Skip to main content

Lago Maggiore

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Lago Maggiore

Et av de vakreste stedene i Italia er innsjøen Lago Maggiore. På årets tur bor vi på Milan Speranza**** Stresa, beliggende  ved innsjøen og midt i Stresa by.

 

DAG 1 Vi møter reiseleder på Stavanger Lufthavn Sola, og sammen reiser vi til Oslo og videre til Milano. I Milano møter vi buss, og kjører til byen Stresa, en liten by beliggende ved Lago Maggiore sjøen. Her blir Milan Speranza hotel**** vår base under oppholdet. Halvpensjon.

 

DAG 2 Utflukten i dag er med tog til Domodossola. Vi skal reise med den berømte Centovalli-banen, gjennom den vakre italienske dalen Valle Vigezzo, kalt malerdalen, mange kjente malere har hentet sine motiv herfra gjennom årene. Vi krysser grensen til Sveits, før retur til Italia med linjebåten.

 

Centovallibanen forbinder Italia og Sveits, og er en ettertraktet mulighet til å oppleve noe av Europas mest ikoniske kulturlandskap. En uforglemmelig fascinerende og behagelig togreise hvor man kan se spektakulære broer, fosser, vingårder og kastanjetrær fra kupéen.  Vakker natur og et vakkert landskap kan nytes gjennom togvinduet.

Lunch og sightseeing i Locarna i Sveits før vi tar linjebåten tilbake over den vakre innsjøen Lagio Maggiore.  Her kan man nyte utsikten fra dekk, hvis man ikke vil sitte inne i kafeen og slappe av. Linjebåten har faste stopp slik at man får se alle de vakre stedene undervis tilbake til Stresa.

 

DAG 3 I dag går turen til byen Como sammen med lokalguide. I Como vil vi besøke byens historiske sentrum, hvor vår guide vil vise oss rundt i middelalder gatene og den imponerende Duomo- katedralen. Etter turen vil du ha litt ledig tid til å nyte Comos historiske sentrum og handle i de mange lokale butikkene. Lunsj og tid på egenhånd før vi drar tilbake.

 

DAG 4 I dag står dagen til egen disposisjon til å bli nærmere kjent eller bare nyte atmosfæren ved Lago Maggiore. Her er mulighetene mange for de som ønsker å se og oppleve mer av det fantastiske området.  Det går kabelbane til toppen av Mottarone som ligger 1491 moh. Er man heldig med været kan man se over til fjellene i Sveits og nyte utsikten av flere av innsjøene i området.  Et annet alternativ kan være å ta båt over til klosteret Santa Catarina med 10 minutters båttur på den andre siden av innsjøen. 

 

DAG 5 Dagens utflukt går til Borromeo-øyene som består av fem øyer, vi besøker tre av dem med privat båt. Isola Bella er den største av øyene med botanisk hage med blant annet tropiske planter. Først går man gjennom palasset før man kommer til hagen som er et lite paradis på øya.  Isola Pescatori med fiskerby hvor vi inntar lunsj. Den eneste av øyene som er bebodd hele året. Vi tar båt videre til Isola Madre som har et stort palass med museum og en stor botanisk hage før vi kommer tilbake til middag på hotellet.

 

DAG 6 Turen i dag er til Ortasjøen med buss til Omegna, båt til øya San Giulio og Orta. Vi går først i land på San Giulio-øya for å besøke basilikaen og krypten. Deretter tar vi den korte båtturen over til Lake Orta, er en av de vakreste landsbyene i Italia. Omvisning og tid til lunsj i Orta. Utforsk de smale middelalderske gatene og nyt utsikten over innsjøen. Ettermiddag til egen disposisjon.

 

DAG 7 Tiden er kommet for å ta farvel med Lago Maggiore, for denne gangen. Turen går til flyplassen i Milano. Vi flyr til København med ankomst Stavanger på ettermiddagen.

 

 

REISEFAKTA

 

DATO: 02.-08.08  2019

 

PÅMELDINGSFRIST: 30.april 2019

 

 

PRIS: kr 13 450,-

 

INKLUDERT:

Flyreisen Stavanger-Milano t/r

Busstransport under oppholdet

Reiseleder Boreal Reiser

6 overnattinger m/ frokost

6 middager

Turistskatt

Utflukter som beskrevet

 

TILLEGG

Enkeltrom: kr 1 700,-

Rom med havutsikt: Kr 2 100,-pr rom (begrenset antall)

Lunsjer

 

 

 

 

Søk reise