Skip to main content

Opplev Alta

Midnattssolens rike er et fantastisk reisemål om sommeren. Fjorder, fjell og vidder med uendelig masse vakker natur.  På denne turen får du et balansert utvalg av aktiviteter og sightseeing hvor du får se landskapet i og rundt Alta. Det er også lagt inn noe egentid så du har tid å utforske Alta på egenhånd.

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Velkommen til Alta!

  Ankomst til Alta lufthavn, etter at du har funnet din bagasje så er det transport med taxi til hotellet i Alta Sentrum.

 • 2-retters middag

  Vår visjon er å skape en opplevelse for våre gjester. Ikke bare med mat og drikke, men også en opplevelse gjennom historiefortelling. Derfor er konseptet rundt Stakeriet forankret rundt Altaelva og Altaskifer. Her vil man få en forståelse av hva Altaelva og utvinning av skifer har betydd for vår historie og kultur. Navnet Stakeriet kommer fra elvestakeren - føreren i elva. Elvestakeren guidet engelske lorder og rikfolk som ønsket å fiske den svært kjente Altalaksen, helt fra 1800-tallet og frem til den dag i dag. Og menyen her er lokalt forankret.

  2-retters middag
 • Dag 2: 10:00 – 13:30 Privat guidet tur til Alta Canyon og demningen

  Guidet til fra Alta og turen går gjennom Tverrelvdalen og opp gjennom Stilladalen. Vakker natur og mulighet for fotostopp underveis. Underveis vil guiden prate om livet i Alta, natur og næringsliv som har forbindelser til dalen og elva og historien om demonstrasjonene rundt byggingen av demningen. Etter ca en times kjøretur kommer dere til Sautso, Nord-Europas største canyon.
  Det vil være fotostopp med fantastisk utsikt over canyonen før turen går videre mot demningen. Selv om anlegget for tiden genererer strøm, blir alle operasjoner fjernstyrt, så du og guiden din vil sannsynligvis være det de eneste menneskene i det enorme anlegget! Du kommer ned gjennom en tunnel til besøkssenteret inne i klippen, ser en kortfilm produsert av kraftselskapet, og deretter drar ut for å gå over selve demningen.

  10:00 – 13:30 Privat guidet tur til Alta Canyon og demningen
 • Dag 3: Utforsk Alta på egenhånd og topptur

  Bruk formiddagen til å utforske Alta på egen hånd, enten med bybussen eller på sykkel
  Fordyp deg i lokal kultur i sentrum av Alta. Besøk Nordlyskatedralen, en ny kirke som allerede har blitt et kjent ikon og symbol på byen. Fotomuligheter venter både ute og inne når du besøker kirken som kombinerer åndelige og naturlige elementer i design og kunst.

  Deretter kan du ta turen til første etasje under kirken til BorealisAlta, en morsom og fascinerende utstilling med et nordlys-tema. Lære om vitenskapen bak dette fenomenet og ta litt ekstra tid å danse og synge med nordlyset på morsomme interaktive stasjoner.

  Alta Museum, museet ligger ved siden av det berømte feltet med helleristninger som ble oppdaget av lokalbefolkningen i 1973. Uteområdet til museet der ristningene ligger kan besøkes på sommeren. Inne finner du også permanente steiner med helleristninger og hellemalinger.
  Andre av museets permanente utstillinger er inndelt i ulike tema, blant annet samisk før-kristen religion, nordlys og sportsfiske i Alta.

  Utforsk Alta på egenhånd og topptur
 • 20:30 – ca 00:15 Topptur i Midnattssol

  Turen starter i hundegården, hvor du får hilse på våre 40 huskyer. Vi velger ut den eller de som skal få være med oss på tur denne kvelden. Med litt veiledning kan du selv sette kløv og sele på hunden, og vi er klare til å gå. Turens mål er Pæskanasen, en liten fjelltopp som ligger omtrent 1,5 times gange fra hundegården. Noen partier er ganske bratte, men vi tar oss god tid og stopper flere ganger. Dersom man ønsker det, kan våre firbeinte turkamerater bidra med litt ekstra trekkraft. Kveldens guide kan fortelle om Finnmark, om området vi beveger oss i, og historier fra hvordan det er å trene og konkurrere med huskyer. Etter hvert som vi kommer opp i høyden får vi fin utsikt og kan se utover Storelvdalen. Vel oppe ordner vi til et varmt måltid på bålet. Maten er hjemmelaget og velsmakende, basert på kortreiste og lokale råvarer. Vi nyter måltidet og utsikten. Den lyse kvelden og sola som aldri går ned gjør det vanskelig å fatte at det er langt på kveld. Turen hjem går raskt og vi er tilbake rundt klokken elleve.

  20:30 – ca 00:15 Topptur i Midnattssol
 • Dag 4: Hjemreise

  Transport til Alta lufthavn for innsjekk og avreise

 • Pakkepris

  Pris per person i enkeltrom NOK 11.089,-
  Pris per person i dobbeltrom NOK 8.349,-
  Pris gyldig tom 30.sept. 2020

 • Prisen inkluderer:

  Koordinasjon og kvalitetssikring av North Adventure
  Turer, transport og måltid som beskrevet
  Frokost er inkl. med overnattingene
  Drikke med måltid (annet enn springvann) er ikke inkl. i prisen, men kan kjøpes på stedet