Skip to main content

Litauen med Vilnius & Riga

Pris fra og med:
11 890,-
Dager:9
Avreisedato:24.05.2020
 • Turbuss/sjåfør
 • Fergetransport Sandefjord - Strømstad ink. buffet
 • Tallink Silja Stockholm - Riga t/r inkl. frokost/middag
 • 2 overnattinger på Europa Royal Kaunas Hotel ink. 3 frokoster, 2 middager
 • 1 overnatting Tallink Hotel i Riga inkl. frokost og middag
 • Diverse omvisninger
Bestill reise

Har du lyst til å reise på en en flott tur, men ikke liker å fly, da kjører vi med buss og ferge til Vilnius & Riga for en eventyrlig opplevelse. Dere får bl.a. oppleve Litauens nest største by Kaunas, hovedstaden Vilnius, Trakai og ølbryggerbyen Birzai. Vi får en ettermiddag/natt i Latvias hovedstad Riga og lærer å kjenne den historiske hansabyen ved Daugava.

 

Dag 1. Color Line og Vänersborg

Vi starter fra Stavanger kl. 07:30. Vi kjører via Kristiansand og har påstigning under veis til Sandefjord. Herfra  ferge til Strømstad kl. 17:00. Middagsbuffet om bord er inkludert.

Vi sitter samlet under middag så vi blir godt kjent med hverandre. Videre til Vänersborg, innsjekk og overnatting ved  Quality Hotell.

 

Dag 2. Tallink Silja fra Stockholm til Riga

Frokost og avreise til Stockholm der vi sjekker inn på Tallink Silja sin ferge til Riga. Om bord får vi vi tildelt våre innvendige lugarer og har mulighet il å bli bedre kjent med skipet.

Vi opplever den vakre svenske skjærgården før vi treffes til middagsbuffet. Etter middag kan vi oppleve kveldens underholdning.

 

Dag 3. Via ølbyen Birza til Kaunas

Frokost om bord, vi ankommer Riga og reiser sørover til Litauiske Birza som er landets øl hovedstad. Vi får servert en lunsj på bryggeriet Rinkuskiai, deretter en guidet omvisning med øl smaking.

Deretter kjører vi videre til Kaunas for våre 3 netter på vårt sentrale hotell Europa Royale Kaunas Hotel. Hotellet ligger på et fredelig sted i gamlebyen der byens berømte landemerker, koselige restauranter, solfylte terrasser, shopping og kulturtilbud ligger i gåavstand.

 

Dag 4. Byrundtur i Kaunas & Sigiharea House

Vi har hele dagen til disposisjon i Kaunas som er Litauens nest største by. Byen ligger ved elvene Neris og Njemens. Her finnes en historisk bykjerne, men også boulevarder og avenyer. En lokalguide viser oss byene beste severdigheter. I løpet av ettermiddagen besøker vi Sugihara House, et museum som er tilegnet den japanske diplomaten Chiune Sigihara. Han arbeidet på det japanske konsulatet og reddet ca. 12 000 polske jøder med å flykte til Japan. Han kalles ofte for "Japans Schindler".

 

Dag 5. Vilnius & slottet Trakai

Etter frokost kjører vi ca. 10 mil østover for å oppleve Litauens vakre hovedstad Vilnius. Her finnes en av den største middelalder statskirke. Store deler av byen ble lagt i ruiner under 2. verdenskrig, men et stort renoveringsarbeid har gjenskapt den gamle bykjerne. Barokk og

gotikk blandes og det finnes menger av kirker, den ene vakrere en den andre. Vi får en rundtur i byen med lokalguide.

På hjemturen har vi et stopp i Trakai som var Litauens hovedstad i middelalderen. I sjøen Galve finnes det en liten øy med et 1300 – tallslott. Vi kan gå over til øya på en liten bro og vandre rundt dette røde teglestens slottet.

 

Dag 6. Via Sialiai & Korskullen til Riga

Vi sjekker ut fra hotellet og kjører nordover mot Riga. Vi tar et stopp ved Korshøyden  som er en av Litauens med besøkte severdigheter. På den lille kollen finnes ca. 100 tre kors og antallet vokser for hvert år.

Sen ettermiddag kommer vi til Riga og sjekker inn på et sentralt hotell.

 

Dag 7. Byrundtur i Riga & Tallink Silja fra Riga til Stockholm

Vi får en rundtur i Litauens hovedstad som også er Baltikums største by med lokalguide, Vi får bl.a se severdigheter som Svenskporten, "De tre brødrene" som er et byggekompleks av tre hus som representerer ulike perioder med utvikling i boligbygging og Frihetsmonumentet. I gamle byen finnes fler gater med hus som er bygget i jugendstil. De vakre dekorative husene er pyntet med fantasifulle ornament. Ut på kvelden forlater vi Riga Med Tallink Silja.

 

Dag 8. Ankomst Stockholm & Vänersborg

Vi ankommer Stockholm og kjører til Vänersborg der vi har vår siste natt på turen.

 

Dag 9. Vänersborg, Strømstad og hjem. Vi kjører til Strømstad der vi får tid til shopping på Nordby sentret før vi tar ferge kl. 13:40 til Sandefjord, vi slapper av med en god lunsjbuffet.Ankomst Sandefjord kl 16:10. Deretter kjører vi siste etappe til våre hjemsteder.

 

 

Reisefakta

Dato: 24. mai – 1. juni 2020

Påmeldingsfrist 20. april 2020

 

Pris kr 11 850,-

 

Prisen inkluderer:

 • Turbuss/sjåfør
 • Color Line Sandefjord - Strømstad t/r inkl. buffet
 • 2 overnattinger Quality hotell Vänersborg, 2 frokoster/ 1 middag
 • Tallink Silja Stockholm – Riga inkl. innvendig lugar t/r inkl frokost og middag
 • 3 overnattinger på Europa Royal Kaunas hotell, 3 frokoster, 2 middager
 • 1 overnatting på Tallink Hotell i Riga inkl. frokost og middag
 • 1 Lunsj, guidet omvisning og øl smaking på ølbryggeriet Rinkuskiai i Birzai
 • Lokalguide i Kaunas, 2 timer
 • Entre og omvisning på Sugihara House i Kaunas
 • Lokalguide i Vilnius, 3 timer
 • Besøk i Korskullen i Siauliai
 • Lokalguide i Riga, ca. 3 timer
 • Drikke til måltider er ikke inkludert.

Tillegg:

Enkeltrom/singellugar: kr 2 600,-

 

 

 

Søk reise

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra kr.
24/5 Litauen med Vilnius & RigaMer enn 811 890,-Bestill