Skip to main content

SA 15.06: Normandie, Jersey og Paris

Pris fra og med:
20 990,-
Dager:7
Avreisedato:15.06.2023
 • Reiseleder fra Boreal Adventure
 • Bussreise med egen buss iht. program
 • Fly Stavanger Lufthavn Sola – Paris Charles de Gaulle t/r med SAS
 • 6 overnattinger inkl. frokostbuffé (3 Netter på Best Western Royal Hotel 3* i Caen, 2 netter på Hotel de l`Univers i St Malo og 1 natt på Mercure Paris Velizy Hotel)
 • 4 middager på restaurant i nærheten av hotellet
 • 1 x middag på hotellet
 • Inngang til museer iht. program
 • Utflukt til Jersey inkl. ferje t/r, busstur på øyen og lunsj
Bestill reise

Normandie og Bretagne er kjent for sine vakre strender, historiske minnesmerker og lokale spesialiteter som camembert, sider og calvados. Besøk det berømte klosteret Mont-Saint-Michel, se landingsstedet for D-Dagen og besøk historiske museer Caen, Bayeux og Arromanches les Bains. Oppdag den vakre kanaløyen Jersey og beundre Paris med en båttur på Seinen. Et innholdsrikt og variert program legger til rette for en svært minneverdig ferie!      

Reisefakta                                  

Dato:                            15.06.2023 – 21.06.2023

Pris:                              20 990,- kr per person i dobbeltrom

Påmeldingsfrist:        11.04.2023

 

Prisen inkluderer:

 • Reiseleder fra Boreal Adventure
 • Bussreise med egen buss iht. program
 • Fly Stavanger Lufthavn Sola – Paris Charles de Gaulle t/r med SAS
 • 6 overnattinger inkl. frokostbuffet (3 Netter på Best Western Royal Hotel 3* i Caen, 2 netter på Hotel de l`Univers i St Malo og 1 natt på Mercure Paris Velizy Hotel)
 • 4 middager på restaurant i nærheten av hotellet
 • En middag på hotellet
 • Inngang til museer iht. program
 • Utflukt til Jersey inkl. ferje t/r, busstur på øyen og lunsj

 

Ikke inkludert:

 • Enkeltromstillegg 6 netter: 3570,- kr
 • Evt. tips til sjåfør og lokalguide(r)

 

OBS:

På grunn av Jerseys status som selvstyrte britiske øy er det obligatorisk å vise pass ved ankomst. Av samme grunn trenger vi ditt passnummer ved påmelding.

 

Påmelding til Boreal Adventure:

Treskeveien 5, 4043 Hafrsfjord 

Telefon: 51 82 02 10 / epost reiser@boreal.no 

Informasjonsbrev om turen sendes ut 10-14 dager før avreise. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn slik at det blir riktig på flybilletten (navneendring kan medføre merkostnader).

 

Søk reise

Kart

Dagsprogram

 • 15.06.: Avreise og calvados smaking i Cormeilles

  Avreise med SAS fra Stavanger Lufthavn Sola kl. 9:50, ankomst København lufthavn kl. 11:00. Videre kl. 11:55, ankomst Paris Charles de Gaulle Lufthavn 13:50. Ved ankomst venter egen buss og tar oss med til destilleri Busnel (inkl.) hvor vi får første smakebit av Normandie med en god Calvados. Videre til Caen, en sjarmerende by som ble jevnet med jorden under siste verdenskrig, gjenoppbygget og i dag fremstår som en moderne storby. Her i Vilhelm Erobrerens hjemby sjekker vi inn for de neste tre nettene på Best Western Royal Hotel 3*. Hotellet ligger sentralt i et område med mange kafeer, restauranter og shopping muligheter i nærheten av hotellet.

  Nettsider: Destilleri Busnel ; Caen ; Best Western Royal Hotel
  Avreise og calvados smaking i Cormeilles
 • 16.06.: Memorial de Caen og Bayeuxteppet

  Denne dagen dykker vi ned i kystregionens betydelige lokalhistorie og dens innvirkning på hele Europa. Først drar vi til historisk museum og minnesmerke "Mémorial de Caen" (inkl.). Der finnes den kjente underjordiske kommandobunkeren til den tyske 716. infanteridivisjonen. Museum dokumenterer operasjon Neptun med de allierte landingene i Normandie 6. juni 1944 (D-Day) og de påfølgende kampene for å frigjøre Normandie fra tysk okkupasjon. Vi fortsetter mot middelalderbyen Bayeux og ser det fascinerende 70 meter lange Bayeuxteppet (inkl.). Det ble vevd på slutten av 1000-tallet og viser Vilhelm Erobreren og slaget ved Hastings i 1066. Til slutt viser en lokalguide oss rundt i byen og vi nyter litt fritid i byen med for eksempel litt godt fransk bakverk på en kafe.

  Nettsider: Mémorial de Caen ; Bayeuxteppet
  Memorial de Caen og Bayeuxteppet
 • 17.06.: Arromanches 360 sirkulær kino og D.Day museum

  Med hjelpen av en lokalguide får vi detaljert innsikt i historien til invasjonskysten denne dagen. Vi besøker Arromanches 360 ° sirkulær kino (inkl.) og ser på originalt opptak fra D-dagen og tiden etter. Fra klippetoppene har vi bra utsikt over stranden med restene av kunstige Mulberry-havnene satt opp av de allierte for landingsformål. Vi fortsetter til D-Day museum og lærer mer om konstruksjonen og tekniske grunnlaget av den kunstige havnen i Arromanches. Etter et besøk på amerikanske kirkegården ved siden av "Omaha Beach" har vi resten av ettermiddagen til egen disposisjon i Caen.

  Nettsider: Arromanches 360 ° sirkulær kino ; Arromanches D-Day museum ; Omaha Beach
  Arromanches 360 sirkulær kino og D.Day museum
 • 18.06.: Transfer til St. Malo / Klosteret Mont-Saint-Michel

  Vi sjekker ut av hotellet og besøker uforglemmelige Mont Saint Michel (inkl.), en opprinnelig tidevanns-øy. En gate snor seg som en spiral opp på klippen med klosteret på toppen, et imponerende stykke byggekunst. Etter en vakker fottur til klosteret kjører vi videre til Bretagne for å sjekke inn i Hotel de l`Univers i St. Malo for de neste to netter. Ettermiddagen har vi til egen disposisjon i St. Malo med sin utrolige beliggenhet med klipper, grotter, fine strender og koselige butikker. Gå ikke glipp av en spasertur rundt byen på den flotte bymuren.

  Nettsider: Mont Saint Michel ; Bretagne ; St. Malo ; Hotel de l`Univers
  Transfer til St. Malo / Klosteret Mont-Saint-Michel
 • 19.06.: Jersey – kanaløya

  Fra havnen i St. Malo reiser vi med hurtigbåten til den største kanaløyen Jersey, som mange kjenner fra TV-serien Bergerac. Etter 1,5 time når vi øya med det milde klimaet. Her får vi en hyggelig sightseeingtur med buss. Lunsj inkl. Vi ser de fine strendene og de lune vikene med frodig natur. Vel fremme i hovedstaden St. Helier blir det tid til å rusle rundt på egenhånd, før vi forlater Jersey med hurtigbåten og returnerer til St. Malo.

  Nettsider: Kanaløyene ; Jersey ; St. Helier ;
  Jersey – kanaløya
 • 20.06.: Transfer til Paris og sightseeingtur med båten i Paris

  Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og kjører til Paris, og får beundre 'kjærlighetens by' sin vakre arkitektur. Ved Seines bredd stiger vi om bord i en av elvebåtene og får se den vakre byen fra en annen side på et stemningsfullt elvecruise (inkl.). Frankrikes hovedstad er kjent som en av verdens vakreste byer og vi ser mange av de kjente severdighetene på vår vei. Etter hvert sjekker vi inn på Mercure Paris Velizy Hotel og avslutter dagen med middag på hotellet.

  Nettsider: Paris ; Mercure Paris Velizy Hotel
  Transfer til Paris og sightseeingtur med båten i Paris
 • 21.06.: Hjemreise

  Frokost og utsjekk fra hotellet og busstransfer til Paris Charles de Gaulle Lufthavn. Innsjekk og avreise med SAS 14:30, ankomst København lufthavn kl. 16:20. Videre kl. 17:00, ankomst Stavanger Lufthavn Sola kl. 18:10. Au revoir!

  Hjemreise

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra kr.
15/6Normandie, Jersey og Paris Mer enn 820 990,-Bestill