Skip to main content

Lofoten & Narvik

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Lofoten mister aldri sin tiltrekningskraft, den ville og vakre naturen har fascinert besøkende i århundrer. Vi bor i "hovedstaden" Svolvær, og utforsker både Henningsvær og øygruppen helt ut til enden på Å. Narvik er verdenskjent for sin krigshistorie og malmbyen blir nok en gang satt på kartet med storfilmen "Slaget om Narvik" som beskriver dramatikken som utspant seg her våren 1940.

 

Reisefakta

Dato:  13.-18.08  2022

Pris: kr 16 950,-

Påmeldingsfrist:  08.05. 2022

Prisen inkluderer:

 • Reiseleder fra Boreal Adventure
 • Flyreise Stavanger – Harstad/Narvik lufthavn t/r
 • Busstransport iht. program
 • Overnatting 5 netter på hotell inkl. frokost
 • 4 middager på hotellet, 1 lunsj på utflukt
 • Togtur med Arctic Train
 • Utfluktsprogram, lokalguider og inngangsbilletter som beskrevet

 

Ikke inkludert:

 • Enkeltromstillegg 5 netter: kr. 2 550,-

 

Påmelding på nettside Boreal Adventure www.borealadventure.no

Telefon  51 82 02 10  / epost reiser@boreal.no 

Informasjonsbrev om turen sendes ut 10-14 dager før avreise. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn slik at det blir riktig på flybilletten (navne endring kan medføre merkostnader).

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst Narvik

  Møt din Boreal Adventure reiseleder på Stavanger Lufthavn Sola for avreise med Norwegian. Avgang kl. 06:30, via Oslo, ankomst Harstad/Narvik lufthavn Evenes kl. 10:40. Ved ankomst venter innleid buss som skal følge oss på vår reise i nord, første stopp Narvik. Her møter lokalguide oss og tar oss med rundt i byen med så mye spennende historie. Vi besøker bl.a. krigsmuseet og ser de flotte utstillingene.
  Innsjekk på Quality Hotel Grand for 2 netter inkl. middag. Hotellet har en lang og spennende historie og ligger sentralt i byen med gangavstand til det meste.

  Ankomst Narvik
 • Dag 2: Arctic train

  Velkommen til Norges nordligste jernbane. Vi tar turen med "Arctic train" gjennom røff og vakker nordlandsnatur inn mot svenskegrensen. På det meste jobbet så mye som 5000 rallarer (anleggsarbeidere) med byggingen av jernbanen, og små byer og samfunn skjøt frem. Mye av krigføringen under Slaget om Narvik fant sted i umiddelbar nærhet til jernbanen, og dette skal vi høre mer om. Lokalguide blir med oss og levendegjør de dramatiske hendelsene under krigen.

  Arctic train
 • Dag 3: Hurtigrutemuseet på Stokmarknes & Svolvær

  Vi takker for oss i Narvik og setter kursen vestover, over Hinnøya - norges største øy. Benstrekk underveis og stopp på Sortland på Langøya for lunsj. Videre til Hadseløya og Stokmarknes, Hurtigrutens fødested. Sommeren 2021 åpnet det nye Hurtigrutemuseet hvor man kan oppleve den gamle Hurtigruten MS Finnmarken fra 1956 restaurert til sin opprinnelige prakt inne i det nyoppsatte glasshuset på havnen. Kl. 15:15 kan de som ønsker det slå følge med sørgående Hurtigrute gjennom Raftsundet og via Trollfjorden, en av de absolutt vakreste strekningene på hurtigrutens seilinger langs kysten, frem til Svolvær. Billett kjøpes om bord (ikke inkl. og forbehold om ledig plass). De som ønsker følger bussen videre til Melbu og tar ferge over til Fiskebøl og videre til Svolvær, hvor alle forenes og sjekker inn på Scandic hotell for 3 netter. Hotellet ligger sentralt i Svolvær med gangavstander til kafeer, spisesteder, butikker og annet. Middag på hotellet.

  Hurtigrutemuseet på Stokmarknes & Svolvær
 • Dag 4: Henningsvær

  I dag skal vi ha en rolig dag med lite kjøring til Henningsvær, Norges kanskje mest berømte fiskevær - mye takket være "den ekte lofottorsken" i barnesangen. Beliggenheten er spektakulær på små øyer og holmer, og rundt havnen og i de koselige gatene finner du små butikker og utallige gode fotomuligheter. Vi får omvisning på Galleri Lofoten og ser noen av de mest berømte og historiske verkene til "lofotmalerne". Fritid og lunsj på egenhånd. Retur til Svolvær, resten av dagen til egen disposisjon. Middag på hotellet.

  Henningsvær
 • Dag 5: Lofoten fra A til Å

  I selskap med lokalguide skal vi utforske Lofoten på langs, langs de spisse fjellene som kalles "Lofotveggen", helt ut til fiskeværet som kort og godt heter "Å". På Vikten er det vanskelig å avgjøre hva som er vakrest: glasskunsten på Glasshytta (inkl.) eller omgivelsene. Reine er ofte avbildet på grunn av sin spektakulære natur. Lunsj på Å (inkl.). Smeden i Sund (inkl.) er velkjent i Lofoten, hans personlighet, smie og kongeskarver i stål er like fascinerende. Middag på egenhånd i Svolvær.

  Lofoten fra A til Å
 • Dag 6: Hjemreise

  Utsjekk fra hotellet i Svolvær og avreise mot flyplassen kl. 11:00. Hvis trafikken flyter som den skal gjør vi flere benstrekk underveis. Ankomst Evenes flyplass ca. kl. 14:00, innsjekk. Avreise med Norwegian til Oslo kl. 15:40, videre til Stavanger kl. 18:15, med ankomst Sola lufthavn kl. 19:05. Takk for denne gang!

  Hjemreise