Skip to main content

Operahelg i Oslo: Carmen & Mestersangerne i Nürnberg

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Opplev to førsteklasses operaer i Den norske opera i Oslo. Fredag kveld fremføres Bizets Carmen på hovedsscenen, og lørdag Mestersangerne i Nürnberg av Wagner. Turen inkluderer fly, hotell og operabilletter.

 

Kort om Den norske opera

Kleskode: noen pynter seg, men det er ikke et krav. Kle deg som du vil!

Mat og drikke: det er to restauranter i Operaen. Argent restaurant (plassert ved Scene 2) og Sanguine Brasserie, hvor du kan få både lunsj og middag. På sommeren er det uteservering ut mot fjorden. I tillegg er det barer utenfor Argent, og på 1. og 2. balkong. Det kan være lurt å bestille pausebevertning på forhånd.

Garderobe: ubetjent og alt henger på eget ansvar, men det trekkes ned et forheng under forestillingen.

Hva skjer hvis jeg kommer for sent? Forestillingene begynner presis, og dørene stenges både av hensyn til publikum og til kunstnerne på scenen. Du kan imidlertid følge forestillingen på monitor på 1. balkong til pausen.

Det er ikke tillatt å fotografere, filme eller gjøre lydopptak under forestilling.

Før forestillingene på Hovedscenen er det gratis introduksjonsforedrag i Formidlingssenteret, til høyre for trappen i foajeen. Disse starter 1 time før forestillingene på Hovedscenen (med unntak av enkelte gjesteforestillinger), og varer i ca. 30 minutter. Det er også introduksjoner en halvtime før alle konserter på Hovedscenen.

For ytterligere informasjon om forestillingene og bestilling av pausebevertning se www.operaen.no

REISEFAKTA

DATO: 22.-24.05. 2020

PRIS: 6 250,–  kr per person i dobbeltrom

PÅMELDINGSFRIST: 17.02. 2020

 

PRISEN INKLUDERER:

Flyreise Stavanger-Oslo t/r inkl. 20 kg innsjekket bagasje + 10 kg håndbagasje.

2 hotell overnattinger i dobbeltrom  inkl. frokost på Thon Hotel Opera

1 billett til operaforestilling "Carmen" på Den norske opera. Billettkategori: Orkester / sete fra 13-15 rad.

1 billett til operaforestilling "Mestersangerne i Nürnberg" på Den norske opera. Bilettkategori: Parkett sete fra 2-6 rad.

 

 

IKKE INKLUDERT:

 • *Enkeltromstillegg 2 netter: 700,- kr

*Alt ikke spesifisert under "inkludert"

Se seteplassering/salkart under turbeskrivelse på www.borealreiser.no     

Seteplassering basert på "først til mølla" prinsippet.

Det inngår ikke reiseleder i denne reisen, og oppmøte, transport (utenom flyreise) og gjennomføring av turen er på eget ansvar.

Billetter og annen relevant informasjon sendes ut 3-4 uker før avreise.

Søk reise

Dagsprogram

 • Fredag 22.mai: Avreise

  Avreise fra Sola med Norwegian kl. 12:00, direkte til Oslo lufthavn Gardermoen, ankomst kl. 12:50. Transport på egenhånd inn til Oslo sentrum.
  Overnatting 2 netter på Thon Hotel Opera.
  Adresse: Dronning Eufemias gate 4, 0191 Oslo.
  Hotellet ligger knapt 100 meter å gå fra Oslo Sentralstasjon. Innsjekk kl. 15:00, spør i resepsjonen om rommet er klart tidligere. Hvis ikke kan bagasjen oppbevares på hotellet mens du utforsker Oslo.

  Avreise
 • Fredag kl. 18:00: Carmen på Den norske opera

  Det er ca. 400 meter å gå fra Thon Hotel Opera til Den norske Opera, vær på plass i god tid. Forestillingen varer i 3 timer og har 1 pause. Rollen som Carmen innehas av Ingeborg Gillebo.
  Det er den anerkjente regissøren Calixto Bieito som står bak produksjonen. Så langt har den blitt sett av over 45 000 publikummere i Oslo, og den ble hyllet av kritikerne etter premieren i 2015. Forestillingen er på fransk og tekstes på norsk/engelsk.

  Calixto Bieito strippet ned historien og satte handlingen til slutten av 1970-tallet, rett etter Franco-tiden. Her er ingen flamencodansere eller kastanjetter. Derimot møter vi mennesker som befinner seg på grensen mellom Spania og Marokko, men også på grensen mellom frihet og tvang, sensualitet og brutalitet, mellom liv og død. Midt oppi denne voldelige virkeligheten blomstrer likevel humoren,
  musikken og overskuddet, som har fascinert Carmens publikum siden urpremieren i 1875.

  Carmen på Den norske opera
 • Lørdag 23.mai: På egenhånd

  Frokost på hotellet. Dagen til fri disposisjon i Oslo.

  På egenhånd
 • Lørdag kl. 17:00: Mestersangerne i Nürnberg på Den norske opera

  Vær ute i god tid før forestillingen starter. Mestersangerne i Nürnberg varer i 5 timer og 45min. Rollen som Hans Sachs spilles av James Rutherford. Forestillingen er på tysk og tekstes på norsk/engelsk.
  Mestersangerne i Nürnberg er også en opera som feirer kunsten, og særlig musikkens, viktige rolle i et samfunn. Operaen ender i en hyllest til tysk kultur, noe som har vært med på å gi den en brokete historie fra premieren og fram til i dag. Blant annet var dette en av Hitlers yndlingsoperaer. Men Mestersangerne i Nürnberg handler samtidig om forsoning, og om forholdet mellom tradisjon (representert ved mestersangerne) og innovasjon (representert ved Walthers nye sang og stil). Wagners mesterverk peker på at vi står på skuldrene til kjemper mens vi strekker oss mot framtida.

  Etter at Walther har forelsket seg i Eva, finner han ut at hun er lovet bort til den som vinner førstepris i mestersangernes sangkonkurranse. Derfor er Walther fast bestemt på å vinne, men først må han tas opp i lauget. Sangen hans er vakker, men den bryter alle mestersangernes regler, og han blir avvist. Dette får Walther til å forakte den gammeldagse gjengen, særlig den pertentlige dommeren Sixtus Beckmesser, som selv ønsker å vinne Eva. Det er da en eldre mestersanger, Hans Sachs, hjelper Walther å skrive en ny sang, som framføres med en innlevelse ingen har sett før …

  Mestersangerne i Nürnberg på Den norske opera
 • Søndag 24.mai: Hjemreise

  Frokost og utsjekk fra hotellet innen kl. 12:00. Transfer til Oslo lufthavn på egenhånd. Avreise med Norwegian kl. 14:30 til Stavanger, ankomst Sola lufthavn kl. 15:20.