Skip to main content

Kroatias riviera

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Herlig høsttur til Split og den kroatiske rivieraen. Hele uken bor vi utenfor Sibenik på den vakre kroatiske kysten. I løpet av uken drar vi på utflukter til tre flotte kroatiske byer - Split, Zadar og Trogir. I tillegg blir det masse flott natur i to nasjonalparker, båtturer, vinsmaking, tild til å utforske på egenhånd og masse deilig lokal mat og drikke. 

REISEFAKTA

DATO: 06.-13.10 2021

PRIS: 14 890,–  kr per person i dobbeltrom

IKKE INKLUDERT:

 • Enkeltromstillegg 7 netter: 1 540,- kr
 • Drikke på måltidene
 • Tips til sjåfør/lokalguide

 

 

Søk reise

Kart

Dagsprogram

 • Dag 1: avreise til Split

  Møt din Boreal Adventure reiseleder på Sola flyplass for innsjekk og avreise til Kroatia. Avgang 06:20 med KLM, via Amstedam, ankomst Split 12:05. Ved ankomst venter bussen som tar oss med en time nordover til innsjekk 7 netter på flotte Hotel Jure. Hotellet ligger ca. 7 km fra byen Sibenik. Velkomstdrink, avslapping og middag på hotellet. Hotel Jure ligger holder god standard (såkalt 4+) og ligger ved en flott strand. Hotellet har eget SPA, restaurant, bar, treningssenter, og generelt flotte fasiliteter.

 • Dag 2: Krka nasjonalpark

  Vi drar ut og utforsker en liten del av regionen som går under navnet Dalmatia, på en avslappende oppstartsdag. Første stopp Pakovo Selo Etnoland, en park som presenterer dalmatisk kultur, mat og tradisjoner, og har vunnet pris som den beste turisattraksjonen i Kroatia. Lunsj inkl. Videre til nasjonalparken Krka for å se frodig, uberørt natur langs elven med samme navn. Båttur videre til "piratbyen" Skradin, en liten perle av en by ved elvens utløp, hvor bussen venter og tar oss tilbake til hotellet etter vi har hatt litt tid på egenhånd.

  Krka nasjonalpark
 • Dag 3: Zadar

  Etter en frokost drar vi til til Zadar, litt lengre nord på kysten hvor en lokalguide venter oss. Zadar har vært bebodd i over 3000 år, og både romere, ungarere, franskmenn og kroater har satt sine spor. Gamlebyen ligger på en liten halvøy og er innbydende og oversiktlig. Sjøorgelet må oppleves, her spiller havets bølger selv på et meget intrikat laget instrument. Lunsj inkl. i Zadar. Til slutt skal vi til Petracane på vingårdsbesøk og smake på deres kvalitetsviner. Her produserer Kraljevi Vinogradi et lite volum vin på lokale vindruer.

  Zadar
 • Dag 4: dagen til egen disposisjon

  Dagen til egen disposisjon og nytelse av hotellets fasiliteter og forhåpentligvis varme vær. Ta gjerne turen inn til Sibenik, ca. 7km fra hotellet. En sjarmerende by ved munningen av elven Krka, som er en av landets eldste. Lunsj og middag på egenhånd.

  dagen til egen disposisjon
 • Dag 5: Trogir & Split

  I dag besøker vi to av Kroatias mest spennende byer – Trogir og Split. Vi begynner i Trogir, byen er plassert på en liten øy mellom øyen Ciovo og fastlandet, og har en av de mest ikoniske havnepromenadene ved Adriaterhavet. Sentrumet har mange inntakte bygg fra sin storhetstid mellom 13.- og 1500-tallet. Her gjør vi en kort sightseeing i byen, har litt fritid og spiser lunsj (inkl.).
  Split er landets nest største by, og er bygd rundt den romerske keiseren Diokletian sitt palass fra begynnelsen av 300-tallet. I denne flotte byen får vi også en guidet vandring, før vi nyter resten av ettermiddagen med å utforske på egenhånd. Mye flott kan sies om disse to byene, men det beste er å oppleve dem med egne øyne.

  Trogir & Split
 • Dag 6: Båttur til Kornatiøyene nasjonalpark

  Etter frokost drar vi ut med båt og besøker Kornatiøyene. De 89 øyene utgjør et lite vernet paradis med små sund, bukter og laguner. Det er et rikt dyreliv både i luften, i sjøen og på land. Vi går i land på en av øyene (billett inkl.). Underveis nyter vi en god fiskelunsj inkl. drikke/aperitif og slapper av, før vi returnerer til Sibenik på ettermiddagen.

  Båttur til Kornatiøyene nasjonalpark
 • Dag 7: Til egen disposisjon / avskjedsmiddag på Roca gård

  Etter frokost har vi satt opp transport til nærliggende Sibenik slik at du kan utforske byen på egenhånd. En passe stor by med et godt bevarte middelaldersentrum og katedralen med UNESCO status. Byen er generelt rik på severdige monumenter, et middelalderfort, hele 24 kirker og masse brosteinsbelagte, smale gater som roper etter å bli utforsket. En fantastisk uke rundes av på topp som gjester på Roca-familiens gård med en trivelig aften. Vi får smake på gårdens egne produkter som salami, skinke og pølser av forskjellige slag. De produserer også egen vin, oliven, fiken, har eget lite museum og butikk. Under middagen får vi smake på alle de hjemmelagde spesialitetene.

  Til egen disposisjon / avskjedsmiddag på Roca gård
 • Dag 8: Hjemreise

  Vår uke i Kroatia er dessverre over, og vi sjekker ut av hotellet og setter turen til flyplassen i Split. Avgang kl. 12:50 med KLM, via Amsterdam, ankomst Sola lufthavn kl. 17:45.