Skip to main content

Lesertur til Svalbard med SA

Pris fra og med:
6 990,-
Dager:4
Avreisedato:04.10.2019
  • € Fly tur/retur. Fra Stavanger lufthavn Sola kl 07.30 til Svalbard. Reiseleder treffes i avganshallen ved meeiting-point fra kl 06.00-06.30
  • € Reiseleder fra Boreal Reiser
  • € Opphold 3 netter inkludert frokost
  • € Transport mellom flyplassen og hotell
  • € Sightseeing i Longyearbyen.
  • € Merk at Cabin Hotell Coal Miners Cabins kun har vask på rom. Felles herre/dame dusj/toalett i gangen. Ikke heis.
  • € Vi anbefaler å bestille Utflukter på forhånd, senest 14 dager før avreise.
  • € Alle reisende til Svalbard må ha med pass. Husk gyldig pass.
TransportType:Ingen transport
Bestill reise

Svalbard, det ekte Arktis og hjem til over 3000 isbjørner! Svalbard er en norsk arktisk øygruppe på toppen av verden med uendelige områder med uberørt og rå villmark. Den arktiske stillheten på Svalbard skaper en helt spesiell stemning, og vi opplever en ro du knapt finner noe annet sted i verden. Vi blir fort en del av det vakreste arktiske eventyret du noensinne kunne drømt om. Majestetiske fjell, uendelige isbreer og et rikt dyreliv dominerer landskapet. Bare 130 mil fra Nordpolen bor vi i verdens nordligste bysamfunn, Longyearbyen. Selv midt i byen kommer vi så tett på den uberørte villmarken at det tar pusten fra deg.

 

Dag 1

Møt din reiseleder på Stavanger Lufthavn Sola for innsjekk og avreise. Flyavgang kl. 07.30 via Gardemoen til Svalbard hvor vi lander kl. 11.55. Ett eventyr på 78 grader nord er begynt.  Vi ønskes velkommen av vår lokalguide som viser oss Longyearbyens severdigheter og utrolige historie før vi blir kjørt til vårt hotell. Ettermiddagen til fri disposisjon eller valgt ettermiddagsutflukt.

 

Dag 2 og 3

To hele dager har vi til å utforske Svalbards uberørte villmark, eller kos deg i den lille metropolen Longyearbyen, med et rikt tilbud av kultur, mat og shopping. Vi hjelper deg å finne svalbardopplevelsen som passer for deg! Svalbard tilbyr utallige valgfrie utflukter. Vi kan anbefale å besøke Svalbard museum, vilmarksaften eller utflukt til russiske gruvebyen Barentsburg, her gjør vi et kulturhistorisk spring inn i russiske kultur og arkitektur. Her snakkes det russisk, serveres russisk mat og arkitekturen fra sovjettiden er fascinerende selv for den mest erfarne globetrotter.

 

Dag 4

Vi nyter en lang og god frokost og formiddagen i Longyearbyen før tiden er kommet til å ta farvel med Svalbard. Vi blir kjørt til flyplassen med flyavgang kl. 12.40 via Gardemoen til Stavanger lufthavn Sola med ankomst kl. 18.05 med mange gode opplevelser i bagasjen.

 

REISEFAKTA

DATO: 04 – 07. oktober 2019

PRIS: Kr 6 990,- pr person i dobbeltrom

PRISEN INKLUDERER:

Fly fra Stavanger til Svalbard tur/retur

Reiseleder fra Boreal Reiser

Opphold 3 netter inkludert frokost på hotell Coal Miners Cabins

Transport mellom flyplassen og hotell

Sightseeing i Longyearbyen.

 

Tillegg:

Enkeltromstillegg 3 netter fra kr 750,-

Funken Lodge hotell 3 netter kr 1 350,-

Radisson Blu Polar Hotel 3 netter kr 1 250,-

Utflukter

Søk reise

 

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra kr.
4/10Lesertur til Svalbard - SAFullbooket, venteliste6 990,-Book på venteliste

Informasjon

Utflukter-Oktober aktiviteter med priser og detaljert turbeskrivelse.

Prisene gjelder per person

1095,-NOK Nordlysaften på Camp Barentz (Kan absolutt anbefales alternativ for middag)

Nordlyset over Svalbard kan bli sett 24 timer i døgnet i polarnatt perioden. Nordlyset, aller Aurora Borealis, er en praktfull visuell signatur fra kilden som gjør alt liv mulig – solen. Samspillet mellom partikler som strømmer ut fra solen, solvinden og jordens atmosfære, skaper dette fantastiske fenomenet. Vår nordlyscamp, Camp Barentz, ligger ca. 10 kilometer øst for Longyearbyen ved foten av Gruve 7 fjellet. Campen har en fantastisk beliggenhet, borte fra all lysforurensning, hvor dere kan oppleve Svalbards storslåtte natur og ikke minst nordlyset. Det viktigste for å få øye på nordlyset er at omgivelsene ikke forstyrres av kunstig lys, og nettopp slike forhold kan vi tilby hos oss. Bussen stopper et stykke utenfor campen, og dere blir hilst velkommen av vårt gode vertskap som følger dere det siste stykket. Vertskapet vil være bevæpnet med rifle for isbjørnbeskyttelse. Inne i varmen serverer vertskapet varm mat, bålkaffe og dessert mens de byr på foredrag og bilder. Dagens foredrag vil selvsagt være om Nordlyset. Hva er egentlig Nordlyset?

Vi anbefaler behagelige, varme friluftsklær og varme sko da det kan trekke litt kaldt fra gulvet, og vi skal være utendørs for å jakte på nordlyset. Merk at klærne kan lukte av bålrøyk i etterkant.

Oppmøte: Foran hotellets hovedinngang hvor dere blir hentet.

Varighet: ca. 3 timer

Vanskelighetsgrad: 2 - Passer for alle.

Periode: utvalgte kvelder medio oktober – medio februar

Aldersgrense: 8 år

Minimums antall: 6 personer

Prisen inkluderer transport, varm middag, fri drikke (øl, vin, mineralvann), kaffe, hjemmelaget kake og foredrag.

 

690,- NOK Besøk Kullgruve tre

Bli med på en vandring i Longyearbyens rike gruvehistorie, mens du tar og føler på hverdagen til en «gruvebus» i Gruve 3. Vi gir deg den kullsvarte historien om gruvedrift på Svalbard.

Det er 20 år siden gruvearbeiderne lå på gulvet og hentet ut det sorte gullet fra fjellet. Hvordan var det å jobbe i gruvene på Svalbard? Nå kan du oppleve en gruvearbeiders hverdag på Svalbard. Vi utstyrer deg med arbeidsantrekk, og tar deg med på en kulturhistorisk vandring dypt inn i fjellet.

Guiden vår henter deg på hotellet, slik som gruvearbeiderne ble hentet før i tiden. På vei til gruva får du høre historier om livet i Longyearbyen, hvordan gruvebusen levde og hvordan samfunnet var før i tiden. Gruve 3 er plassert i fjellsiden over flyplassen i Longyearbyen. På vei til gruveinngangen passerer vi det globale frøhvelve. Vi ankommer anlegget med en flott utsikt over Adventfjorden.

Vi trer inn i bygningen. Arbeidsdagen skal til å starte. Det er mye som er gammel og urørt. Vi tar på oss arbeidsverktøy, får utdelt hjelm og hodelykt før gruvereisen starter. Du kjenner den fuktige og kalde luften som har samlet seg i bygget. Vår guide forteller om driften mens du vandrer rundt, henter inntrykk og hører lydene fra fjellet som snakker til deg.  

Vi avslutter med høydepunktet og flytter oss lenger inn fjellet til inngangen til gruva. Her er det helt mørkt. Alt lys er stengt ute. Du forstår nå hvor viktig rolle en fulladet hodelykt har. Mørket går innover deg. Det er altoppslukende, men som alltid er det lys i enden av tunnelen.

Inkludert i prisen er transport tur/retur overnattingssted, guidet tur i Gruve 3, lån av dress, hjelm og hodelykt og guide med sikkerhetsutstyr. Vi anbefaler varme klær til denne turen. Gruven er ikke oppvarmet, og gruvedressen vi låner ut er ikke foret. Varme sko, ullklær, lue og votter er anbefalt for en komfortabel opplevelse.

OBS! Turen foregår på engelsk eller norsk, og selv om du er norsk kan turen gå på engelsk. Har du sterk klaustrofobi og sliter veldig med å gå burde denne turen revurderes.

Varighet: ca. 3 timer

Minimum antall: 2 personer

Aldersgrense: 2 år

 

 

395,- NOK Bryggeribesøk 78 grader Nord

Ta deg en slurk av verdens nordligste øl hos Svalbard Bryggeri.

Bli med inn til Svalbard Bryggeris lokaler og smak på ulike typer øl som brygges her. Få innblikk i den fascinerende historien om hvordan verdens nordligste bryggeri ble til.

Svalbard Bryggeri AS ble etablert i 2011 og tappet sine første øl i august 2015. Seks års arbeid med å endre loven fra 1928, som forbød tilvirkning av alkohol på Svalbard, ble kronet med hell. Robert Johansen sin lange fartstid på Svalbard og hans kjærlighet til øya, har vært drivkraft for etablering av bryggeri på 78 grader nord. Ønsker du en litt annerledes opplevelse? Da anbefaler vi et besøk på Svalbard Bryggeri. Smak på lokalt tilvirket øl som inneholder 2000 år gammelt brevann fra Bogerbreen på Svalbard.

Varighet: ca. 1  timer

Aldersgrense: 18 år

OBS! Oppmøte ved Svalbard Bryggeri, nede ved havnen.

 

 

699,- Kulturhistorisk møte med Longyearbyen

Oppmøte foran hotellets hovedinngang hvor dere blir hentet. En lokalkjent guide tar dere med gjennom Longyearbyen og stedets spennende historie. På turen besøker dere Svalbard Museum og Galleri Svalbard. Emner som vil bli belyst er historie, geologi, flora, fauna og dagens samfunn. Dette er en innendørs aktivitet, og sightseeingen gjennom Longyearbyen foregår i buss. Varighet ca. 3 timer.

Prisen inkluderer busstransport, inngang på Svalbard Museum og Galleri Svalbard, samt guide.

 

 

805,- NOK Seed To Summid

Bli med oss på en minnerik tur gjennom et spektakulært landskap i Arktis.

Blomsterdalshøgda, like vest for Longyearbyen, ligger 321 meter over havet og har utsikt over Adventfjorden. Om sommeren er bakkene dekket med mange av Svalbards planter og blomster, men om vinteren forvandles det til en verden av stein, snø og is.

Etter en kort kjøretur ut av Longyearbyen, vil vi gå sammen mot toppen. Når vi kommer oss helt til topps, og om været tillater det, vil vi kunne oppleve en helt utrolig utsikt over Longyearbyen og det eventyrlige naturlandskapet i området. Husk kikkert og kamera!

Mens vi går nedover vil du få mulighet til å se Svalbard Globale Frøhvelv, en av de mest unike stedene på Svalbard. Skåret dypt inn i permafrosten, bevarer frøhvelvet frø fra alle verdens hjørner. Din kunnskapsrike guide vil dele sin innsikt om frøhvelvet og hvorfor dette er viktig i et globalt perspektiv.

Turen opp og ned fjellet er noe bratt, men ingen tidligere erfaring er nødvendig. Turen varer i ca 4 timer og vi serverer noe varmt å drikke og kjeks på turen. Vi anbefaler deg å ta med en liten ryggsekk med varme klær og noe kaldt å drikke. Husk gode fjellsko. Du kan ta med din egen lunsj og snacks hvis du ønsker dette.

Prisen inkluderer transport til/fra overnattingssted, guide, varm drikke og kjeks.

 

 

1490,- NOK Hundesledetur på hjul i Adventdalen

Ivrige polarhunder trekker de lette vognene med hjul, og du kan nyte utsikten og oppleve dyr og fugler i Adventdalen på nært hold!

Dette er en fantastisk mulighet til å kjøre et hundespann selv om det ikke er vinter. Du vil bli utstyrt med dress, støvler og votter, og får en god innføring i hvordan hunder og sleder skal håndteres, før dere spenner for hundene og drar ut på eventyr! Guiden vil kjøre den første sleden, med plass til en gjest. De andre deltakerne følger etter i små vogner for 2-3 personer.

Hundene vil løpe i god fart etter veien mot den gamle nordlysforsknings-stasjonen. Underveis er det stor sjanse for å se Svalbardrein, polarrev og flokker av trekkfugler. Vi gjør flere stopp underveis for å gi hundene drikke og nyte naturen. Turen går langs veien i Endalen, forbi vinkelstasjonen mot gamle nedlagte Gruve5. Fargene på vegetasjonen i kontrast til fjellene og himmelen er fantastisk, og den rene arktiske luften er forfriskende for både kropp og sjel. Dette er en tur hvor du virkelig kan oppleve gleden av hundekjøring - uten snø!

Oppmøte: Foran hovedinngangen hvor du vil bli hentet.

Varighet: ca. 4 timer

Vanskelighetsgrad: Gjennomsnittlig fysisk form

Denne turen inkluderer transport til / fra overnattingssted, klær og støvler, og turleder med alt nødvendig sikkerhetsutstyr.

 

 

445,- NOK Fangstmannens fotspor

Tenk deg livet som fangstmann på Svalbard: ensomhet, hardt arbeid, og skjønnheten i denne isolerte delen av Arktis.

Bli med på en vandring i den arktiske tundraen!

På denne turen vil dere få et innblikk i en fangstmanns dagligliv. På senhøsten begynte fangsten etter polarrev og isbjørn, og fellene ble røktet med jevne mellomrom gjennom hele mørketiden.  Dere skal gå en liten runde i på tundraen for å kjenne litt på dette livet og hvordan det er å være ute på denne tiden av året.

Turen starter med busstransport inn til Todalen. Vi går så inn i den arktiske villmarken sammen med guiden som forteller om fangstlivet på Svalbard, og underveis får vi lære om ulike fangst teknikker.

Før returen med bussen serveres noe varmt å drikke. Hvis turen går i mørket vil alle utstyres med hodelykter.

Før returen med bussen serveres noe varmt å drikke. Temperaturen vil ligge på 5-15 kuldegrader med litt vind. Turen har værforbehold.

Deltagere må ha gode varme (fjell)sko, varme klær inkludert vindtett ytterbekledning, lue, skjerf og votter

Oppmøte: Foran hotellets hovedinngang hvor du blir hentet.

Varighet: ca. 3 timer

Vanskelighetsgrad: 3 – gjennomsnittlig fysisk form. Dette er en lett fottur på ca 1-2 km i relativt flatt terreng, det kan ligge snø på bakken som gjør det tyngre å gå.

Season: 1. oktober – 25. november

Aldersgrense: 8 år

Pris: NOK 445,- voksen / NOK 250,- barn under 14 år

Minimumsantall: 2 personer

Denne turen inkluderer transport til/fra overnattingssted, turleder med alt nødvendig sikkerhetsutstyr, varm drikke og hodelykt.

 

 

1450,- NOK Nordlyscruise i Polarnatten

Bli med oss på verdens nordligste fjordcruise inn i Polarnatten med en sjanse til å oppleve naturens eget unike lysshow.

Dette er en 4 timers kveldstur. Guiden ombord forteller forteller om Nordlyset og om hvordan det er å leve i mørket. Et varmt måltid fra grillen på dekk er inkludert i prisen. På menyen står marinert hvalkjøtt, ovnsbakt laks og grillbein av svin, servert med pastasalat, ris og vårt eget hjemmelaget brød.

Ta med varme og vindtette klær, inkludert lue og votter. Husk kamera! Bar med alle rettigheter. Vafler, kioskvarer og suvenirer kan kjøpes ombord. Både kontanter og kort kan benyttes ombord. (VISA og Mastercard)

Velkommen ombord på verdens nordligste fjordcruise!

Varighet ca. 4 timer

Minimumsantall: 8 personer

Aldersgrense: Tillatt for alle. Barn skal være i følge med voksne.

Vi krever fra deltakerne at de må forstå engelsk eller et skandinavisk språk.

 

 

1950,- NOK Nordlyssafari til Barentsburg

 – en sjanse til å oppleve polarnattens eget unike lys show.

SEILER INN I POLARNATTEN

Nordlyset er magisk. Svalbard er den eneste plassen hvor man kan se dagsnordlyset, et rødligere nordlys enn hva man ellers kan oppleve. Det er denne opplevelsen du vil få en mulighet til å oppleve ombord MS Langøysund til Barentsburg.

ET BESØK TIL DET ARKTISKE RUSSLAND

Etter to timer under stjernehimmelen, som polarheltene navigerte etter, seiler vi inn Grønfjorden og ser Barentsburg som klamrer seg fast i skråningen. Bosetningen teller ca. 400 personer, men opplyst i mørket ser den mye større ut.

Vi guides gjennom byen og får et innblikk i Barentsburgs historie. Vi kan besøke hotellet med sin helt karakteristiske bar, det lokale bryggeriet, kjøpe suvenirer og julegaver laget i Barentsburg, og sende julehilsener ingen kan matche fra det lokale postkontoret.

Om vi ikke fikk med oss nordlyset på veien til Barentsburg har vi enda en sjanse, på veien tilbake til Longyearbyen.

Ta med varme og vindtette klær, inkludert lue, votter og skjerf. Det finnes scooterdresser til utlån ombord dersom noen blir kalde, men antallet og utvalget i størrelser er noe begrenset. Vi anbefaler også at du tar med kamera.

Varighet: ca 8,5 timer.

Antall: Minimum 8 personer.

Aldersgrense: Tillatt for alle. Barn skal være i følge med voksne.

Vi krever fra deltakerne at de må forstå engelsk eller et skandinavisk språk.

Inkludert i prisen

Transport til/fra kai i Longyearbyen (gjelder ikke fra campingplassen), varm lunsj (vanligvis grillmat) om bord, sightseeing i Barentsburg med engelsktalende guide. Reiseleder/guide på båten.