Skip to main content

Lesertur SA:Lykkeland på hjul

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Bli med og opplev "Lykkeland på hjul". Vi får se og oppleve steder fra serien, får fortalt spennende historier og omvisning ved Norsk Oljemuseum. Turen avsluttes med to retters middag på Lura Turistheim.

Stavanger Aftenblad, GuideCompaniet og Boreal reiser og har gleden av å invitere til "Lykkeland på hjul".

Bussturen starter med avreise fra Bystasjonen Sandnes kl. 09.00 og Byterminalen Stavanger kl. 09.30.

Dramaserien "Lykkeland" på NRK viste starten på en industri veldig mange håpet skulle lede til et bedre samfunn å leve og bo i. To generasjoner senere kan vi si at drømmene ble oppfylt. Fjernsynsserien handler om det norske oljeeventyret og om hvordan tidenes største oljefunn endret og skapte et nytt liv i Stavanger.

På denne turen får du høre om Stavanger før og etter at oljen kom. Hvordan det kulturelle og sosiale livet endret seg i bedehusbyen etter at amerikanerne kom. Det blir og fortalt hvilke økonomiske konsekvenser oljeindustrien fikk for Stavanger og Norge.

Det ble boret etter olje og gass i Nordsjøen i flere år før oljeselskapet Philips Petroleum den 23. desember 1969 fant et gigantfunn på Ekofisk feltet. Dette ble starten på det store norske oljeeventyret og tidenes største julegave.

På vår tur blir vi med på et besøk til Norsk Oljemuseum hvor vi skal se nærmere på den spennende historien til oljearbeiderne.

Det blir også en tur til Jåttåvågen hvor Ekofisktanken ble bygget. Her ble også Condeep plattformene bygget som for mange er selve symbolet på oljeeventyret. I dag står Det skjeve tårn som en påminnelse over innovasjonen og engasjementet.

Vi får også se bostedene hvor familiene som kom bosatte seg. Vår kunnskapsrike guide vil dele informasjon og historier med dere og på slutten av turen inviterer vi til tradisjonsrik to retters middag fra oljeeventyrets begynnelse på Lura Turistheim.

Mette av informasjon, inntrykk  og mat beregner vi å være tilbake på Sandnes Bystasjonen ca. kl. 14.30 og Stavanger Byterminal ca. kl. 15.00.

 

REISEFAKTA

DATO: Onsdag 21. august 2019

PRIS: kr 995,- per person

PÅMELDINGSFRIST: Onsdag 14. august 2019

 

PRISEN INKLUDERER:

Lokalguide fra Guidecompaniet

Buss med sjåfør fra Boreal Reiser

Bussturen

Besøk Norsk Oljemuseum

2 retters middag med kaffe ved Lura Turistheim

 

IKKE INKLUDERT:

Drikke til måltidet

Søk reise