden går langs Arno-elven, Toscanas viktigste elv, til Pisa. Det skjeve tårnet i Pisa trenger ingen videre introduksjon, her tar vi oss tid til en stopp for sightseeing på egenhånd. På ettermiddagen fortsetter vi til landsbyen San Pietro a Grado hvor i følge sagnet apostelen Peter passerte på sin ferd mot Roma. Vi følger Arno-elven helt til utløpet i Det liguriske hav ved Marina di Pisa.
  Lengde: ca. 41km. Høydeforskjell: ca. 120m. Nivå: lett til moderat.
  Nettside:
  Vicopisano
  Pisa

  Langs Arno-elven til det skjeve tårnet
 • Dag 3: Lucca

  I dag sykler vi til den kjente kunstbyen Lucca, komponisten Giacomo Puccinis fødeby. Vi starter fra hotellet og sykler gjennom de frodige åsene som omgir byen. Ved ankomst Lucca passerer vi bymurene og kan beundre utsikten mot "byen med hundre kirker". Vi får god tid på egenhånd til å utforske og nyte det historiske sentrumet før bussen henter oss og syklene tilbake til Montecatini.
  Lengde 52km. Høydeforskjell: ca. 270m. Nivå: moderat.
  Nettside: Lucca

  Lucca
 • Dag 4: På egenhånd

  Dagen og el-sykler til egen disposisjon. Utforsk nærområdet og Montecatini Terme, ta turen til Firenze (52km) eller slapp av og lad batteriene på de flotte fasilitetene til hotellet. Middag på egenhånd.

  På egenhånd
 • Dag 5: Chianti og San Gimignano

  Vi transporteres med buss til Tavernelle, hvor vi setter oss på sykkelsetet. Herfra sykler vi gjennom landskapet de fleste forbinder med Toscana, drysset med sypresser, vingårder, herregårder, gamle borger og middelalderbyer. Langs ruten stopper vi i Certaldo, landsbyen som for alltid vil forbindes med forfatteren Boccaccio. Videre mot velkjente San Gimignano, byen som i moderne tid litt spøkefult kalles "middelalderens Manhattan". Den ble grunnlagt av etruskerne på 300-tallet allerede, men rikdommen byen tjente på gode landsbruksprodukter i middelalderen la grunnlaget for byggingen av de opprinnelige 72 tårnene, hvorav 15 står i dag. Tid på egenhånd og til å smake på den utsøkte iskremen (ikke inkl.) på den berømte "Gelateria Dondoli", vinner av flere verdensmesterskap. Tilbake til hotellet med buss.
  Lengde 35km. Høydeforskjell: ca. 390m. Nivå: moderat.
  Nettside:
  Certaldo
  San Gimignano
  Gelateria Dondoli

  Chianti og San Gimignano
 • Dag 6: Vinci – Leonardos fødeby

  Etter frokost legger vi på ny ut på sykkeltur over Toscanas mange åser. I lille Montecarlo gjør vi første stopp, for å ta oss tid til å beundre panoramautsikten og det sjarmerende lille bysentrumet. Etterpå ankommer vi Vinci, ved å følge landeveier og sykkelstier gjennom Chianti Classico-vinmarker og utallige olivenlunder. Vinci er Leonardo da Vinci sin fødeby. Utforsk de trange gatene, besøk Leonardo museet (inkl.) og se noen av mange tegningene, maleriene og maskinene som en av menneskehetens største genier laget. Vi nyter også en vinsmaking med snacks før vi returnerer til hotellet med buss.
  Lengde 42km. Høydeforskjell: ca. 360m. Nivå: moderat.
  Montecarlo
  Vinci

  Vinci – Leonardos fødeby
 • Dag 7: Hjemreise

  Etter en tidlig frokost sjekker vi ut og setter oss med bussen som tar oss til flyplassen i Bologna. Innsjekk og hjemreise med Lufthansa, avgang kl. 06:25, via Frankfurt, ankomst Sola lufthavn kl. 11:45. Takk for nå!

  Hjemreise