Skip to main content

MED MS MAUD FRA HAMBURG TIL LISBOA

Pris fra og med:
19 990,-
Dager:12
Avreisedato:02.10.2024
 • Reise med MS Maud fra 02.10.2024 – 13.10.2024
 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke i restaurantene Aune og Fredheim
 • Kaffe og te er inkludert -WiFi om bord uten kostnad
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad -Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter
 • Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann
 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke uten kostnad
Transporttype:Ingen transport
Bestill reise

Fra Hamburg til Lisboa – Europas høydepunkter langs Atlanterhavet

Utforsk fortiden

Du vil besøke noen av Europas mest historiske steder på denne cruiseturen langs Atlanterhavskysten. Lær om Normandies historie, fra vikinginvasjoner til D-dagen. Hold utkikk etter dyreliv når du krysser Biscayabukta, og gjør deg klar for tusen år gamle pilegrimsveier til Santiago de Compostela.

Kulturer og kjøkken

Mens vi reiser gjennom Galicia vil vi oppleve Spanias unike blanding av kulturer. Prøv lokala tapas sammen med galisisk sider for en autentisks smak på byene vi besøker. Eventyret ditt avsluttes i Lisboa, juvelen i Portugals krone.

 

REISEINFORMASJON: 


PRIS FRA OG MED:        kr. 19 990,-

 

Fra prisen gjelder per person i innvendig dobbellugar inkl. fullpensjon. Kontakt oss for andre lugar-alternativer.


Avreise dato:                 02.10.2024

Ankomst dato:             13.10.2024

Inkludert

 

 • Reise med MS Maud fra 02.10.2024 – 13.10.2024
 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke i restaurantene Aune og Fredheim
 • Kaffe og te er inkludert -WiFi om bord uten kostnad
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad -Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter
 • Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann
 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke uten kostnad

 

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

 

Dette er ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Søk reise

Dagsprogram

 • Dagn 1: Avreise fra Hamburg

  DITT EVENTYR PÅ ATLANTERHAVSKYSTEN STARTER HER:

  Det er mye å se og gjøre i Hamburg – som noen ganger kalles «Venezia i Nord» på grunn av de billedskjønne kanalene. Hvis du har tid finner du mange attraksjoner i Altstadt-distriktet, som St Nikolai-minnesmerket og den historiske gaten Deichstraße.

  Hamburg har også flere steder på UNESCOs verdensarvliste, som Chilehaus og verdens største historiske havnelagerkompleks – Speicherstadt. Kunstentusiaster bør legge turen til Kunsthalle, landets fremste kunstmuseum.

  Det komfortable ekspedisjonsskipet vårt, vil være klart og venter på deg i havnen.

  Avreise fra Hamburg
 • Dag 2: Harlingens rike arv

  OPPLEV DEN FRISISKE HAVNEBYEN

  Du kan gå eller sykle rundt Harlingen, en by med kanaler og vakre havner, og hjem til den siste tradisjonelle keramikkfabrikken i Nederland. Harlingen ligger på bredden av Vadehavet, et sted på UNESCOs verdensarvliste.

  Du vil finne tradisjonelle seilskip og historiske lagerbygninger rundt de gamle havnene Noorderhaven og Zuiderhaven. Ikke gå glipp av Harlingen Aardewerkmuseum for å beundre utstillinger av distinkt frisisk keramikk.

  Harlingens rike arv
 • Dag 3: Utforsk Oostende og Brugge

  RIK MIDDELALDERARKITEKTUR BLANT SVINGENDE GATER

  Den strategiske havnen Oostende har en lang historie bak seg, først som fiskerlandsby, deretter middelalderby og senere kongelig kystresort. Til tross for ødeleggelsene fra krig og tid har mange av middelalderelementene overlevd til i dag.

  Det er også en flott base å besøke Brugge fra. Gå deg vill i denne vakre bevarte middelalderbyen, mens du utforsker svingete gater, pittoreske kanaler og flotte bygninger fra 1300-tallet.


  incl-ost1_brugesdaniel_van_der_kolk-unsplash_2500x1250.jpg
  INKLUDERT

  Ta bussen fra Ostende, og opplev Brügge i eget tempo. Her kan du utforske sjarmerende, brosteinsbelagte gater på jakt etter den perfekte suveniren.

  Utforsk Oostende og Brugge
 • Dag 4: Fortid og nåtid i Normandie

  OPPDAG HISTORISKE STRENDER, CAEN OG MINNESMERKER FRA ANDRE VERDENSKRIG

  Normandie har en fascinerende historie, fra vikingtiden til D-dagen i 1944. I Ouistreham vil du lære mer om Operasjon Overlord på Musée No 4 Commando.

  Du kan sjekke ut det tyske festningsverket på Le Grand Bunker, og besøk krigskirkegården på Hermanville-sur-Mer. Eller hvorfor ikke ta en spasertur langs den vakre Riva-Bella-stranden, og stopp ved St. Samson-kirken fra 1100-tallet og fyret fra 1905.

  Etterpå vil du utforske den vakre byen Caen. Den romanske kirken fra 1000-tallet, Saint-Étienne, og museene Mémorial de Caen, som minnes andre verdenskrig og Musée des Beaux-Arts de Caen er høydepunkter du ikke bør gå glipp av.

  INKLUDERT

  Ta bussen fra Ouistreham til Caen, og nyt høydepunktene i byen på egenhånd.


  INKLUDERT

  Bli med på denne halvdagsutflukten til stranden for landgangen på Normandie-kysten. Vi minnes heltemotet til de allierte styrkene når vi besøker de historiske stedene for D-dagen.

  Fortid og nåtid i Normandie
 • Dag 5: Den befestede byen Saint-Malo

  EN VAKKER BRETONSK BY FULL AV HISTORIE

  Saint-Malo er omgitt av festningsmurer og grunne strender, og er et imponerende syn fra havet.

  Vel fremme får du den beste utsikten over byen og øyene rundt hvis du går den sirkulære stien rundt vollene. Følg den historiske løypen i de gamle bymurene gjennom en labyrint av brosteinsgater og besøk Demeure De Corsaire for å lære om de fryktede korsarene og byens sjørøverarv.

  Besøk Mont-Saint-Michel-klosteret eller gå til Île de Grand Bé når det er fjære. Øya har rester av et eldgammelt fort og er hvor den anerkjente lokale forfatteren Chateaubriand er begravet.


  INKLUDERT

  Opplev den vakre befestede byen St. Malo på denne guidede spaserturen, og bli kjent med byens interessante historie.

  Den befestede byen Saint-Malo
 • Dag 6: Fascinerende Finistère

  INSPIRERENDE KYSTLANDSKAP OG MARITIM HISTORIE

  I den billedskjønne byen Dourarnenez vil vi bruke ekspedisjonsbåtene våre til å gå i land i den pittoreske kystbyen Douarnenez, der du finner fargerike bryggeområder, sandstrender og bratte klipper som inspirerte kjente kunstnere som Renoir og Boudin. Dourarnenez har i tillegg til fiskerhytter og sjømannskapeller, et flott maritimt museum med båter fra hele verden.

  Hvis forholdene ikke tillater et besøk til Dourarnenez, drar vi til nærliggende Brest en fascinerende og historisk by med omfattende festningsverk fra middelalderen. Her kan du besøke det nasjonale marinemuseet inne i militærfestningen Château de Brest. Brest er også en moderne by, med livlige bryggeområder som er perfekte for en spasertur i vakre omgivelser.

  INKLUDERT

  Opplev kjente Pointe du Raz på denne guidede kjøreturen og spaserturen langs en fantastisk kystlinje.


  INKLUDERT

  Ta en tur på egen hånd til Sjøfartsmuseet i Douarnenez, og se de historiske fartøyene fortøyd ved Port Rhu.

  Fascinerende Finistère
 • Dag 7: Vi seiler gjennom Biscayabukten

  RO NED OG NYT DEN NATURLIGE VERDEN RUNDT DEG

  I dag er det en perfekt dag for å slappe av på dekk med kikkerten din og holde utkikk etter hvaler, delfiner og niser. Dette er ellers et av få steder i verden der nebbhval kan ses – hvis du er heldig – de trekker nemlig hit på grunn av det næringsrike vannet i bukta.

  Du kan også lære om havets marinbiologi i løpet av cruiset, og bli med på praktiske demonstrasjoner og informative foredrag om historien, geografien og miljøet til destinasjonene som ligger foran oss. Glem ikke å bruke fasilitetene om bord – kanskje du vil prøve panoramabadstuen?

  Vi seiler gjennom Biscayabukten
 • Dag 8 - 9: Galisiske høydepunkter

  UTFORSK FERROL OG FÅ SMAKEN AV GALICIA

  Neste stopp er Ferrol på den robuste kysten av Galicia. En gang en liten fiskeby, har det i de siste tre århundrene vært Spanias hovedmarinebase. Det er flere festninger, citadeller og kaserner her enn i noen annen havn i landet.

  En overnatting i Ferrol gir oss to fulle dager til å utforske høydepunktene i nord-Galicia. Bli kjent med det historiske sentrum av Ferrol og A Coruña på en guidet tur, gå en strekning av de gamle pilegrimsstiene som krysser Galicia, eller bli med på valgfrie utflukter til UNESCO-listede byer som Lugo og Santiago de Compostela.

  Galisiske høydepunkter
 • Dag 10: Den gamle havnebyen Vigo

  DEN VAKRE BYEN VIGO I HJERTET AV GALICIA

  Cruiset vårt fortsetter til Vigo, som én gang var porten til Amerika. Siden Vigo er beskyttet av de vakre Cíes-øyene, har byen en av de beste naturlige havnene i Galicia og har blitt regionens viktigste handels- og fiskerhavn.

  Vigo er perfekt å utforske til fots, og du kan for eksempel ta turen til den pulserende gaten Rúa do Príncipe, som byr på en eklektisk blanding av bygninger i neoklassisk og jugendstil. Eller finn den imponerende festningen Castro fra 1500-tallet og parken rundt.

  På vei til gamlebyen og den neoklassiske katedralen, ikke gå glipp av Rúa da Pescadería for å smake på den deilige sjømaten som Galicia er kjent for.

  INKLUDERT

  Bli med på en hyggelig byvandring i Vigo

  Den gamle havnebyen Vigo
 • Dag 11: Sjarmerende Porto

  UTFORSK DET UNESCO-OPPFØRTE HISTORISKE SENTRUM I PORTO

  Ved ankomst i Portugal legger vi til kai i Leixões. Herfra kan du se fyret i Leça, kapellet i Boa Nova og den vakre stranden Praia Azul.

  Du kan ta en skyttelbuss til Porto, som er kjent for portvin og gamlebyen som står på UNESCOs verdensarvliste. Porto er en by som er skapt for å oppleves til fots, og du vil forelske deg i de pastellfargede husene, de fargerike flisfasadene, gatekunsten, de utsmykkede kirkene og panoramautsikten over Douro-elven.

  Her kan du ta en spasertur langs den pulserende elvepromenaden ved Ribeira-kaiene, krysse broen Dom Luís I, smake på deilige petiscos og prøve portvin i kjellerne Vila Nova de Gaia.

  INKLUDERT

  Utforsk Portugals nest største by, som ligger vakkert til ved munningen av elva Douro.

  Sjarmerende Porto
 • Dag 12: Legendariske Lisboa

  ÉN AV SØR-EUROPAS MEST FORTRYLLENDE BYER


  Ekspedisjonen din nærmer seg slutten når vi ankommer Portugals hovedstad, Lisboa.

  En omvisning i Lisboas gamle bydeler er essensielt – og hvor nesten alt av historisk interesse befinner seg. Vi anbefaler at du starter utforskningen din på Praça do Comercio i Baxia og går mot de smale gatene i Bairro. Derfra vil du ankomme Alfama og det gamle islamske kvarteret, der det er rester av et romersk teater og en maurisk festning.

  Du kan også besøke stedene på UNESCOs verdensarvliste, Belém Tower og Jerónimos Monastery, og smake på lekre pastéis de Belém.

  Etterprogram

  Hvis du ønsker å utforske mer av Lisboa og omegn før du reiser hjem, anbefaler vi at du blir med på det valgfrie etterprogrammet vårt.

  Du vil ikke bare se Lisboas fascinerende historiske bydeler, men du vil også utforske kongelige reisemål utenfor byen, som UNESCO-byen Sintra, palasset Monserrate og strendene i Cascais, under en guidet utflukt. Etterpå returnerer vi til Lisboa for et overnattingsopphold.

  Legendariske Lisboa

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra kr.
2/10MS MAUD - HAMBURG TIL LISBOAMer enn 819 990,-Bestill

Om skipet

MS Maud, tidligere MS Midnatsol, er oppkalt etter et av historiens mest kjente skip, Roald Amundsens Maud fra 1917. Den opprinnelige Maud ble oppkalt etter den første dronningen av det moderne Norge. Hun hadde også en navnesøster i Hurtigruten-ekspedisjonens første flaggskip fra 1925, DS Dronning Maud («DS Queen Maud»). MS Maud er utstyrt med avansert teknologi som gjør henne eksepsjonelt velegnet for ekspedisjonscruise i Norge og på De britiske øyer.

Skipets fasiliteter

As your floating basecamp - MS Maud has everything you need, ensuring you are ready to discover a world away from ordinary. It's the perfect size ship: big enough for a range of onboard facilities but small enough to sail close to the coast for breathtaking views and to access areas larger ships can't reach.

Velkommen om bord

Det lyse interiøret er utført i en klassisk art deco-stil. Fargene er inspirert av midnattssolen, slik at du kan slappe av i en varm atmosfære hver dag, året rundt. Prøv deg som forsker i det avanserte vitenskapssenteret, og få med deg daglige foredrag i foredragssalen eller på lugaren med den nye strømmetjenesten. Smak på deilige retter fra lokale leverandører i restaurantene, og kos deg med noe godt å drikke til spektakulær utsikt i Explorer salong og bar. På dekk 9 har du spektakulær utsikt fra det utvendige observasjonsdekket. Vi har også et treningsrom og en badstue med vakker utsikt.

 

Din egen oase på sjøen

 

MS Maud er et komfortabelt og fredelig sted å komme hjem til. Skipet har en perfekt blanding av skandinavisk stil og hjemmekoselig komfort, slik at du kan hente nye krefter hver eneste gang du kommer hjem fra en ny oppdagelsesferd.

MS Maud, Bar. Photo: Oscar Farrera

Interiør og lugarer

 

MS Maud er velegnet for ekspedisjonsreiser, med en innredning som er inspirert av den vakre naturen i Norge. Dette gjenspeiles i mye av den moderne kunsten om bord. Det lyse interiøret er utført i en klassisk art deco-stil. Fargene er inspirert av midnattssolen, slik at du kan slappe av i en varm atmosfære hver dag, året rundt.

Enjoying a drink in the Explorer Bar onboard MS Maud. Photo: Tom Woodstock/Ultrasharp

Svært god mat

 

Gled deg til fantastiske måltider om bord på ekspedisjonsskipet. De svært dyktige kokkene på de tre restaurantene våre om bord er stolte av å kunne by på rikholdige menyer inspirert av reisemålene.

Dining in Lindstrøm onboard MS Maud. Photo: Tom Woodstock / Ultrasharp

Restaurant Lindstrøm

 

Og vår eksklusive restaurant Lindstrøm, er oppkalt etter polarhelt og Amundsens kokk Adolf Lindstrøm. Trekk pusten, slapp av og nyt.

Enjoying a Milkshake in Fredheim onboard MS Roald Amundsen - Photo Credit: Agurtxane Concellon

Restaurant Fredheim

 

Skipets uformelle og sosiale møtested – oppkalt etter en fangsthytte på Svalbard fra 1900-tallet. Fredheim – med uformell hurtigmat og plantebaserte alternativer.

Dining in Aune onboard MS Maud. Photo: Tom Woodstock/Ultrasharp

Restaurant Aune

 

Velkommen om bord på en kulinarisk reise med det prisbelønte matforsyningsprogrammet vårt. Om bord finner du restauranten Aune – hovedbespisningsområdet som er oppkalt etter den norske skipshandleren og leverandøren til polekspedisjoner, Tinus Aune

 

Taweaway Food Onboard-OS

Takeaway

Vi tilbyr en rekke måltider for takeaway. Kom og hent etter å ha lagt inn en bestilling fra rommet ditt.

Premium Beverage Package Onboard

Premium drikkepakke

Premiumpakken lar deg velge fra vårt omfattende utvalg av vin, øl, cocktailer, brennevin og miksere eller fra vår Explorer Bar-meny, bare med noen få unntak.