Skip to main content

Med Afasiforeningen til Sogndalstrand

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Bli med Afasiforeningen på dagstur til vakre Sogndalstand i Dalane!

Vi kjører meg egen buss fra Kristiansand og har et flott program med guiding og god lunsj i historiske Sogndalstrand. Det blir også besøk til flere andre severdigheter i Sokndal kommune.

 

19. september

Avreise kl. 09:00 med buss fra Kristiansand museum i Vågsgata 20. Vi har avtalte med Vest-Agder museum at vi får lov til å parkere her. Vær ute i god tid slik at bussen kan kjøre presis. Ferden går nordover langs E39 til Sokndal (ca 150km/2t 45min), den sørligste kommunen i Rogaland. Her ligger kystperlen Sogndalstrand, ved utløpet av elven Sokno. Sogndalstrand er et av de best besøkte reisemål i Rogaland, og det eneste tettstedet (byen) i Norge hvor både trehusbebyggelsen fra 1700- og 1800­tallet, samt omkringliggende kulturlandskap er fredet av Riksantikvaren.

Eli fra Kulturhotellet tar imot ved bussparkeringen og tar oss med til Kulturhotellet. Her venter en god lunsj(meny kyllingfilet med stekte potetbåter og grønnsaker, servert med fløtesaus) inkl. valg mellom 3 forskjellige desserter og kaffe. Etter lunsj blir vi tatt med av vertskapet på en guidet vandring i de små gatene og får høre litt om den fascinerende historien til Sogndalstrand og hva det vil si at Sokndal er en del av "Cittaslow" bevegelsen, som første kommune i Norge.

14:30 bussen forlater Sogndalstrand og lokalguiden Bess tar dere med til de mest interessante stedene i Hauge i Dalane og forteller "løst og fast" 

om stedene. Det blir besøk til Sokndal kirke fra 1803 med prekestol og altertavle fra 1600-tallet. Videre går turen til Jøssingfjord, kjent fra Altmarkaffæren, den første krigshandling på norsk jord under 2. verdenskrig, 16. februar 1940. I Jøssingfjord ligger også Helleren, de små husene fra 1800-tallet under den store berghelleren som sikkert har sett bilde av. Det har antakelig bodd folk under helleren helt siden 1600-tallet.

Ca. kl. 16:30 setter bussen kursen sørover mot Kristiansand igjen. Vi stopper et sted underveis og spiser medbragt mat. Ankomst ved Kristiansand museum igjen ca. kl. 20:00.

 

Reisefakta

Dato:  19.09  2021

Pris ved    18-24 deltakere:       kr 1290,-

                    25-30 deltakere:         kr 1070,-

                     31+ deltakere:           kr 950,-

 

Påmeldingsfrist:  20.08. 2021 

Det vil bli sendt ut faktura til de påmeldte 20.08 basert på antall påmeldte iht. priser gitt. Påmelding er bindende fra samme dato.

 

Prisen inkluderer:

  • Busstransport i Boreal turbuss
  • 2-retters varm lunsj inkl. kaffe på Sogndalstrand Kulturhotell
  • Guidet vandring i Sogndalstrand
  • 2 timers guiding med lokalguide i Sokndal

 

Ikke inkludert:

Søk reise

Kart