Skip to main content

Lesertur SA: Mangfoldige Mexico

Pris fra og med:
34 490,-
Dager:14
Avreisedato:03.03.2020
  • Flyreise med Stavanger – Mexico t/r
  • Reiseleder fra Boreal Reiser
  • 14 netter på 4* hotell inkl. frokost
  • 7 middager (dag 3, 4, 5, 7, 9, 11, 12)
  • 4 lunsjer (dag 6, 8, 10, 13)
  • Tips til hotellansatte og på inkluderte måltider
  • Egen buss med aircondition under hele reisen
  • Engelsktalende lokalguide under hele reisen
  • Diverse inngangsbilletter
  • Båtturer (dag 4, 9)
TransportType:Fly
Bestill reise

DAG 1 Avreise

Møt din Boreal Reiser reiseleder på Stavanger lufthavn Sola for innsjekk og avreise. Vi flyr med SAS og Air Canada. Avgang kl. 09:50, mellomlanding i København og Toronto, før vi ankommer Cancun på Mexicos østkyst kl. 20:10. Visum trenges ikke, kun gyldig pass. Transfer til hotellet for innsjekk og avslapping.

 

Dag 2 Playa del Carmen

Vi slapper av i den vakre kystbyen Playa del Carmen og henter oss inn etter reisen. Gå en tur og besøk en av de flotte strendene.

 

Dag  3 Chitchen Itza

Ferden går til Chitchen Itza, Mexicos mest berømte arkeologiske sted. Dette hellige stedet var svært sentralt for mayaindinanerne på Yucatan halvøyen, og Kukulkanpyramiden var sentral for feiringer så vel som offring. Gjennom sin 1000-årige historie har forskjellige folkeslag satt sitt preg, og mye er bevart. Se krigertempelet, observatoriet El Caracol, hør akkustikken på ballbanen, og se den hellige brønnen. Videre drar vi til den sjarmerende og vakre kolonialbyen Izamal, og den litt større Merida – en av det livligste byene på Yucatan.

 

Dag 4  Naturpark & Uxmal

Vi fortsetter mot vest til Celestun, en stille fiskelandsby hvor tempoet går i skilpaddefart. Her besøker vi Reserva de la Biosfera Ría Celestún, en naturpark bl.a. kjent for sin store bestand flamingo og over 300 arter fugl. Vi tar en båttur langs Ria-elven gjennom mangrovene og opplever dyrelivet. Uxmal er et annet sentralt sted for mayaindianerne, med en rekke byggverk kjent for sin størrelse og dekorasjoner.

 

Dag 5 Merida - Palenque

Vi forflytter oss til Palenque i regionen Chiapas. Underveis stopper vi i "regnbuebyen" Campeche, en vakker og fargerik UNESCO by som er som plukket ut av et eventyr. Senere stopper vi i den idylliske fiskelandsbyen Sabancuy og spiser taco på stranda. Dagens endelige mål er Palenque.

 

Dag 6 Palenque

Vi drar på utflukt til Palenqueruinene midt inne i jungelen, bokstavelig talt.  Lacandon-jungelen yrer av dyreliv som brølape, tukan og jaguar og gir en eventyrlig ramme rundt de massive pyramidene og ruinene som stammer fra tiden 226 f.Kr. til år 799. På ettermiddagen kan man utforkse Palenque  by, med sine livlige gater og markeder.

 

Dag 7 Agua Azul & San Cristobal de las Casas

En fantastisk dag ligger foran oss! Første stopp er de naturskjønne Agua Azul fossene, kjent som den vakreste naturseverdigheten i Mexico. Det krystallblå vannet mot de lyse kalksteinene omgitt av grønn, frodig skog er som hentet ut av et maleri. Videre til San Cristobal de las Casas, en av de peneste byene i landet. Fargerike hus i kolonialstil langs brosteinsbelagte gater skaper en lun sjarme løftet frem av innbyggerne som mange er direkte etterommere av mayaene.

 

Dag 8 Chamula & Zinacantan

I dag besøkes et Tzotzil Maya samfunn, i San Juan Chamula, en av Mexicos få autonome områder. I Iglesia San Juan kirken på torget praktiseres unike og eldgamle ritualer litt utenom det vi er vant til. Syv kilometer unna ligger landsbyen Zinacantan som er berømt over hele Mexico for sine blomster. I skråningene rundt byen står drivhusene hvor det dyrkes fargerike blomster av alle slag som selges i Mexico City og andre deler av landet.

 

Dag 9 Sumidero Canyon - Tehuantepec

Ferden fortsetter vestover, og like nord for Tuxtla Gutiérrez får vi en storslått utsikt. På samme måte som i Grand Canyon har Grijalva-elven møysommelig gravd seg ned i landskapet og skapt vertikale fjellvegger opptil 800 meter høye i Sumidero Canyon. Naturelskere vil sette stor pris på båtturen vi deltar på, kanskje ser vi både krokodiller og aper. Vi fortsetter mot byen Tehuantepec, vårt endelige mål for dagen.  

 

Dag 10 Tehuantepec – Oaxaca

Videre mot Oaxaca by i staten med samme navn. Underveis stopper vi ved El Tule treet, et gigantisk tre med den største stammediameter (58m) i hele verden som også er landets eldste med sine 2000 år.  Det blir også stopp på et lokalt mezcal bryggeri og smaker på det populære brennevinet fra agaveplanten.

 

Dag 11 Oaxaca sightseeing & Monte Alban

Vi starter dagen med en vandring i Oaxacas vakre bysentrum og hører om historie, den spesielle arkitekturen og lokale skikker. Underveis ser vi gamle hus, klostre, palasser og kirker fra kolonitiden, stortorget zócalo og katedralen. Like utenfor byen ligger Monte Alban, en by bygget over en periode på 2000 år av zapotekerne og senere mixtekerne.

 

Dag 12 Oaxaca – Mexico City

Dagens mål er Mexico by, landets hovedstad og den mest folkerike byen i Nord-Amerika. Vel fremme skal vi bo veldig nærme det historiske sentrumet, best kjent som Zocalo, som er å finne på UNESCOs verdensarvliste.

 

Dag 13 Mexico by & Teotihuacan

Vi utforsker Mexico by sitt historiske sentrum og severdigheter, og ser kjente landemerker som Najonalpalasset med de imponerende veggmaleriene av kunstneren Diego Rivera, samt Metropolitan katedralen – den største i landet. Etter byturen drar vi til de berømte Teotihuacan ruinene, høydepunktet og selve symbolet på Mexico for mange. Fra toppen av pyramiden har man fantastisk utsikt utover det som var den største byen i Amerika før den europeiske erobringen.

 

Dag 14 Hjemreise

Vårt meksikanske eventyr er over, og vi må vende nesen nordover igjen. Avreise med fly kl. 12:20, via Toronto og København, ankomst Stavanger 13:15(+1).

REISEFAKTA

DATO: 03.-17.03. 2020

PRIS: 34 490,–  kr per person i dobbeltrom

PÅMELDINGSFRIST: 22.11. 2019

 

PRISEN INKLUDERER:

Flyreise med Stavanger – Mexico t/r

Reiseleder fra Boreal Reiser

14 netter på 4* hotell inkl. frokost

7 middager (dag 3, 4, 5, 7, 9, 11, 12)

4 lunsjer (dag 6, 8, 10, 13)

Tips til hotellansatte og på inkluderte måltider

Egen buss med aircondition under hele reisen

Engelsktalende lokalguide under hele reisen

Diverse inngangsbilletter

Båtturer (dag 4, 9)

 

IKKE INKLUDERT:

Enkeltromstillegg 14 netter: 3 890,-

Drikke på måltidene

Tips til sjåfør/lokalguide

 

Informasjonsbrev om turen sendes ut 2-3 uker før avreise. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn.

 

Søk reise

 

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra kr.
3/3Lesertur SA: Mangfoldige MexicoMer enn 834 490,-Bestill

Mexico - reiseinformasjon

Reiseinformasjon | Sist oppdatert: 28.06.2019

Kilde: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_mexico/id2416296/

De fleste reiser til Mexico gjennomføres uten spesielle problemer. Sikkerhetssituasjonen i Mexico er særlig knyttet til organisert kriminalitet og angår i liten grad turister i landet, men også vinningskriminalitet, herunder overfall, væpnet ran og tyverier er utbredt i Mexico og rammer ofte mer velstående meksikanere og utlendinger. Noen delstater er mer utsatt enn andre, og der man må ta sine forholdsregler for å unngå å havne i ubehagelige eller farlige situasjoner.

Sikkerhet

De fleste reiser til Mexico gjennomføres uten spesielle problemer. Sikkerhetssituasjonen i Mexico er særlig knyttet til organisert kriminalitet og angår i liten grad turister i landet, men også vinningskriminalitet, herunder overfall, væpnet ran og tyverier er utbredt i Mexico og rammer ofte mer velstående meksikanere og utlendinger. Noen delstater er mer utsatt enn andre, og der man må ta sine forholdsregler for å unngå å havne i ubehagelige eller farlige situasjoner. Voldssituasjonen i Mexico er kompleks og reisende oppfordres til å utvise forsiktighet og holde seg løpende oppdatert. Det anses å være liten risiko for terrorangrep.

For næringsdrivende bør sikkerhetsspørsmål knyttet til personell og andre verdier vurderes ivaretatt av kompetente aktører, og bedrifter oppfordres til nær kontakt med norske honorære konsulater i Mexico, samt ambassaden.

Den narkotikarelaterte volden i Mexico har de siste årene økt dramatisk. Volden er brutal og nådeløs, og selv om det i hovedsak dreier seg om interne oppgjør mellom forskjellige grupperinger, rammes også uskyldige. Problemet er størst i grenseområdet mot USA, og spesielt i delstatene Tamaulipas, Guerrero, Michoacan, Coahuila, Chihuahua, Jalisco, Sonora og Sinaloa.

De siste årene har volden spredt seg også til andre deler av landet. Blant annet har situasjonen forverret seg i delstatene Estado de México og Veracruz. Acapulco, som besøkes av mange turister, er en av byene hvor volden har eskalert betydelig de siste årene, og man har den siste tiden opplevd en sterk økning i antall drap – også i de populære hotellområdene. Reisende bør utvise forsiktighet i grenseområdet mot Guatemala – særlig ved kryssing av grensen i bil eller med buss ettersom det er tilfeller av kriminelle bander som opererer i området.

De fleste populære feriesteder, som Cancún, Playa del Carmen, Cozumel, Los Cabos og Puerto Vallarta har hittil vært mindre berørt av voldsbølgen. Det har likevel forekommet visse voldsepisoder rettet mot turister i disse områdene, og det har forekommet skyteepisoder i Playa del Carmen og Cancun. Ambassaden kjenner til at vestlige turister i Mexico har vært ofre for seksuell trakassering og overgrep, inkludert voldtekt. Dette synes særlig å ha funnet sted i sammenhenger med høyt alkoholkonsum.

Mexico by har ikke blitt særlig påvirket av narkotikarelatert vold, men reisende oppfordres til å ta forholdsregler som i enhver storby. Vinningskriminalitet og voldsepisoder forekommer og man har sett en økning av antallet i den siste tiden.

Ran og kidnappinger forekommer, men det angår i liten grad turister. Et særskilt fenomen er derimot såkalte «ekspress-kidnappinger», som innebærer kortvarige kidnappingssituasjoner, hvor offeret tvinges til å ta ut penger i minibanker eller på annen måte raskt skaffe til veie en mindre sum løsepenger.

Det er viktig å passe på verdisaker og fortrinnsvis skjule så godt som mulig penger, pass, smykker og fotoutstyr. Safen på hotellet bør benyttes. Reisende bør være oppmerksomme på risikoen for lommetyver og veskenappere. Det bør utvises diskresjon og varsomhet ved bruk av minibank og pengeveksling. Det anbefales å ta ut penger i kjøpesentre og f. eks. innenfor tollområdet på flyplassen, i stedet for ute i ankomsthallen. Dersom et overfall skulle finne sted, bør man ikke gjøre motstand, men heller overgi det man har av verdisaker. Voldsepisoder der politiet har vært involvert har forekommet og korrupsjon er utbredt blant politiet.

Trafikksikkerhet og transport: Bilkjøring bør planlegges godt og nattkjøring bør unngås. Man bør ikke legge ut på biltur uten å ha forhørt seg om en trygg reiserute, da det forekommer ran og overfall på en del landeveier, særlig etter mørkets frembrudd. Betalingsmotorveiene ("cuotas") er de tryggeste. Ferdsel i belastede strøk og områder særlig rammet av vold bør unngås.

Selv om taxi er et greit transportmiddel i de fleste urbane områder, er det viktig å unngå å praie en taxi på gaten. Enhver taxi uten tillatelse (såkalt «libre») eller som ikke er sikker («seguro») bør unngås ettersom det har vært tilfeller av både ran og overfall av passasjerer i slike taxier. Generelle forholdsregler bør tas. Turister bør bestille taxi enten gjennom hotellet eller ved å ringe et taxi-selskap (såkalte "sitios"/radiotaxier). Det er også en idé å notere seg registreringsnummeret som en ekstra sikkerhet dersom noe skulle skje og man ønsker å anmelde saken. Uber kan også benyttes, men forhåndsregler bør også tas der.

Mexico har et meget godt utbygd transportsystem både for bil, buss og fly, og gode betalingsmotorveier mellom de største byene. Det norske førerkortet er gyldig i Mexico.

Politisk uro: Den generelle politiske situasjonen i landet er stabil, men lokale politiske uroligheter kan forekomme flere steder i landet. Turister bør utvise varsomhet og holde seg informert om situasjonen via media og lokale kilder. Politiske markeringer og demonstrasjoner er vanlig i Mexico by og delstatene Guerrero og Oaxaca. Reisende anbefales derfor å holde seg løpende informert om den dagsaktuelle situasjonen. Disse demonstrasjonene er i hovedsak fredelige, men kan skape trafikkaos og ulemper for reisende grunnet stengte eller blokkerte gater/veier.

Situasjonen i delstaten Chiapas, der myndighetene og zapatistene var i konflikt på 90-tallet, har normalisert seg i betydelig grad. Likevel kan det forekomme uroligheter internt mellom forskjellige folkegrupper og/eller myndighetene i denne staten, som har den største prosentandelen urbefolkning i hele Mexico. Reisende til Chiapas-området bør utvise forsiktighet.

Naturkatastrofer: Vulkanene Colima på grensen mellom statene Colima og Jalisco, og Popocatépetl ca. 72 km sørøst for Mexico by, er aktive.

Det er risiko for jordskjelv i Mexico. I forkant av et jordskjelv kan det være lurt å ha tatt sine forholdsregler og være forberedt på hvordan man best bør reagere.

Orkan og tropiske stormer forekommer i perioden juni til november. Reisende oppfordres til å følge lokale myndigheters råd og anbefalinger. Informasjon om orkantrusler finnes på nettsiden til National Hurricane Center.

Norske borgere som oppholder seg i kortere eller lengre tid i Mexico oppfordres til å registrere seg på http://www.reiseregistrering.no//.  Nordmenn oppfordres til å ha gyldig reiseforsikring.

Lokale nødnumre: Politi 060, brann/ulykker 068, meksikanske turistmyndigheter 078 (gratis 24-timer).

Om det oppstår krise eller nødsituasjon, oppfordres norske borgere å ta kontakt med ambassaden:
Den norske ambassaden i Mexico
Blvd. Virreyes 1460
Col. Lomas Chapultepec
C.P. 11000 Mexico, Mexico D.F,
Tel: (+52) 55 50 47 37 00

Internett: http://www.norway.no/es/mexico/

E-post: emb.mexico@mfa.no

Vintertid: Mandag til torsdag fra 08.00 til 16.00, fredag 08:00-13.30
Sommertid (15. mai til 14. september): Mandag til torsdag fra 08.00 til 15.30

Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på tlf: +47 23 95 00 00blobid0.png eller pr e-post: UDops@mfa.no

 


Innreise

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Nordmenn trenger kun pass for innreise til Mexico og kan oppholde seg 180 dager i landet. Turistvisum innvilges automatisk ved innreise og forhåndsutstedes ikke. En forretningsreisende som oppholder seg i landet under 180 dager og som ikke får betalt av en meksikansk institusjon, må fylle inn migrasjonsskjema og får innvilget forretningsvisum ved ankomst.

For eventuelle spørsmål relatert til visum og innreise til Mexico kan man ta kontakt med Mexicos ambassade i Oslo som holder til i Frøyas gate 9, tlf: 406 06 158, e-post: embnoruega@sre.gob.mx

Visum utstedes også ved Mexicos ambassade i København, hvor søker må møte opp personlig etter avtale for å avgi fingeravtrykk.

Meksikanske migrasjonsmyndigheter har i den senere tid innskjerpet sine krav i forhold til reisende som kommer inn til Mexico på andre måter enn med fly direkte fra Norge/Europa, og også de som krysser grensen fra USA, Guatemala og Belize med buss/bil etc. Sørg for at dere får riktige migrasjonspapirer og stempel i passet.

Alle reisende til Mexico bør tegne reise- og sykeforsikring før utreise.

Ved innreise til Mexico stilles det krav til at passet er gyldig seks måneder fra innreise i landet.

For å reise ut av Mexico trenger man gyldig pass og turistdokument som man fyller ut ved innreise. Har man mistet turistvisum (f.eks i forbindelse med at passet er mistet eller stjålet), må man beregne god tid på flyplassen for å skaffe seg et nytt. Nytt visum får man på migrasjonskontoret på flyplassen eller på følgende adresse: I Mexico by, kontakt meksikanske migrasjonsmyndigheter direkte via Instituto Nacional de Migración.

Ejército Nacional 862 (mellom Platón og Séneca)
Col. Los Morales - Sección Palmas
11540 Mexico City

Telefonnummer: Turister (55) 2581-0100, (55) 2581-0116, studenter og arbeidende (55) 2581-0120, forretningsreisende (55) 2581-0132.

Åpningstider: Mandag-fredag, 9:00 -13:00

Til migrasjonskontoret må man ha med seg kopi av passet, flybilletten samt kontanter (de tar ikke kort på migrasjonskontoret).

Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokumenter, eventuelt visum, er gyldige.

Husk at det er meksikansk lovgivning som legges til grunn for utlendinger som besøker/oppholder seg i Mexico. På hjemmesiden til de meksikanske immigrasjonsmyndighetene kan man finne informasjon om: Turistvisum, besøk, forlengelse av opphold, hva gjør man hvis man har mistet turistvisum, om å bo i Mexico, gifte seg med en meksikansk statsborger etc.


Helse

For offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning kan man henvende seg til Folkehelseinstituttet.

Uvant bakterieflora kan føre til mageproblemer, og i noen tilfeller forårsake alvorlige magelidelser som følge av amøber og salmonella. Forekomsten av dengue-feber, virus som smitter via myggstikk, forekommer i lavtliggende rurale områder hele året. Flest tilfeller er rapportert i delstaten Veracruz. Det er også zika i Mexico. Det forekommer kolera i landet, også i hovedstaden. Antall tuberkulosetilfeller øker. I jungelstrøk mot grensen til Guatemala er det fortsatt fare for malaria. For informasjon om reisevaksiner, se Folkehelseinstituttets anbefalinger.

I de fleste storbyene finnes det gode private sykehus, men den generelle sykehusstandarden er relativt dårlig. Det må fremvises forsikringsbevis ved behandling på sykehus.

Vær oppmerksom på at ved mageproblemer vil meksikanske leger ofte gi resept på sterkere medisiner enn hva som anbefales i Norge. Dette kan gi bivirkninger.

Det er god tilgang på apoteker i urbane strøk og disse har stort sett god dekning når det gjelder medisiner. I tilknytning til en del av apotekene er det også en lege på vakt der man kan be om en enkel konsultasjon.

Medisiner: Så lenge det man tar inn i landet er til personlig bruk og det dreier seg om en relativt begrenset mengde medisiner for reisen, er det ikke nødvendig å spesifisere. Hvis det er snakk om en noe større mengde eller om sprøyter eller lignende, man må ha med seg et brev fra lege (eventuelt apotek) på engelsk som spesifiserer at dette er medisiner til personlig bruk (med pasientens navn som tilsvarer resepter og navn som står på eskene) og at man er avhengig av disse medisinene. Man har rett til å ha med seg medisiner til personlig bruk inn i landet og eventuelt medisiner man trenger til reisen i håndbagasjen.

Forurensning: Mexico by er svært forurenset, særlig om vinteren. Sammen med den tørre og tynne luften kan dette føre til luftveisinfeksjoner og andre helseproblemer.


Praktisk informasjon

Tidsforskjellen til Norge er sju timer. Strømmen er på 110 volt. I perioder kan man oppleve strømbrudd. Spenningen kan også variere - det anbefales derfor strømregulator for elektronisk utstyr.

Telefonnettet er godt utbygd, men utenfor urbane soner kan dekningen variere veldig. Det finnes både 3G og 4G, men det er til tider litt ustabilt. Ta høyde for roaming-kostnader ved bruk av norsk telefon i Mexico. Hoteller, restauranter og kaféer tilbyr i stadig større grad wifi-nettverk til sine klienter.

Nasjonal telefonkode: +52, ved samtaler til mobil må man legge til et 1-tall etter +52 (+521) og så taste mobilnummeret. Internettdomenet er .mx
Myntenheten er meksikanske pesos – MXN.

Kredittkort aksepteres på de fleste steder, stadig mer også i mindre urbane strøk, men en del steder (særlig restauranter) tar ikke American Express.

Normale åpningstid for bank, butikker og offentlige kontorer: Banker fra 09.00 til 16.00 (til 15.00 lørdag), offentlige kontorer fra 09.00 til 16.00, men stenger ofte i lunsjtiden (14.00 - 15.00), dagligvarebutikker fra 08.00 til kl. 20.00 eller lenger, og i de større byene finner man døgnåpne butikker.

Nasjonale helligdager: 1. januar (nyttårsdag), 5. februar (konstitusjonsdagen), 21. mars (Benito Juárez' fødselsdag), skjærtorsdag, langfredag, 1. mai (offentlig høytidsdag), 5. mai (slaget ved Puebla), 16. september (nasjonaldagen), 1. november (allehelgensdag), 2. november (de dødes dag), 20. november (revolusjonsdagen), 12. desember (jomfru Guadalupe), 25. desember (1. juledag). Om helligdagene faller på helg eller midt i uken, flyttes de ofte til forutgående mandag for å gi folk langhelg (puente).

Mexico er en føderal stat, og reisende er underlagt lokal lovgivning i den staten han eller hun befinner seg i. Et alvorlig lovbrudd kan føre til fengselstraff som må sones i lokale fengsler. Nordmenn som arresteres eller varetektsfengsles har rett til å kontakte ansvarlige norske myndigheter (ambassaden).

Mexico er et gjestfritt, varmt land hvor det legges vekt på formell høflighet. Meksikanere kler seg forholdsvis formelt i arbeidssammenheng. De har gjerne lange arbeidsdager og fra én til to timers lunsj midt på dagen. Dette er dagens store måltid, gjerne med flere retter. Folk flest spiser mye utendørs og restauranter holder som regel åpent frem til midnatt. Videre er det nyttig å være oppmerksom på at meksikanere i større grad enn nordmenn legger vekt på formell høflighet, og det er vanlig å hilse med kyss på kinnet, allerede fra første gang man treffes.

Spansk er det offisielle språket i Mexico. Engelsk eller andre språk beherskes i begrenset utstrekning, men som regel på turistdestinasjoner.