Oman - det fredelige sultanatet

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

21.jan. Avreise

Oppmøte på Sola flyplass hvor din Boreal Reiser reiseleder bistår med innsjekking.  Vi flyr som følger:

Stavanger lufthavn Sola              10:25 – 11:15                     Oslo lufthavn Gardermoen

Oslo lufthavn                                   16:10 – 00:40(+1)             Doha, Quatar

Doha                                                    02:05 – 04:55                     Muskat

 

22.jan. Ankomst Muskat / kveldsseiling med dhow

Ved ankomst Muskat kl. 04:55 sjekkes visum og pass, før vi  drar til 38 4*  i Muskat  for innsjekk (3 netter) og avslapping etter en lang reise. Morgen og formiddag til avslapping på hotellet. Frokost inkl., lunsj på egenhånd.

På ettermiddagen drar vi ned til havnen og stiger om bord i en klassisk omansk "dhow", en båttype som tradisjonelt har blitt brukt som handelsfartøy i Det arabiske hav. Vi seiler i solnedgangen langs den omanske kysten.

 

23.jan. Muskat

Etter en god natts søvn skal vi gjøre oss kjent med Muskat, hovedstaden i Oman og en av de eldste byene i Midtøsten. Her går gammelt og nytt hånd i hånd. Den store moskeen er en vakker bygning som stod ferdig i 2001, og med sine intrikate detaljer er den et yndet foto objekt. Vi fortsetter til Bait Al Zubair-museet og hører om Omans opprinnelse, og kjører langs havnefronten og besøker souken (markedet). Vi ser også det offisielle palasset til Hans Majested Sultan Qaboos, som ligger mellom to gamle, portugisiske fort.

 

24.jan. Delfinsafari

Kl. 08:00 drar vi til havnen for å delta på delfinsafari. Utenfor kysten av Muskat kan man se ville delfiner og noen ganger hvaler boltre seg i sjøen. Å oppleve disse dyrene i sitt rette element er en flott opplevelse, og uansett hvor mange man ser (ingen garanti) er en båttur på Omanbukten ikke å forakte. Ettermiddagen på egenhånd.  

 

25. jan. Jabrin

Utsjekk fra hotellet i Muskat før kursen settes innover i landet, nå med firehjulsdrevne biler. Første besøk er Jabrin, et av de fineste omanske slottene, bygd på slutten av 1600-tallet. Takmaleriene og de detaljerte treskjæringene er en fryd for øyet. Videre tar vi et fotostopp på Bahla fortet, før vi besøker en keramikklandsby hvor vi får muligheten til å lage egen keramikk sammen med lokale handverkere. Siste stopp er den vakre fjellandsbyen Misfah før vi sjekker inn på Sama Hotel i Jebel Akhdar 3* deluxe (2 netter).

 

26.jan. Jebel Akhdar

En rolig start på dagen med besøk til et senter som lager produkter av lokale planter. Etter lunsj vandrer vi i et flott høyfjellslandsskap med eng og jordterrasser i flotte farger. Jebel Akhdar betyr "det grønne fjellet" og er en del av Omans høyestefjellkjede, med topper på opptil 3000 meter. Dette området regnes for å ha den mest spektakulære naturen i hele Oman.

 

27.jan. Et ørkeneventyr

I dag kjører vi til det berømte Rundtårnet som ble bygget på 1600-tallet, og besøker souken som er kjent for møysommelig håndgraverte "Khanjars" (dolker), sølv-pynt og smykker. Turen fortsetter østover, via Izki og Al Mudaybi, inn i ørkenområdet kjent som Wahiba-sanden. Til tross for at det regnes som ørken, har det blitt dokumentert et meget rikt dyre- og planteliv her. Etter lunsj besøker vi et beduinhus blant sanddynene.

På ettermiddagen sjekker vi inn på "1000 nights camp" (1 natt), et unik ørken "leir" med komfortable fasiliteter midt i ørkenen. Boenhetene er designet som telt, men har egen sittegruppe inne og ute, soverom og bad. Alle er utstyrt med elektrisitet, varmtvann, aircondition, kjøleskapt og kaffe- og tefasiliteter. Middagen blir grillmat rundt bålet, etterfulgt av en kort kameltur rundt området i solnedgangen.

28.jan. Wadi

Vårt eventyr fortsetter gjennom ørkenen mot Sur, et område med pene, små fjellandsbyer og wadier (daler) med strømmende, blått vann. Vi ser blant annet en dhow-fabrikk, fiskebrygger og stopper ved Sanseela fortet. På veien mot Muskat stopper vi ved Bimah og det spektakulære kalksteinkrateret fylt med klart vann. Ringen er sluttet med innsjekk på Levatio Hotel 4* Muscat.

 

29.jan. Opera og parfyme

Dagens første stopp er et besøk til det storslåtte operahuset i Muskat. Det stod ferdig i 2011 og er fremdeles det eneste operahuset på Den arabiske halvøy, som viser sultanens forkjærlighet for kultur og musikk. Utenfor Muskat besøker vi parfymehuset Amouage, som de siste 35 år har blitt en ledende aktør i sin bransje. Her, i deres hovedkvarter, blandes dyre oljer og  ingredienser med eksotiske navn  som olibanum og arabisk rav til eksklusive parfymer som selges i varehus verden over.  På deres besøkssenter får vi se,lære, lukte og prøve.  Ettermiddagen på egenhånd frem til vi drar til flyplassen kl. 21:00 for innsjekk og hjemreise. Vi flyr hjem som følger:

Muskat                                               23:30 – 00:20(+1)                            Doha

Doha                                    01:40 – 06:35                                     Oslo lufthavn Gardermoen

Oslo lufthavn                   08:25 – 09:20                                     Stavanger lufthavn Sola (30. jan)

 

 

 

 

 

 

REISEFAKTA

DATO: 21.-30.01. 2020

PRIS: 28 490,–  kr per person i dobbeltrom

PÅMELDINGSFRIST: 03.12. 2019

PRISEN INKLUDERER:

Reiseleder fra Boreal Reiser

Flyreise Stavanger – Muskat t/r

Overnatting 8 netter som beskrevet i program, inkl. frokost

6 lunsjer og 8 middager

Turistvisum (30 dager) til Oman

Program og utflukter som beskrevet

Lokalguide under hele oppholdet i Oman (engelskspråklig)

All transport iht. til programbeskrivelse

 

IKKE INKLUDERT:

  • Enkeltromstillegg 8 netter: 3 870,- kr

Drikke på måltidene

Tips til sjåfør/lokalguide

Informasjonsbrev om turen sendes ut 2-3 uker før avreise. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn.

Har du spørsmål om turen ta kontakt med: 

Glenn H. Walberg
Turansvarlig "Oman - det fredelige sultanatet"
Tel | +47 415 85 230
E-mail | glenn.walberg@boreal.no
Web | www.borealreiser.no