Skip to main content

Lesertur SA: Langweekend i Roma

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

DAG 1 Vatikanstaten

Oppmøte på Sola flyplass hvor din Boreal Reiser reiseleder bistår med innsjekking. Avreise 06:00 med SAS, via København, ankomst Roma 11:40. Ved ankomst venter vår buss som tar oss med til hjertet av "den evige stad" og verdens minste stat, Vatikanstaten. Her besøker vi Peterskirken, en av verdens største kirker og angivelig stedet apostelen Peter ble korsfestet i det første århundret. For en av Romas flotteste utsikter kan man gå de vel 500 trappetrinnene til toppen av kuppelen. Innsjekk på Ele Green Park Hotel Pamphili 4* for 4 netter.

 

DAG 2 Klassiske Roma

I dag utforsker vi Romas mange kjente landemerker på nært hold. Palatinerhøyden er den eldste delen av Roma, og det var her Romulus og Remus ifølge sagnet grunnla byen. Colosseum er selve symbolet på Roma by, her fikk romerne oppleve gladiatorkamper, "brød og sirkus". Det sies at et myntkast i Trevifontenen sikrer at man vil komme tilbake til Roma, verdt et forsøk. I Spansketrappens trinn kan man sitte og se på folkelivet. Pantheon ble reist på 100-tallet og er som å tre årtusener tilbake i tid. Vi ender vår Roma vandring på nydelige Piazza Navona, med sin flotte fontene og herlige atmosfære.

 

DAG 3 Dagen på egenhånd i Roma

Bruk dagen til å vende tilbake til stedene du likte best de foregående dagene, se nye deler av byen, dra på shopping i Via del Corso eller som du måtte ha lyst. Vår reiseleder tar initiativ til felles aktivitet til de som ønsker det.  

 

DAG 4 Castel Gandolfo

I dag tar vi turen ut av byen og besøker småbyen Castel Gandolfo ved Albanosjøen. Byen omtales som en av Italias mest billedskjønne, kanskje derfor bygde paven sin sommerresidens her. Videre drar vi til Frascati, byens om er berømt for sin hvitvin og populær blant romerne som sommerdestinasjon siden renessansetiden. En fin dag avsluttes med vinsmaking og lokal snacks, før vi vender tilbake til Roma og hotellet.

 

DAG 5 Hjemreise

Utsjekk fra hotellet og transport til flyplassen i Roma for innsjekk og hjemreise. Avgang med SAS kl. 13:20, via København, ankomst Stavanger 18:10.

 

REISEFAKTA

DATO: 08.-12.11. 2019

PRIS: 10 490,–  kr per person i dobbeltrom

PÅMELDINGSFRIST: 07.08. 2019

 

PRISEN INKLUDERER:

Reiseleder fra Boreal Reiser

Flyreise Stavanger – Roma t/r med SAS

Overnatting 4 netter på 4* hotell i Roma, inkl. frokost

Vinsmaking

Lokalguide på alle utflukter

Audioguide utstyr til all guiding

Program og utflukter som beskrevet

All transport med egen buss iht. til programbeskrivelse

 

 

IKKE INKLUDERT:

Turistskatt à 6€ pp. per natt, må betales direkte til hotellet

Enkeltromstillegg 4 netter: 1 300,- kr

Måltider

Tips til sjåfør/lokalguide

 

Informasjonsbrev om turen sendes ut 2-3 uker før avreise. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn, slik at det blir korrekt på billetter/hotellister etc.

Søk reise