Skip to main content

Mai i Kroatia

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Møt våren i herlige Kroatia! Vi bor på kysten av Istria-halvøyen, nærmere bestemt på Valamar Tamaris Resort, og har en flott kobinasjon av avslapping og varierte utflukter. Det blir bl.a. båtturer, trøffelsmaking, fiskelandsbyer, fantastiske grotter og Slovenias sjarmerende hovedstad Ljubljana!

Dag 1: Avreise til Kroatia

Møt din reiseleder fra Boreal Reiser på Stavanger lufthavn for innsjekk og avreise. Avgang med SAS kl. 06:00, via København ankomst Venezia 10:30. Ved ankomst venter innleid buss og vi setter kursen mot Kroatia og Istria. Underveis stopper vi i den italienske byen Trieste, kjent som Italias kaffehovedstad, for å strekke på beina. Ankomst Valamar Tamaris Resort i Istria på ettermiddagen, innsjekk for 7 netter.

 

Dag 2: Porec & båttur til Rovinj

En behagelig dag med besøk til to av Kroatias kystby-perler. Vi begynner i Porec med en liten bysightseeing og vandring gjennom gatene som opprinnelig ble anlagt av romerne. Herfra setter vi kursen sørover, langs Istrias flotte kystlinje og passerer bl.a. landets lengste fjord, Limfjorden. Vi ankommer billedskjønne Rovinj, en fiskelandsby med en karakteristisk kirke kirke på toppen av en liten halvøy tettpakket med hus, trange gater og små torg. Fritid i Rovinj før vi returnerer samme vei.

 

Dag 3: Dagen til egen disposisjon

Nyt dagen og fasilitetene på Valamar Tamaris Resort. Hotellet ligger på Lanterna-halvøyen ca. 15km nord for Porec. Hotellet har restauranter, flere svømmebasseng, strand, pool bar, treningssenter og en rekke sportsfasiliteter, gratis wifi, leiebilservice, med mer.

Dag 4: En smak av Istria

I dag skal smaksløkene få boltre seg i noe av det beste Istria kan by på av mat og drikke. Ferden går innover i landet til Motovuns gamleby, før vi ender i en landsby og får smaksmeny bestående av lokal ost, salami, egg og annet. Etterpå blir det trøffeljakt, og kanskje er vi heldige å finne noen av disse smaksrike svært verdifulle underjordiske soppene. Til slutt blir det distilleri besøk i Buzet med smaksprøver og omvisning.

 

Dag 5: Pula & Brijuni øyene

Pula er den største byen på Istriahalvøya. Her gjør vi en bysightseeing med guide, og ser bl.a. det berømte amfiteateret hvor det ble avholdt gladiatorkamper i romertiden. Videre med båt til Brijuni-øyene, 14 vakre øyer som tidligere var president Titos høyborg. I dag er området nasjonalpark med et rikt dyreliv.

 

Dag 6: Slovenia

Turen går over grensen til Slovenia, og første stopp verdens største kalksteinsgrotte  i Postojna. I nesten 150 år har et lite tog tatt turister med gjennom grottene for å oppleve stalagmittformasjonene og dette magiske underjordiske "landskapet". En opplevelse for livet. Videre til Ljubljana, Slovenias sjarmerende  og hovedstad. I den relativt lille byen gjør vi en rundtur med lokalguide og ser de mest kjente severdighetene som Trippelbroen, slottet og rådhuset.

 

Dag 7: Dagen til egen disposisjon

Vi nyter fasilitene og slapper av på vår siste dag i Istria. Vår reiseleder tar initiativ til felles aktiviteter hvis det er stemning for det.  

 

D8: Hjemreise

Tidlig utsjekk og transfer til flyplassen i Venezia for innsjekk og hjemreise. Frokostpakker utdeles. Avgang kl. 11:10, via København, og ankomst Stavanger kl. 15:25.

*Inngang til grottene i Postojna

 

IKKE INKLUDERT:

Enkeltromstillegg 7 netter: 770,- kr

Tips til sjåfør/lokalguide

 

REISEFAKTA

DATO: 05.-12. mai 2019

PRIS fra Stavanger:    14 950,- kr per person i dobbeltrom

PÅMELDINGSFRIST: 28.01. 2019

PRISEN INKLUDERER:

*Reiseleder fra Boreal Reiser

*Flyreise Stavanger - Venezia t/r

*Overnatting 7 netter inkl. frokost på 4* hotell

*All transport i egen buss iht. til program

*7 middager  inkl. drikke (vann, juice, øl, vin) på hotellet

*Lunsj D2 og D6

*Lokalguide  D2, D4, D5 & D6

*Båttur til Rovinj og Brijuni

*Trøffelsmaking

*Distilleri med smaking

Søk reise