Skip to main content

På el-sykkel gjennom Toscana

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

TUREN ER AVLYST PGA AT SAS HAR KANSELLERT FLYENE VI SKULLE BENYTTE. TUREN BLIR SATT OPP PÅ NYTT I 2023! 

Bli med oss på el-sykkeltur gjennom Toscanas vakre og bølgende landskap. På varierte utflukter sykler vi langs Arno-elven og til Pisas skjeve tårn, innom Puccinis vakre by Lucca, mellom sypresser og vingårder til San Gimignano, samt Leonardo da Vincis hjemby. Alt fra vår base i den vidundelige kurbadbyen Montecatini Terme.

REISEFAKTA: 

Dato:  11.-17.10  2022

Pris per person i DBL: kr 18 950,-

Påmeldingsfrist:  04.08. 2022

PRISEN INKLUDERER: 

 • Reiseleder fra Boreal Adventure
 • Fly Stavanger – Bologna t/r med SAS
 • Overnatting 6 netter på 4* hotell inkl. frokost
 • Busstransport iht. program
 • 5 middager inkl. salatbuffet på hotellet
 • Gratis inngang til bassenget på hotellet
 • Besøk til Bologna inkl. lokalguide i 3 timer
 • Sykkelutflukter som beskrevet inkl. 2 lokale sykkelguider

 

IKKE INKLUDERT:

 • Enkeltromstillegg 6 netter: kr 1 320,-
 • Oppgradering til Superior rom 6 netter: kr 660,- pp. (begrenset antall)
 • Lokal turistskatt, betales direkte til hotellet: ca. €2 per natt (kan endres)
 • Evt. tips til bussjåfør og sykkelguider

Påmelding til Boreal Adventure: Telefon  51 82 02 10  / epost glenn.walberg@boreal.no 

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: til Bologna

  Møt din Boreal Adventure reiseleder på Stavanger lufthavn Sola for innsjekk og avreise. Avgang med SAS kl. 06:00 til København. Videre fra København kl. 08:00, ankomst Bologna kl. 10:05. Matbyen Bologna er berømt for sin pasta med tomatsaus som bærer byens navn. Med egen buss og lokalguide besøker vi det flotte historiske sentrumet, vandrer under tak i mange av søylegangene som er typiske for byen, og lærer at Bologna er Europas eldste universitetsby. Tid for lunsj på egenhånd, før vi begir oss videre til Montecatini Terme. Her sjekker vi inn på standard rom på Hotel Adua & Regina di Saba 4*, som ligger sentralt i kurbadbyen med gangavstand til det meste.
  Nettside: Hotel Adua

  til Bologna
 • Dag 2: Langs Arno-elven til det skjeve tårnet

  Etter en god frokost fraktes vi og syklene til startstedet for dagens utflukt. Vi begynner i Vicopisano, en liten middelalderby med rustikke bygninger og et slott designet av den kjente Brunelleschi. Ferden går langs Arno-elven, Toscanas viktigste elv, til Pisa. Det skjeve tårnet i Pisa trenger ingen videre introduksjon, her tar vi oss tid til en stopp for sightseeing på egenhånd. På ettermiddagen fortsetter vi til landsbyen San Pietro a Grado hvor i følge sagnet apostelen Peter passerte på sin ferd mot Roma. Vi følger Arno-elven helt til utløpet i Det liguriske hav ved Marina di Pisa.
  Lengde: ca. 41km. Høydeforskjell: ca. 120m. Nivå: lett til moderat.

  Langs Arno-elven til det skjeve tårnet
 • Dag 3: Lucca

  I dag sykler vi til den kjente kunstbyen Lucca, komponisten Giacomo Puccinis fødeby. Vi starter fra hotellet og sykler gjennom de flotte åsene som omgir byen. Ved ankomst Lucca passerer vi bymurene og kan beundre utsikten mot "byen med hundre kirker". Vi får god tid på egenhånd til å utforske og nyte det historiske sentrumet før bussen henter oss og syklene tilbake til Montecatini.
  Lengde 52km. Høydeforskjell: ca. 270m. Nivå: moderat.

  Lucca
 • Dag 4: På egenhånd

  Dagen og el-sykler til egen disposisjon. Utforsk nærområdet og Montecatini Terme, ta turen til Firenze (52km) eller slapp av og lad batteriene på de flotte fasilitetene til hotellet. Middag på egenhånd.

  På egenhånd
 • Dag 5: Chianti og San Gimignano

  Vi transporteres med buss til Tavernelle, hvor vi setter oss på sykkelsetet. Herfra sykler vi gjennom landskapet de fleste forbinder med Toscana, drysset med sypresser, vingårder, herregårder, gamle borger og middelalderbyer. Langs ruten stopper vi i Certaldo, landsbyen som for alltid vil forbindes med forfatteren Boccaccio. Videre mot velkjente San Gimignano, byen som i moderne tid litt spøkefult kalles "middelalderens Manhattan". Den ble grunnlagt av etruskerne på 300-tallet allerede, men rikdommen byen tjente på gode landsbruksprodukter i middelalderen la grunnlaget for byggingen av de opprinnelige 72 tårnene, hvorav 15 står i dag. Tid på egenhånd og til å smake på den utsøkte iskremen (ikke inkl.) på den berømte "Gelateria Dondoli", vinner av flere verdensmesterskap. Tilbake til hotellet med buss.
  Lengde 35km. Høydeforskjell: ca. 390m. Nivå: moderat.

  Chianti og San Gimignano
 • Dag 6: Vinci – Leonardos fødeby

  Etter frokost legger vi på ny ut på sykkeltur over Toscanas mange åser. I lille Montecarlo gjør vi første stopp, for å ta oss tid til å beundre panoramautsikten og det sjarmerende lille bysentrumet. Etterpå ankommer vi Vinci, ved å følge landeveier og sykkelstier gjennom Chianti Classico-vinmarker og utallige olivenlunder. Vinci er Leonardo da Vinci sin fødeby. Utforsk de trange gatene, besøk Leonardo museet (inkl.) og se noen av mange tegningene, maleriene og maskinene som en av menneskehetens største genier laget. Vi nyter også en vinsmaking med snacks før vi returnerer til hotellet med buss.
  Lengde 42km. Høydeforskjell: ca. 360m. Nivå: moderat.

  Vinci – Leonardos fødeby
 • Dag 7: Hjemreise

  Etter en tidlig frokost sjekker vi ut og setter oss med bussen som tar oss til flyplassen i Bologna. Innsjekk og hjemreise med SAS, avgang kl. 10:40 til København. Her får vi tid til taxfree shopping og lunsj (ikke inkl.) før vi flyr videre kl. 16:55. Ankomst Sola lufthavn kl. 18:05. Takk for nå!

  Hjemreise