Skip to main content

Lesertur SA: Julemarked i Heidelberg

Mandag 09.12. Ankomst Tyskland - Tübingen

Du møter reiseleder fra  Boreal Reiser på Stavanger lufthavn Sola for avreise. Flyavgang kl. 06.00 via København, ankomst Stuttgard kl. 09.30. Etter ankomst Stuttgart er turens første stopp vakre Tübingen. Med en standsmessig gamleby og elven Neckar som renner gjennom byen, er stedet som tatt ut av et postkort. Trange smug, smale gater og den vakre markedsplassen, kjennertegner den nydelige universitetsbyen som ligger ca. 3 mil før Stuttgart. Bli med  på en guidet runde, og hør om byens spennende historie. Det blir også litt fritid i sentrum til å spise lunsj, og se seg om, før reisen går i retning Schwetzingen og hotellet. Innsjekk og middag.

 

Tirsdag 10.12. Heidelberg

Med sin romantiske beliggenhet mellom elven Neckar og Odenwald-skogen, er det ikke rart Heidelberg regnes som en av Tysklands vakreste byer. I den bratte, skogvokste siden av høyden Königsstuhl, troner slottsruinene over byen. Vi tar turen opp med kabelbanen, hører spennende historier fra fordums tid og nyt den fantastiske utsikten over Heidelberg. Når mørket faller på, forvandles Heidelberg til et opplyst vintereventyr. Flere markeder fyller byens åpne plasser og duften av brente mandler og tradisjonell Glühwein sørger for den perfekte førjulsstemning. Etter en opplevelsesrik dag, venter middag på en hyggelig restaurant i Heidelberg.

 

Onsdag 11.12-Schwarzwald-Gengenbach

I dag venter den verdensberømte regionen Schwarzwald. Opplev glassblåserne i Dorotheenhütte, og la deg imponere over produktene de produserer.  Vi kommer til koselige Gengenbach. Hvert år forvandles byens rådhus til adventskalender og kl 18:00 slås lyset på og den neste døren går opp. En magisk opplevelse en kald vinterkveld! Dagen avsluttes med julemiddag før returen til hotellet.

 

Torsdag 12.12. Vingårdsbesøk og ettermiddag i Schwetzingen

Denne formiddagen drar vi til Neustadt an der Weinstrasse. Her besøker vi en lokal vinbonde hvor vi får prøvesmake på 6 forskjellige viner, og lære og hvordan druer dyrkes og vin produseres. Muligheter for å gjøre en god handel. Det kjøres tilbake til Schwetzingen og det blir besøk på det lokale julemarkedet i Schwetzingen og middag på egenhånd.  

 

Fredag 13.12. Speyer og  hjemreise

Vi sjekker ut fra hotellet og  drar til Speyer. Grunnlagt av romerne som «Spira» , hører Speyer til en av Tysklands eldste byer. I Speyer venter nok en trivelig gamleby, og julestemningen er til å ta og føle på. Byens vakre domkirke regnes som verdens største romanske kirkebygg og har naturlig nok en velfortjent plass på UNESCO sin liste over verdensarven. Vi tilbringer formiddagen i Speyer. Deretter går turen tilbake til Stuttgart for innsjekk og hjemreise. Flyavgang kl. 18.35 via København, ankomst Stavanger Lufthavn Sola kl. 22.10.

 

REISEFAKTA

DATO: 09.-13.12 2019

PRIS: Kr 12 250,- pr person i dobbeltrom

PÅMELDING INNEN: 1. september 2019

PRISEN INKLUDERER:

Reiseleder fra Boreal Reiser

Flyreise Stavanger – Stuttgart t/r

Overnatting 4 netter på 3* ACHAT Comfort Schwetzingen, inkl. frokost

3 middager som spesifisert i program

Vandring med lokalguide i Heidelberg og Tübingen

Vinsmaking i Speyer

Program og utflukter som beskrevet

All transport med egen buss iht. til programbeskrivelse

 

IKKE INKLUDERT:

Enkeltromstillegg: kr 900,- (4 netter)

Drikke til måltidene

Tips til sjåfør/lokalguide

Søk reise