Skip to main content

Lesertur Ørsdølen

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Bli med og opplev en spennende tur i naturskjønne omgivelser. Tur med MK Ørsdølen på Ørsdalsvannet, vi besøker Pittergården i Bjerkreim, får høre historien fra Gloppedalsura og spiser middag ved Byrkjedalstunet.

 

Buss med sjåfør og reiseleder fra Boreal reiser møter for avreise fra Byterminalen i Stavanger kl. 08.30 og Bystasjonen Sandnes kl 08.50. Vi kjører E-39 og passerer Ålgård før vi kommer til Pittergarden som ligger sentralt på Vikeså i Bjerkreim. Tunet er typisk for gårdene som ble bygget opp i denne delen av Dalane på 1800-tallet. Ekteparet Kari-Irene og Karl Emil Sødergren kjøpte gården i 2004, og har satt i stand bygningene. For dette arbeidet fikk de byggeskikkprisen i Bjerkreim for 2007. Her tar vi morgenkaffen og noe til, mens vertinnen forteller om gården. Det blir også anledning til å kjøpe skinnprodukter av høy kvalitet.

Etter oppholdet her passerer vi FN-parken, minnesmerke over soldater fra Rogaland som har falt i FN-tjeneste.

Vi kjører til Odlandstø hvor MK Ørsdølen venter. Det er den siste båten som gikk i organisert rutetrafikk på en innsjø i Rogaland. Vi får være med på en flott tur i naturskjønne omgivelser. På turen passerer vi Dyrskog, en flott frukthage ned mot Ørsdalsvannet. Ved ankomst Vassbø står bussen klar for å ta oss med forbi Stavtjørn og vi er nå på høgfjellet og området byr på flotte opplevelser både sommer og vinter.

Videre forsetter vi til Gloppedalsura, Nord-Europas største steinur, steiner store som hus. Kjent fra krigshandlinger i 1940. 

Ved Byrkjedalstunet tar vi et stopp. Her får vi et møte med norsk mat og håndverkstradisjoner. Vi inntar dagens 2  retters middag med kaffe. Det blir og tid til å besøke butikken hvor man kan kjøpe lys, souvenirer og gjerne også ta en tur på Juleloftet i andre etasje og få litt inspirasjon til jul. Etter oppholdet er det på tide å tenke på hjemturen. Vi kjører gjennom Dirdal og passerer Oltedal og kjører tilbake til utgangspunktet.

 

REISEFAKTA

 

PRIS: kr 980,- pr person

 

DATO: Onsdag 22. mai 2019

 

INKLUDERT:

Buss med sjåfør fra Boreal Reiser

Reiseleder fra Boreal Reiser

Besøk på Pittergarden inkl. morgenkaffe og kaffemat

Båttur med MK Ørsdølen

2 retters middag med kaffe på Byrkjedalstunet

 

IKKE INKLUDERT:

Drikke  til middag

 

Påmeldingsfrist: 15.mai 2019-begrenset plass

Søk reise