Skip to main content

Iran - et persisk eventyr

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Iran er en av verdens eldste sivilisasjoner og rikt på kulturskatter. Landet er et trygt og spennende reisemål som flere og flere får øynene opp for. Vi gjør en klassisk reiserute fra hovedstaden Teheran til frodige Shiraz i sør. Utvid dine horisonter og bli med på en moderne oppdagelsesreise!

 

DAG 1 ankomst Iran

Oppmøte på Sola flyplass hvor din Boreal Reiser reiseleder bistår med innsjekking. Avreise med fly kl. 08:20, via Oslo og Istanbul, ankomst Teheran kl. 00:45 (+1). Ved ankomst drar vi umiddelbart til hotellet for innsjekk (to netter) på vårt 4* Howeyzeh hotel. Link til hotellets nettside: www.kosarhotels.com/EN/hotels/howeyzeh/ 

 

DAG 2 Teheran

Teheran er Irans størte by og hovedstad, og ligger på en høylandsplatå om lag 1200 meter over havet. Vi skal bruke dagen til å gjøre oss kjent med noen av byens mest kjente severdigheter på en guidet rundtur. Golestan palasset er et av de eldste historiske monumentene i Teheran, de gamle kongelige bygningene lå opprinnelig beskyttet bak murene av citadellet. Det nasjonale museet regnes som det mest omfattende og viktigste i landet. Grand Bazaar er stedet for handel og salg i Teheran, og her kan man finne det aller meste. Å oppleve det yrende folkelivet i basarene er gir også et fantastisk innblikk i det lokale dagliglivet!

 

DAG 3 mot Isfahan

Vi legger Teheran bak oss og setter kursen sørover mot Kashan. På veien gjør vi flere interessante stopp.  Fin-hagen er en historisk persisk hage som har vært sentral i historiske begivenheter i Iran. Den fikk UNESCO status i 2012. Borujerdi-huset ble bygget av en rik kjøpmann til sin kone, og regnes for å være et av landets største arkitektoniske mesterverk. Innsjekk og overnatting  i Isfahan (to netter). Link til Sheikh Bahee hotel: http://sheykhbahaeihotel.com/en/

 

DAG 4 Isfahan

Etter frokost gjør vi en byrunde i Isfahan, som på 1500- og 1600-tallet var hovedstaden i Persia og en av de største byene i verden. Sammen med vår lokalguide ser vi bl.a. Naghsh-I-Jahan plassen, omgitt av fantastisk vakre bygg som Imanens Moske, som er  dekket av blå fliser.  Vi ser også palassene Ali Qapou og Chehel  Sotoun, samt en rekke historiske broer, torg  og nabolag.

 

DAG 5 Pasargad

Vi legger Isfahan bak oss og fortsetter ferden sørover. Underveis stopper vi ved nok et UNESCO sted, i Pasargad. Her finner vi Kyros' krypt. Kyros den store var en persisk keiser og erobrer, og regnes som grunnleggeren av Det persiske riket, som strakte seg over store deler av Asia. Utpå kvelden kommer vi frem til vårt endelige mål – Shiraz. Innsjekk tre netter. Link til Arg Hotel Shiraz: http://www.arghotel.ir/

 

DAG 6 Persepolis

Historien til Persepolis strekker seg tilbake til år 515 f.Kr., og besøket hit er som en reise tilbake i tiden. Dette var hovedstaden i Akemeniderriket, og inskripsjonene i vegger og monumenter forteller mye om persisk historie og kultur. Omentrent en mil unna finner vi Naqsh-e Rustam, en gammel nekropolis (gravsted) hvis eldste minnesmerke daterer helt tilbake til 1000 år f.Kr. På ettermiddagen utforsker vi Quran-porten i Shiraz, en av hovedportene inn til byen.

 

DAG 7 Shiraz

Shiraz har en historie som strekker seg helt tilbake til 2000 år f.Kr. Byen er kjent som poetenes og litteraturens by, og til tross for at Iran er en islamsk republikk, også som "vinens by". Shiraz er også kjent som hagenes by, pga. sine mange hager, frukttrær og frodige parker. Vi utforsker denne flotte byen og ser blant annet Nasir-al-Molk moskeen, Karim Khan citadellet, Eramhagen og mye mer. På kvelden blir det avskjedsmiddag. Vi beholder rommet på hotellet frem til vi drar til flyplassen rundt midnatt.

 

DAG 8 Hjemreise

Vårt eventyr er ved veis ende.  Det blir en tidlig avreise til flyplassen for flyavgang kl. 03:05 til Istanbul, videre til Oslo og Stavanger, med ankomst på Sola lufthavn kl. 14:05.

 

REISEFAKTA

DATO: 07.-14.02 2019

PRIS: 22 490,–  kr per person i dobbeltrom

PÅMELDINGSFRIST: 03.12. 2018

PRISEN INKLUDERER:

*Reiseleder fra Boreal Reiser

*Flyreise Stavanger – Teheran / Shiraz – Stavanger

*Turistvisum Iran

*7 netter på 3* og 4* hoteller, inkl. frokost

*Engelskspråklig reiseleder i Iran (tips inkl.)

*6 middager og 6 lunsjer i Iran

*Program og utflukter som beskrevet

*All transport med egen buss iht. til programbeskrivelse (tips til sjåfør inkl.)

 

IKKE INKLUDERT:

Enkeltromstillegg 7 netter: 2 200,- kr

Drikke på måltidene

Tilleggsinformasjon:

Passet kan ikke inneholde israelsk stempel

Kun kontanter kan benyttes i Iran, disse tas ut i minibank ved ankomst

Les mer om Iran som reisemål på Utenriksdepartementets sider: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_iran/id2414831/

Søk reise

 

Kart