Skip to main content

Madeira - perlen i Atlanterhavet

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Opplev Madeira - "perlen i Atlanteren" i 10 dager! En vakker kystlinje innrammer dramatiske fjell, nydelige landsbyer,frodig vegetasjon og en fargerik flora og gjør øya til en helt spesiell og unik opplevelse. På hotellet nyter vi full pensjon, og temperaturene i oktober er vanligvis meget behagelige sett med norske øyne.

Reisefakta

 

Dato:  13.-23.10  2020

 

Pris: kr 17 490,-

 

Påmeldingsfrist:  08.09. 2020 

 

Prisen inkluderer:

Flyreise  Stavanger – Madeira t/r

Reiseleder fra Boreal Reiser

10 overnattinger på Hotel Raga 4* inkl. buffet frokost

Full pensjon: 3-retters lunsj, middagsbuffet, noe drikke inkl. på måltidene

2 heldagsutflukter + 3 halvdagsutflukter som beskrevet i program

Folkore kveld inkl. middag

Busstransport iht. program

 

Ikke inkludert:

Enkeltromstillegg 6 netter: kr 3 780,-

Tips til lokalguide/sjåfør

Informasjonsbrev om turen sendes ut 10-14 dager før avreise. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn slik at det blir riktig på flybilletten (navne endring medfører merkostnader).

Søk reise

Dagsprogram

 • 13. oktober: Avreise

  Møt din reiseleder fra Boreal Reiser på flyplassen for avreise med SAS. Avgang kl. 09:35, mellomlanding i Oslo og Lisboa, ankomst Funchal kl. 20:35. Transport til Hotel Raga 4* for innsjekk 10 netter.
  Hotellet ligger i åssiden av Madeiras Lido-område, med flott utsikt over kysten. Under oppholdet har vi full pensjon med frokost, lunsj og middag inkludert, samt vin/vann/mineralvann inkl. på måltidene. Hotellet har bl.a. to restauranter, tre barer, utendørs svømmebasseng (oppvarmet), gratis Wi-Fi, og doktor tilgjengelig 24 timer i døgnet.
  Nettside: https://www.muthuhotelsmgm.com/muthu-raga-madeira-hotel
  Under oppholdet er det 2 heldags- og 3 halvdags-utflukter inkludert:

  Avreise
 • Halvdagsutflukt: Tradisjonelle Funchal

  Vi utforsker Funchals mange severdigheter. Markedet har et imponerende utvalg av grønnsaker, frukt og eksotiske fiskeslag. Vi besøker Patricio & Gouveia-fabrikken som produserer vakre broderier som duker, sengetøy med mer. Sé Cathedral er et nasjonalmonument og har et av de vakrest utsmykkede takene i Portugal. Videre til vinkjelleren Pereira d'Oliveira for omvisning, smaking og mulighet for kjøp. Lunsj ikke inkl.

  Tradisjonelle Funchal
 • Heldagsutflukt: Vestlige Madeira

  Vi drar fra Funchal mot Quinta Grande og noen små landsbyer med terrassejordbruk. Vi stopper ved en liten kirke, og fortsetter mot Madalena do Mar for å besøke en bananplantasje. Stopp i landsbyen Porto Moniz for å se de naturlige svømmebassengene, og videre langs kystveien til São Vicente for lunsj ved havet (inkl. drikke). På returen får vi se mer flott natur, samt utsikten fra Cabo Girão klippen.

  Vestlige Madeira
 • Halvdagsutflukt: Eira do Serrado, Curral das Freiras og Camara de Lobos

  Vi forlater kysten til fordel for et fjellandskap fult av eukalyptus og kastanjer. Stopp ved Eira do Serrado 1094 moh., med fantastisk utsikt over dalen og omgivelsene. Vi fortsetter ned til landsbyen Curral das Freiras, som ligger gjemt mellom vulkanske fjell. Retur til kysten og Camara de Lobos, den viktigste fiskehavnen på øya. Nyt sjarmen av denne vakre bukten slik Winston Churchill gjorde på sitt første besøk til Madeira.

  Eira do Serrado, Curral das Freiras og Camara de Lobos
 • Heldagsutflukt: Østlige Madeira

  Turen går mot São Lourenço odden som slynger seg ut av Madeira mot øst, og videre til Porto da Cruz hvor vi stopper. Landsbyen Santana er berømt for stråtakene som ble brukt på husene til de lokale bøndene. Lunsj i Faial, hvor vi ser utstrakt bruk av terrasse-jordbruk, og i Riberio Frio opplever vi den lokale ørretoppdretten. I Monte finnes gravkammeret til Karl I av Østerrike som døde er i eksil i 1922. På kirkeplassen har man mulighet til å sitte på med de unike "Carros de cestos" (en type "sleder") som styres av to menn med stråhatt ned de brosteinsbelagte gatene.

  Østlige Madeira
 • Halvdagsutflukt: Lett fottur "Boa Morte Levada" / Folklore kveld

  Halvdagsutflukt: lett fottur "Boa Morte Levada" / Folklore kveld
  Vi drar fra Funchal mot den sørvestlige kysten til Boa Morte, og vandrer langs en landbrukskanal (levada) som er typisk for Madeira. Underveis ser vi det typiske madeiriske landskapet, jordbruk, dyreliv og en meget rik flora. Totalt vandrer vi ca. 6 km, lett gange. Senere tar vi del i et tradisjonelt Folkloreshow, med underholdning, dans, sang og tradisjonell mat.

  Lett fottur
 • 23. oktober: Hjemreise

  Dessverre må vi forlate dette portugisiske øyparadiset. Utsjekk fra hotellet for transfer til flyplassen. Innsjekk og avgang fra Funchal kl. 10:00, ankomst Lisboa 11:35. Avreise fra Lisboa 13:10, ankomst Oslo 15:55. Videre fra Gardermoen kl. 19:35, ankomst Sola lufthavn 20:30.