Skip to main content

Norgestur - fjell & fjord

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Vestlandet er ikke bare et sted. Det er en opplevelse. Det synet som plutselig dukker opp rundt en sving. Lukten av en foss. Stillheten på en strand om morgenen. Kveldssolen som reflekteres på den grønne fjorden. En million øyeblikk. Øyeblikk du ikke vil tro før du har opplevd dem. Du reiser ikke til attraksjonene på Vestlandet. Du reiser gjennom dem og reisen i seg selv som er opplevelsen. Det stadig skiftende landskapet - fjellene, breene, fjordene og fossefallene - har tiltrukket seg gjester fra hele verden i århundrer. De fantastiske fjellsidene minner oss om hvor små vi er. Skjønnheten i de små detaljene. Alle disse små overraskelsene minner oss om hvor rikt livet kan være. Vi besøker Atlanterhavsveien, Geirangerfjorden og Nærøyfjorden som er på UNESCOs verdensarvliste takket være kulturlandskapet. National Geographic har kalt fjordene verdens mest velbevarte verdensarvsted. Men hvorfor? Fordi fjordlandskapet ikke er bare et naturskjønt bakteppe, men et samfunn. Et levende landskap der mennesker og natur lever i gjensidig avhengighet. De dype fjordene. De høye fjellene. Den ujevne kystlinjen. Et landskap skreddersydd for utforskning. Velkommen til en unik opplevelse.

Reisefakta

Dato:  20.-25.09  2021                           

Pris: kr 9 900,-

Påmeldingsfrist:  01.08. 2021 

Ikke inkludert:

Enkeltromstillegg 5 netter: kr 2 500,-

Bindende påmelding til:

Jane Edland: 924 33 491 / Gaute Espedal: 916 00 599

Søk reise

Dagsprogram

 • 20.09: Stavanger - Hardanger - Førde

  Turbuss fra Boreal Reiser møter for avreise ved Shell Bryne kl. 08.00, Sandnes Ruten kl. 08.30 og Byterminalen i Stavanger kl. 09.00. Vi ønskes velkommen av vårt turvertskap Jane Edland og Gaute Espedal. Turen går langs Hardangerfjorden som er kjent som et av de vakreste områdene i Norge. To nasjonalparker, to nasjonale turistveger, fjord, fosser og isbreer. Hardanger omtales også som Norges frukthage og vi tar en stopp på en av de mange gårdsmatbutikkene langs veien i Hardanger. Vi ender opp i Førde og sjekker inn på Scandic Sunnfjord Hotell.

  Stavanger - Hardanger - Førde
 • 21.09: Måløy – Vestkapp - Ålesund

  I dag går turen til Måløy, Selje og Vestkapp før vi fortsetter til Ålesund. Vi stopper ved Kannesteinen som er en spesiell stettforma stein som ligg i fjæra. Den spesielle steinen er forma av hav og bølger gjennom tusener av år, og slipt med vannbeveging. På fjellplatået Kjerringa, ligger vakre Vestkapp, 496 meter over Stadhavet. Vestkapp er ett av de mest spektakulære utsiktspunktene på norskekysten. Vestkapp er ett turistmål med flat vidde, bratte skrenter og imponerende panoramautsikt i alle himmelretninger. Når vi ankommer Ålesund møter vi vår lokalguide som viser oss byen, historien og den flotte beliggenheten før vi sjekker inne på Scandic Parken hotell.

  Måløy – Vestkapp - Ålesund
 • 22.09: Atlanterhavsvegen – Molde

  Vi kjører Atlanterhavsvegen som er kjent som "vegen i havet". Verdens kanskje vakreste bilreise tar oss med over sju bruer, mellom blankslipte holmer og øyformasjoner, mellom frodig kystkulturlandskap og lynghei. Du kommer knapt tettere på natur, vind og vær enn nettopp her. En reise langs denne nasjonale turistvegen er en stor visuell opplevelse, der natur og moderne ingeniørkunst møtes og skaper en helt spesiell kjøreopplevelse. Det blir lunsj på Bryggen i Bud som er viden kjent for sin fiskesuppe. Innsjekk på Scandic Seilet hotell i Molde.

  Atlanterhavsvegen – Molde
 • 23.09: Geiranger – Hellesylt - Loen

  Vi kjører til Geiranger, besøker Norsk Fjordsenter, tar fergen fra Geiranger til Hellesylt. Geirangerfjorden er ofte omtalt som "perlen" blant norske fjorder. Med høye fossefall og fraflyttede fjellgårder regnes den som selve juvelen blant de mange vakre norske fjordene. Den uberørte naturen med dramatiske, høye fjell tett på, er imponerende for enhver besøkende. Innsjekk på Hotell Loenfjord.

  Geiranger – Hellesylt - Loen
 • 24.09: Olden – fjordcruise på Nærøyfjorden - Bergen

  Turen går via Olden, Jostedalsbreen Nasjonalpark til Sogndal før vi skal på båttur på Nærøyfjorden. Det er ingen tilfeldighet at Nærøyfjorden står på UNESCOs verdensarvliste. Et fjordcruise gjennom denne smale og vakre fjorden gir oss et minne for livet før vi fortsetter til Voss og Bergen. Vi sjekker inn på Scandic Bergen City hotell.

  Olden – fjordcruise på Nærøyfjorden - Bergen
 • 25.09: Sightseeing i Bergen og hjemtur

  Vi starter dagen med egen lokalguide som tar oss med på bytur i Bergen. Deretter får vi tid på egenhånd. Vi kan anbefale besøk på Bryggen i Bergen, Akvariet, Fløibanen og Fisketorget. Senere på dagen kjører vi mot Stavanger og tilbake til våre hjemsteder.

  Sightseeing i Bergen og hjemtur