Skip to main content

Italiensk idyll ved Gardasjøen

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Bli med oss til idylliske Gardasjøen, Italias største innsjø. Fra vår behagelige base i Desenzano del Garda helt i sjøens sørende drar vi på flotte utflukter rundt sjøen og regionene Veneto og Lombardia. Flotte middelalderbyer som Bergamo, Verona og Mantova, samt mange små perler langs sjøens bredd som du vil forelske deg i.

 

Reisefakta

Dato:  01.-08.05  2023

Pris per person i dobbeltrom: kr 16 850,-

Påmeldingsfrist:  23.02. 2023 

Prisen inkluderer:

 • Reiseleder fra Boreal Adventure
 • Flyreise med SAS Stavanger – Milano t/r inkl. 1 kolli 23kg
 • Overnatting 7 netter på Hotel Bisesti 3* inkl. frokost
 • 7 tre-retters middager på hotellet
 • Transport i egen buss iht. program
 • Vinsmaking i Franciacorta
 • Program som beskrevet inkl. lokalguide D4, D6 og D7

 

Ikke inkludert:

 • Lokal turistskatt ca. 8€ per person, betales kontant på hotellet
 • Oppgrading til standardrom med balkong, per rom: kr. 750,- (begrenset antall)
 • Enkeltromstillegg 6 netter: kr. 2 835,-
 • Tips til sjåfør/lokalguide

 

Påmelding på nettside Boreal Adventure www.borealadventure.no    

Telefon  51 82 02 10  / epost reiser@boreal.no 

Informasjonsbrev om turen sendes ut 7-10 dager før avreise. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn slik at det blir riktig på flybilletten (navne endring kan medføre merkostnader).

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise

  Avreise med SAS fra Stavanger lufthavn Sola kl. 06:00, via København, ankomst Milano 10:30. Her venter egen buss som tar oss med østover til Gardasjøen og innsjekk på Hotel Bisesti. Hotellet ligger i byen Garda på sørøstsiden av Gardasjøen, og får meget gode tilbakemeldinger for sine fasiliteter, beliggenhet og service. Det er under 500 meter å gå til det koselige historiske sentrumet. Her har vi et godt utgangspunkt for flotte dager og utflukter. Innsjekk og avslapping etter en tidlig start. Tre-retters middag inkludert på hotellet alle dager.
  Hotel Bisesti, Corso Italia 34/36 37016 Garda (VR)
  TLF +39 045 7255766
  Nettside:
  Hotel Bisesti
  Gardasjøen

  Avreise
 • Dag 2: Riva del Garda, Limone & Malcesine

  I dag skal vi oppleve den nordligste delen av Gardasjøen, som i motsetning til den flate sørlige delen er innrammet av høye fjell. Dette er, som du vil se, et meget populært område for mange typer aktiviteter, som sykling, fjellvandring og alle typer vannsport. Malcesine er en av de aller mest fotogene byene ved sjøen og ligger ved foten av det høyeste fjellet, Monte Baldo. Utforsk de trange gatene og se utsikten fra toppen av Scagligeriborgen. Lunsj på egenhånd. Herfra tar vi båt tvers over sjøen til byen som er oppkalt etter sitroner, nemlig Limone. Vandre langs promenaden og test gjerne den lokale sitronlikøren "limoncello". Videre til den største byen i den nordlige delen, Riva del Garda. Gå rundt den fine havnen, langs promenaden og se Rocca di Riva-festningen fra 1100-tallet. Retur til hotellet. Middag på hotellet.
  Nettside:
  Malcesine
  Limone
  Riva del Garda

  Riva del Garda, Limone & Malcesine
 • Dag 3: Sirmione & Bardolino

  Etter frokost legger vi ut på en rolig halvdagsutflukt. Helt i den sørlige delen strekker en lang halvøy seg ut, og ytterst ligger Sirmione. Inngangen til byen er som plukket ut av et eventyr, man må gå over broen til Scagligerislottet som ble bygget på 1200-tallet. Innenfor finner man et mylder av gater, cafeer, små butikker og ikke minst isbarer. Videre drar vi til vinbyen ved Gardasjøen, Bardolino, hvis lette viner er tilgjengelige også i Norge. Dette er en livlig og koselig by med godt utvalg butikker og fin atmosfære, et perfekt sted å tilbringe noen timer før retur til Garda.
  Nettside:
  Sirmione
  Bardolino

  Sirmione & Bardolino
 • Dag 4: Bergamo

  Etter en god frokost setter vi kursen vestover og besøker Bergamo med lokalguide, en by som fortjener mye mer oppmerksomhet enn det den får. Bergamo omtales som "et italiensk mesterverk", og dette slagordet blir hyppig brukt. Med en skinnegående kabelbane (inkl.) fra 1887 kommer vi fra sentrum av byen til gamlebyen. Intet besøk til Bergamo er komplett uten et besøk til Piazza Vecchia, torget som har vært byens pulserende hjerte siden middelalderen. På tilbaketuren stopper vi innom vinområdet Franciacorta og smaker på italienske kvalitetsviner. Kanskje får du lyst å handle med en flaske eller to hjem?
  Nettside:
  Bergamo
  Franciacorta

  Bergamo
 • Dag 5: På egenhånd

  Vi tar en hviledag og nyter omgivelsene i Garda. Gå langs promenaden som går helt til Bardolino, kikk i små butikker og markeder.

  På egenhånd
 • Dag 6: Mantova & Borghetto

  En times tid sør for Gardasjøen, over Poslettens flate landskap, finner vi byen Mantova, omgitt av tre kunstige innsjøer dannet av elven Mincio. Renessansebyen Mantova anses for å være meget arkitektonisk vakker, med palasser, katedral og mye anerkjent kunst. Vidunderbarnet Mozart holdt en berømt konsert for Maria Theresia av Østerrike på Akademiet her i 1770. Tid på egenhånd til å utforske byen, knipse bilder og spise lunsj. På veien tilbake igjen gjør vi et fotostopp i særs fotogene Borghetto, en liten middelalderperle av en grend som ligger ved og delvis "i" elva.
  Nettside:
  Mantova
  Borghetto

  Mantova & Borghetto
 • Dag 7: Romeo & Juliets Verona

  Kort vei fra Gardasjøen ligger Verona, byen som er kjent for å være Romeo & Julies by. Med lokalguide ser vi de mest kjente severdighetene; den berømte romerske arenaen som i vår tid blir brukt til opera, ser Julies hus, det vakre torget Piazza del Erbe med mer. God tid til å nyte lunsj på et av de mange torgene, shoppe og utforske byen på egenhånd.
  Nettside:
  Verona

  Romeo & Juliets Verona
 • Dag 8: Hjemreise

  Etter en god frokost sjekker vi ut av hotellet og vinker farvel til Gardasjøen for denne gang. Busstransfer til Milano Malpensa for innsjekk og avreise med SAS kl. 14:40. Mellomlanding i Oslo og fly videre til Stavanger lufthavn, ankomst Sola kl. 20:05.

  Hjemreise