Skip to main content

Opplev Alta og Hammerfest

Midnattssolens rike er et fantastisk reisemål om sommeren. Lokale smaker og vakker natur er noen av stikkordene for besøket til Alta og Finnmark.  På denne turen er det et utvalg av aktiviteter og sightseeing hvor du får se vakker natur i Alta, og i tillegg er det lagt inn en dagstur til Hammerfest.

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Velkommen til Alta!

  Ankomst til Alta lufthavn, du finner bagasjen din og taxi til Alta Sentrum og sjekker inn på hotellet.

 • 19:00 – Deilig 3 retters middag med lokale smaker

  Når omsider sommeren kommer er den oss vel unt. Midnattssola gir oss sollys 24 timer i døgnet, det er det som gir oss vekster og bær med utrolige smaker. I hagen dyrkes det urter, sukkererter og salater som brukes i restauranten. Villakssesongen er i godt i gang, sei er sommerfisken nummer en, den grå fisken med sin kritthvite lever er en delikatesse. Om sommeren brukes det mye kje-kjøtt fra Lofoten og Troms. Ville vekster som gressløk, kvann, engsyre og nesle plukkes i nærområdet. Lokale dykkere bringer kommer med haneskjell, kråkeboller og o-skjell. Kortreiste råvarer og rene, ærlige smaker. Bli med inn på elementenes kjøkken og delta i historien bak ditt eget måltid.

 • Dag 2: 09:00 – 11:30 Utforsk Altafjorden i båt – indre Altafjord

  Denne turen starter med en gjennomgang av sikkerheten og utlevering av utstyr for å utforske Altafjorden på en trygg måte. Det er transport ned til havnen hvor båten ligger. Det vil være fokus på historiefortelling fra tilbake til gamle bosetninger i Alta til i dag. Vi kjører forbi plasser med mye historie og vakker natur i indre Altafjord. Vi vil komme nærmere det lokale dyrelivet, noe som kan være havørn, sel og forskjellige fugler.

  09:00 – 11:30 Utforsk Altafjorden i båt – indre Altafjord
 • 12:00 – 13:00 Lunsj

  Brasseri Alta er en restaurant som spesialiserer seg på lokale ingredienser og nye måter å tilberede tradisjonelle smaker på, og her kan dere nyte en deilig lunsj. Ingredienskilden for hver rett er listet opp rett på menyen - det er morsomt å se hvor nær mange av leverandørene er. Og maten i seg selv er frisk og interessant - kjente smaker, men ikke den "samme gamle maten"!

 • 13:15 Besøk Nordlyskatedralen og BorealisAlta

  Fordyp deg i lokal kultur i sentrum av Alta. Besøk Nordlyskatedralen, en ny kirke som allerede har blitt et kjent ikon og symbol på byen. Fotomuligheter venter både ute og inne når du besøker kirken som kombinerer åndelige og naturlige elementer i design og kunst.

  Deretter kan du ta turen til første etasje under kirken til BorealisAlta, en morsom og fascinerende utstilling med et nordlys-tema. Lære om vitenskapen bak dette fenomenet og ta litt ekstra tid å danse og synge med nordlyset på morsomme interaktive stasjoner.

  13:15 Besøk Nordlyskatedralen og BorealisAlta
 • Dag 3: 11:30 – ca 14:45 Utforsk Alta Canyon med elvebåt (inkl transport)

  Altaelven er en viktig del av historien her i Alta. Den er kjent som en av verdens beste lakseelver, men det er mer enn bare laks (og fluefiskerne som jager dem) å se her! Elven bugner av andre typer fisk, fugler, inkludert hauk og ørn. Og det er fossefall og spektakulær natur å se langs elvebredden.

  I flere hundre år har lokalbefolkningen brukt elvebåter for å navigere på elven. Disse solide trebåtene brukes fremdeles i dag, og det er en slik som brukes også på denne turen.

  Elvebåtturen går fra Sorrisniva (samme sted hvor du finner Ishotellet hver vinter). Det vil bli utlevert redningsvest før turen starter. Din erfarne guide vil kjøre oppover Altaelven helt opp til Alta Canyon og Gabofossen. Det vil være historiefortelling underveis og mange fine fotomuligheter. Tilbake i Sorrisniva vil det bli servert kaffe/te og hjemmelaget kake/vaffel.

  11:30 – ca 14:45 Utforsk Alta Canyon med elvebåt (inkl transport)
 • 15:00 Besøk Alta museum

  Alta Museum ligger ved siden av det berømte feltet med helleristninger som ble oppdaget av lokalbefolkningen i 1973. Uteområdet til museet der helleristningene ligger kan besøkes på sommeren. Inne finner du også permanente steiner med helleristninger og hellemalinger. Andre av museets permanente utstillinger er inndelt i ulike tema, blant annet samisk før-kristen religion, nordlys og sportsfiske i Alta.

  15:00 Besøk Alta museum
 • Dag 4: 07:00 – 18:20 Dagstur til Hammerfest

  Reis med hurtigbåten fra Alta, så er du i Hammerfest kl 08:40. Ta en tur innom turistinformasjonen for å få et bykart og tips om hva du burde gjøre. Her finner du også Isbjørnklubben. Den ble stiftet i 1963, og ideen var å skape en unik opplevelse som et minne om verdens nordligste by.
  Gjenreisningsmuseet for Finnmark og Nord-Troms. Utstillingen formidler de dramatiske hendelsene fra 2.verdenskrig, tvangsevakueringen, nedbrenningen og gjenreisningen.
  Vandretur langs «Gamleveien» er en sti som tar deg rundt fjellet Salen. I gamledager var dette den eneste veien inn til byen, mens i dag er det en flott måte å utforske Hammerfest og den vakre naturen rundt. Når du kommer opp så er det fantastisk utsikt over byen og Barentshavet.
  Båten tilbake til Alta går kl. 16:40 fra Hammerfest. Denne turen kan kun gjøres mandag-fredag.

  07:00 – 18:20 Dagstur til Hammerfest
 • Dag 5: Hjemreise

  Transport til Alta lufthavn for innsjekk og avreise

 • Pakkepris

  Pris per person i enkeltrom NOK 15.749,-
  Pris per person i dobbeltrom NOK 11.529,-
  Pris gyldig tom 30. sept. 2020

 • Prisen inkluderer:

  Koordinasjon og kvalitetssikring av North Adventure
  Turer, transport og måltid som beskrevet
  Frokost er inkl. med overnattingene
  Drikke med måltid (annet enn springvann) er ikke inkl. i prisen, men kan kjøpes på stedet.