Skip to main content

Kroatia, Montenegro & Albania

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Velkommen til en herlig uke på Balkan! Med korte avstander kan vi enkelt besøke svært varierte og spennende steder i tre forskjellige land. Vi bor 3 netter i UNESCO byen Buda i Montenegro, og 4 netter i herlige Cavtat like sør for Dubrovnik på flotte 4-stjerners hoteller med alle fasiliteter.

REISEFAKTA

DATO: 06.-13.10. 2020

FLY UT: Stavanger 07:30 – 12:45 Dubrovnik (via Oslo)

FLY INN: Dubrovnik 13:30 – 19:05 Stavanger (via Oslo)

PRIS: 15 290,–  kr per person i dobbeltrom

PÅMELDINGSFRIST: 01.07. 2020

 

IKKE INKLUDERT:

Enkeltromstillegg 7 netter: kr 2 380,-

Drikke på måltidene

Tips til lokalguide og sjåfør

Søk reise

Dagsprogram

 • 06. oktober: Ankonst Kroatia

  Møt din Boreal Reiser reiseleder på Stavanger lufthavn for innsjekk og avreise med Norwegian. Avgang kl. 07:30, ankomst Oslo 08:20. Avgang fra Oslo 09:50, ankomst Dubrovnik 12:45. Ved ankomst venter innleid buss som tar oss med sørover og vi krysser grensen til Montenegro. Ferge fra Kamenari til Lepatane og videre til Budva for innsjekk 3 netter på Hotel Falkensteiner 4*. Hotellet har panorama basseng med bar, 1500m2 SPA område med saunaer, steam bad, jacuzzi, Beach Club bar og restaurant på den nærliggende stranden etc. Les mer her: https://www.falkensteiner.com/en/hotel-montenegro/

  Ankonst Kroatia
 • 07. oktober: Rundtur i Montenegro

  Vi bruker dagen til å utforske Montenegro ytterligere. Vi drar til Virpazar hvor vi stiger om bord i en båt og tar en flott båttur over innsjøen Skadar. Underveis serveres snacks og lokal brandy. Vel fremme i Rijeka Crnojevica fortsetter vi via Cetinje til Njegusi hvor vi smaker på lokal skinke og ost. Videre får vi fantastisk utsikt over Kotorbukten fra fjellveiene på vår ferd tilbake til hotellet i Budva.

  Rundtur i Montenegro
 • 08. oktober: Shkodra, Albania

  Ny dag, nytt land! Etter en god frokost setter vi kursen sørover og krysser grensen til Albania. På grensen møter lokalguiden oss og tar oss med til byen Shkodra. Shkodra ligger ved sjøen med samme navn, og er en av Albania- og Europas eldste og mest historiske byer. Byen ble erobret av romerne i år 168 f.Kr. Her får vi en guidet rundtur og innblikk i hverdagen i Albanias fjerde største by. Det blir også besøk til museet i byen og fritid.

  Shkodra, Albania
 • 09. oktober: Kotor & Perast

  Vi sjekker ut fra hotellet og vender nesen mot Kroatia. Underveis stopper vi i Kotor for sightseeing og fritid til å spise lunsj. Vi fortsetter videre langs Kotorbukta, landskapet her kan minne litt om våre egne fjorder, med hav omgitt av høye fjell. Stopp i Perast med besøk til den kjente "Gospa od Skrpjela" (Vår Frue på Klippene), kirken på de to små øyene i bukta, et kjent og meget vakkert motiv fra Montenegro. Videre til Kroatia og den lille byen Cavtat sør for Dubrovnik, hvor vi sjekker inn på Remisens Hotel Albatros 4* for 4 netter. Hotellet ligger ved sjøen og ble renovert i 2018. Også her har vi et stort utvalg av flotte fasiliteter som barer, restauranter, basseng (innvendig og utvendig), SPA etc. å velge mellom.
  Les mer om hotellet her: https://www.remisens.com/en/hotel-albatros#info

  Kotor & Perast
 • 10. oktober: Dubrovnik

  Formiddagen bruker vi til å nyte hotellet og de flotte omgivelsene i Cavtat. På ettermiddagen drar vi inn til Dubrovnik for å gjøre oss bedre kjent på en sightseeing med lokalguide. Byen er med rette regnet som en av Europas vakreste byer, mye grunnet den flotte og godt bevarte gamlebyen. Det blir også tid til å utforske på egenhånd, før vi spiser middag sammen i Dubrovnik.

  Dubrovnik
 • 11. oktober: En smak av Kroatia

  Turen går langs den vakre kystveien sørover mot grensen til Montenegro, og underveis får vi vakker utsikt. Rett før grensen svinger vi inn Konavle-dalen og besøker en gammel mølle, hvor vi får en presentasjon av tradisjonelt handverk, lokale produkter og vinsmaking. Møllen er fremdeles i drift, og vi får en omvisning. Kaffe og hjemmelaget kake samt mye annet serveres, på en dag med mye godt å smake på - både søtt, salt og syrlig, på den kroatiske landsbygda.

  En smak av Kroatia
 • 12. oktober: Elafiti-øyene

  Vi spaserer sammen til havnen i Cavtat, ca. 15-20 minutter. I dag tar vi turen ut i båt (inkl.) og utforsker Elafiti øyene som ligger like utenfor kysten av Dubrovnik. Noen få av øyene er bebodd året rundt, og her finner man noen av de vakreste strendene i området. Lunsj om bord på båten (inkl.) og muligheter for å dyppe seg i vannet.

 • 13. oktober: Hjemreise

  Utsjekk fra hotellet og transfer til flyplassen i Dubrovnik for hjemreise. Avgang med Norwegian kl. 13:30, ankomst Oslo 16.30. Videre til Stavanger kl. 18:15, ankomst Sola lufthavn kl. 19:05.