Skip to main content

Lesertur SA: Mangfoldige Mexico

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

DAG 1 Avreise

Møt din Boreal Reiser reiseleder på Stavanger lufthavn Sola for innsjekk og avreise. Vi flyr med SAS og Air Canada. Avgang kl. 09:50, mellomlanding i København og Toronto, før vi ankommer Cancun på Mexicos østkyst kl. 20:10. Visum trenges ikke, kun gyldig pass. Transfer til hotellet for innsjekk og avslapping.

 

Dag 2 Playa del Carmen

Vi slapper av i den vakre kystbyen Playa del Carmen og henter oss inn etter reisen. Gå en tur og besøk en av de flotte strendene.

 

Dag  3 Chitchen Itza

Ferden går til Chitchen Itza, Mexicos mest berømte arkeologiske sted. Dette hellige stedet var svært sentralt for mayaindinanerne på Yucatan halvøyen, og Kukulkanpyramiden var sentral for feiringer så vel som offring. Gjennom sin 1000-årige historie har forskjellige folkeslag satt sitt preg, og mye er bevart. Se krigertempelet, observatoriet El Caracol, hør akkustikken på ballbanen, og se den hellige brønnen. Videre drar vi til den sjarmerende og vakre kolonialbyen Izamal, og den litt større Merida – en av det livligste byene på Yucatan.

 

Dag 4  Naturpark & Uxmal

Vi fortsetter mot vest til Celestun, en stille fiskelandsby hvor tempoet går i skilpaddefart. Her besøker vi Reserva de la Biosfera Ría Celestún, en naturpark bl.a. kjent for sin store bestand flamingo og over 300 arter fugl. Vi tar en båttur langs Ria-elven gjennom mangrovene og opplever dyrelivet. Uxmal er et annet sentralt sted for mayaindianerne, med en rekke byggverk kjent for sin størrelse og dekorasjoner.

 

Dag 5 Merida - Palenque

Vi forflytter oss til Palenque i regionen Chiapas. Underveis stopper vi i "regnbuebyen" Campeche, en vakker og fargerik UNESCO by som er som plukket ut av et eventyr. Senere stopper vi i den idylliske fiskelandsbyen Sabancuy og spiser taco på stranda. Dagens endelige mål er Palenque.

 

Dag 6 Palenque

Vi drar på utflukt til Palenqueruinene midt inne i jungelen, bokstavelig talt.  Lacandon-jungelen yrer av dyreliv som brølape, tukan og jaguar og gir en eventyrlig ramme rundt de massive pyramidene og ruinene som stammer fra tiden 226 f.Kr. til år 799. På ettermiddagen kan man utforkse Palenque  by, med sine livlige gater og markeder.

 

Dag 7 Agua Azul & San Cristobal de las Casas

En fantastisk dag ligger foran oss! Første stopp er de naturskjønne Agua Azul fossene, kjent som den vakreste naturseverdigheten i Mexico. Det krystallblå vannet mot de lyse kalksteinene omgitt av grønn, frodig skog er som hentet ut av et maleri. Videre til San Cristobal de las Casas, en av de peneste byene i landet. Fargerike hus i kolonialstil langs brosteinsbelagte gater skaper en lun sjarme løftet frem av innbyggerne som mange er direkte etterommere av mayaene.

 

Dag 8 Chamula & Zinacantan

I dag besøkes et Tzotzil Maya samfunn, i San Juan Chamula, en av Mexicos få autonome områder. I Iglesia San Juan kirken på torget praktiseres unike og eldgamle ritualer litt utenom det vi er vant til. Syv kilometer unna ligger landsbyen Zinacantan som er berømt over hele Mexico for sine blomster. I skråningene rundt byen står drivhusene hvor det dyrkes fargerike blomster av alle slag som selges i Mexico City og andre deler av landet.

 

Dag 9 Sumidero Canyon - Tehuantepec

Ferden fortsetter vestover, og like nord for Tuxtla Gutiérrez får vi en storslått utsikt. På samme måte som i Grand Canyon har Grijalva-elven møysommelig gravd seg ned i landskapet og skapt vertikale fjellvegger opptil 800 meter høye i Sumidero Canyon. Naturelskere vil sette stor pris på båtturen vi deltar på, kanskje ser vi både krokodiller og aper. Vi fortsetter mot byen Tehuantepec, vårt endelige mål for dagen.  

 

Dag 10 Tehuantepec – Oaxaca

Videre mot Oaxaca by i staten med samme navn. Underveis stopper vi ved El Tule treet, et gigantisk tre med den største stammediameter (58m) i hele verden som også er landets eldste med sine 2000 år.  Det blir også stopp på et lokalt mezcal bryggeri og smaker på det populære brennevinet fra agaveplanten.

 

Dag 11 Oaxaca sightseeing & Monte Alban

Vi starter dagen med en vandring i Oaxacas vakre bysentrum og hører om historie, den spesielle arkitekturen og lokale skikker. Underveis ser vi gamle hus, klostre, palasser og kirker fra kolonitiden, stortorget zócalo og katedralen. Like utenfor byen ligger Monte Alban, en by bygget over en periode på 2000 år av zapotekerne og senere mixtekerne.

 

Dag 12 Oaxaca – Mexico City

Dagens mål er Mexico by, landets hovedstad og den mest folkerike byen i Nord-Amerika. Vel fremme skal vi bo veldig nærme det historiske sentrumet, best kjent som Zocalo, som er å finne på UNESCOs verdensarvliste.

 

Dag 13 Mexico by & Teotihuacan

Vi utforsker Mexico by sitt historiske sentrum og severdigheter, og ser kjente landemerker som Najonalpalasset med de imponerende veggmaleriene av kunstneren Diego Rivera, samt Metropolitan katedralen – den største i landet. Etter byturen drar vi til de berømte Teotihuacan ruinene, høydepunktet og selve symbolet på Mexico for mange. Fra toppen av pyramiden har man fantastisk utsikt utover det som var den største byen i Amerika før den europeiske erobringen.

 

Dag 14 Hjemreise

Vårt meksikanske eventyr er over, og vi må vende nesen nordover igjen. Avreise med fly kl. 12:20, via Toronto og København, ankomst Stavanger 13:15(+1).

REISEFAKTA

DATO: 03.-17.03. 2020

PRIS: 34 490,–  kr per person i dobbeltrom

PÅMELDINGSFRIST: 22.11. 2019

 

PRISEN INKLUDERER:

Flyreise med Stavanger – Mexico t/r

Reiseleder fra Boreal Reiser

14 netter på 4* hotell inkl. frokost

7 middager (dag 3, 4, 5, 7, 9, 11, 12)

4 lunsjer (dag 6, 8, 10, 13)

Tips til hotellansatte og på inkluderte måltider

Egen buss med aircondition under hele reisen

Engelsktalende lokalguide under hele reisen

Diverse inngangsbilletter

Båtturer (dag 4, 9)

 

IKKE INKLUDERT:

Enkeltromstillegg 14 netter: 3 890,-

Drikke på måltidene

Tips til sjåfør/lokalguide

 

Informasjonsbrev om turen sendes ut 2-3 uker før avreise. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn.

 

Søk reise