Skip to main content

Kielkanalen og Hamburg

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Kielerkanalen går fra  Østersjøen til Nordsjøen og feirer 125 år i 2020. Hvert år passerer her mange forskjellig skip alt fra små lystbåter til cruiseskip, den er en av Europas mest trafikerte vannveier. Vi bor i Bad Bramstedt, opplever livet på Kielkanalen fra en hjuldamper  og gjør en trivelig utflukt till det store fruktdyrkinsgsområdet Altes Land og pittoreske Stade. Det blir også en stopp i Hansabyen  Hamburg.

REISEFAKTA

DATO: 23.04-28.04. 2020

PRIS: KR 9 990,-

PÅMELDING ØNSKES INNEN: TA KONTAKT

INKLUDERT:

Bussreisen

Reiseleder fra Boreal reiser

5 hotellovernattinger

5 frokoster

4 middager hotell

ColorLine t/r Kristiansand-Hirtshals

Buffet ferge t/r inkl. drikke

1 ettermiddagsutflukt Hamburg

1 utflukt med hjuldamper inkl. brunchbuffet og kakebord

1 utflukt AltesLand

1 tur traktortog

IKKE INKLUDERT:

Enkeltrom 5 netter: Kr 900,-

PÅSTIGNINGSTIDER opplyses sammen med reiseinformasjon ca. 3uker før avreise.

 

Søk reise

Dagsprogram

 • DAG 1: STAVANGER-REBILD BAKKER

  Buss møter for avreise fra Stavanger og Sandnes med muligheter for påstigning underveis til Kristiansand.Innsjekk ved ColorLine og avreise med Superspeed1 med reserverte sitteplasser i buffetrestauranten Catch Me If You Can, mat og drikke under hele overfarten. Etter ankomst Hirtshals kjører vi det korte stykket til Comwell Sport Rebild Bakker for innsjekk og overnatting.

 • DAG 2: REBILD BAKKER-BAD BRAMSTEDT

  Morgenmad før vi gjør oss klar til avreise. Vi setter oss godt til rette i bussen og kjører til Viskum Snaps som har over 11 års erfaring med fremstilling av kryddersnaps. Vi blir tatt imot av Birthe Lagerfoed og får høre et spennende foredrag om tilvirkning av snaps, krydret med gode historier. Hun er også blomsterbinder. Anledning til å gjøre en god handel i butikken. Servering av kaffe og noe å bite i. Etter oppholdet her kjører vi videre gjennom Jylland til den dansk/tyske grense hvor det blir et opphold for handel og lunsj. Turen fortsetter til byen Bad Bramstedt og innsjekk ved Tryp by Wyndham hotell som blir vår base de neste 3 nettene. Tid på egenhånd før vi møtes til felles middag.

 • DAG 3: ALTES LAND OG HAMBURG

  Dagens utflukt går idag til området Altes Land. Her ser vi byen Finkenwerder ved elven Elbe med fantastisk utsikt over Airbus produksjons-, start- og landingsområde. Her ble det allerede i 1944 bygd den første BV238 som var største fly og bare 20 år senere ble Tysklands størtse jetplan bygd. Straks etterpå begynte Airbus 300 programmet i produktjonsområdet som vi ser.
  I detta sammensatte landområdet, fyllt av kanaler og med sin tegelsteinsarkitektur fra Hansatiden, stopper vi på en av de familieeide Fruktgårdene for å reise med ”traktortog”. Videre till den gamle hansabyen Stade med sine velbevarte byggninger.
  Etter oppholdet her kjører vi til Hamburg hvor vi tilbringer ettermiddagen. Vi settes av i sentrum ved Rådhusplassen. Her finner vi flere store varehus. Til avtalt tid møtes vi og kjører tilbake til vårt hotell som venter med middag.

 • DAG 4: KANALTUR MED FREYA

  Idag går vi ombord på hjuldamperen Freya for å møte forskjellige skip på Kielerkanalen, både fraktefartøy, seilbåter og ferjer, samt sluse. Kanskje möter vi også ett av de mange cruiseskip som bruker kanalen til eller fra Østersjøen for å slippe å seile helt rundt Skagen. Vi får servert brunchbuffet med lokale spesialiteter og drikke samt ett ”kakebord” med kaker. Middag på hotellet.

 • DAG 5: BAD BRAMSTEDT-REBILD BAKKER

  Vi inntar dagens frokost før vi pakker bussen og kjører til den dansk/tyske grense hvor den blir anledning til grensehandel og lunsj. Videre inn i Danmark kjører vi utenfor allfarvei og opplever den danske landsbygda før vi kommer frem til Skørping og Comwell Sport hotell med innsjekk og middag.

 • DAG 6: REBILD BAKKER-STAVANGER

  Etter frokost kjører vi til Hirtshals. Innsjekk ved ColorLine og avreise med Superspeed 1 med reserverte sitteplasser i restauranten Catch Me If You Can med drikke og mat inkludert. Etter ankomst Kristiansand kjøre vi tilbake til våre hjemsteder.