Skip to main content

Lofoten & Vesterålen

Å oppleve den fantastiske naturen i øyrikene Lofoten og Vesterålen burde alle gjøre en gang i livet - minst!

Lofoten trenger ingen nærmere introduksjon, øyene har blitt en av Norges fremste turistattraksjoner, og det med god grunn. Svolvær er Lofotens største by og "hovedstad", og som en storby i miniatyr med restauranter og overnatting i toppklasse. Herfra har du en perfekt base til å utforske øyene mot vest, og du vil se at naturen blir villere og vakrere dess lengre ut du kommer, helt til endepunktet som kort og godt heter "Å". 

Vesterålen er på full fart til å ta igjen sin litt mer berømte nabo i vest, naturen er like storslått og attraksjonene likeså. Andøya er den nordligste delen av Vesterålen, og her er hvalsafarien på Andenes og den nydelige bygden Bleik begge et "must". I Øksnes kan man følge i Dronning Sonjas fotspor og vandre den vakre "Dronningruta" til det kjente fiskeværet Nyksund og besøke galleriene og kafeene der. Med base i byen og handelssentrumet Sortland har du et perfekt utgangspunkt for flotte dagsutflukter. Og visste du at du til og med kan besøke en sameleir her?

Søk reise

Bodø, Narvik, Vesterålen & Lofoten med leiebil

Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Rundtur med bil med start og slutt i Bodø. Opplev noen av landsdelens vakreste områder og natur i Vesterålen og Lofoten. Ikke vært i Nord-Norge før og ønsker en tur fullpakket med kjente steder og flott natur? Da er dette reiseruten for deg! Turen begynner i Nordlands største by Bodø og fortsetter nordover i Nordland til Narvik, bl.a. kjent for sine mange krigsminner. Videre mot Vesterålen og "den blå byen" Sortland. I Vesterålen bør man kjøre rundt naturskjønne Andøya eller besøke det tidligere...Les mer