Skip to main content

Norgestur 2020

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Gjør noe hyggelig sammen, unn deg en pause! Den gode stemningen møter vi allerede i det vi kommer om bord i våre komfortable turbusser. Vi besøker Posebyen som er eldste samling av hvite trehus i Norge.  Tur på Telemarkskanalen og Gaustabanen til Gaustatoppen 1830 m.o.h der vi kan vi se 1/6 av Fastlands-Norge. Det blir tur med Flåmsbana som omtales som verdens flotteste togreise og besøker Hardanger, Norges frukthage. Velkommen på spennende tur med unike opplevelser!  

Søk reise

Dagsprogram

 • 24. August: Stavanger - Mandal - Kristiansand - Skien

  Turbuss fra Boreal Reiser møter for avreise. Vi ønskes velkommen av våre mannskaper, Gaute Espedal og Jane Edland. Vi kjører til Mandal og besøker Sjølingstad Uldvarefabrik. Omvisning og tid på egenhånd til å besøke museumsbutikken. Videre til Kristiansand der vår lokalguide tar oss med på sightseeing. Vi får høre historien om posebyen og viser oss byens severdigheter før vi fortsetter til Skien for innsjekk og middag.

 • 25. august: Telemarkskanalen & Gaustabanen

  Frokost før avreise. Vi starerter dagen med en tur på Telemarkskanalen. Telemarkskanalen strekker seg fra kyst til fjell med store variasjoner i landskap og særpreg. Videre til Rjukan, vi kan anbefale tur med Gaustabanen (tillegg, valgfri) eller besøke Vemork (tillegg, valgfri) der kjente krigshandlinger fant sted. Gaustabanen er en helt unik bane, inne i Gaustatoppen. Opprinnelig bygget til militært bruk. Nå er den åpnet for turisttrafikk. På Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork får vi et nært møte med norsk industri og krigshistorie. Vemork var åstedet for en av de viktigste sabotasjeaksjoner under 2. verdenskrig. Vi sjekker inn på Skinnarbu Nasjonalparkhotell som har en lang tradisjon og historie og ligger på toppen av Telemark, ved innfallsporten til Hardangervidda. Til Kvelden samles vi til felles middag.

  Telemarkskanalen & Gaustabanen
 • 26. & 27. august: Voss & Flåmsbana

  Frokost før vi fortsetter til Voss, her skal vi bo godt på nye Scandic Voss. Frokost og middag nyter vi på hotellet. Som nærmeste nabo ligger ny gondolbane som frakter gjester nærmest fra hotelldøra til fjellet. Gondolens toppstasjon er på 820 meter over havet. Under oppholdet blir det utflukt til Aurland og Flåmsbanen. Aurland Skofabrikk produserer den kjente Aurlandskoen som kan kjøpes eller andre skinnprodukt i fabrikkutsalget. Vi skal også på tur med Flåmsbanen som er blitt beskrevet som en av verdens mest spektakulære togreiser, og det er en av de mest populære turistattraksjonene i Norge. Toget kjører fra enden av Aurlandsfjorden, en sidearm av Sognefjorden, og opp til høyfjellet ved Myrdal stasjon. Reisen viser Vestlandets vakre natur fra sin beste side.

  Voss & Flåmsbana
 • 28. august: Hjemtur: Hardanger

  Frokost og avreise. Turen går til Hardangerfjorden som er kjent som et av de vakreste områdene i Norge. To nasjonalparker, to nasjonale turistveger, fjord, fosser og isbreer. Hardanger omtales også som Norges frukthage og vi besøker selvsagt en fruktgård på veien og kanskje en stopp på en av de mange gardsmatbutikker langs veiene i Hardanger der vi kan kjøpe lokale spesialiteter på hjemveien.

  Hjemtur: Hardanger
 • Pris

  Pris kr 7 990,-

 • Prisen inkluderer:

  Bussreisen med Gaute Espedal & Jane Edland
  4 netter på hotell, inkludert frokost og middag.
  Inngang og Omvisning, Sjølingstad Uldvarefabrik
  Sightseeing i Kristiansand
  Telemarkskanalen
  Aurland Skofabrikk
  Flåmsbanen
  Fruktgård i Hardanger
  Servering av kaffe/te på bussen

  Tillegg: Singelrom kr 1 200,-