Skip to main content

Indre Ryfylke – Jelsa, Sand & Sauda

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Flotte dager i indre Ryfylke! Jelsa er kjent som "perlen i Ryfylke", pga. sin idylliske beliggenhet og godt bevarte strandstad. Sand og Sauda ligger mellom høye fjell og vannrike elver, bli med oss å oppdag Suldals skatter i et innholdsrikt program!

Foto: Lise Bjelland

Reisefakta

Dato:  22.-24.08  2021

Pris: kr 5 990,-

Påmeldingsfrist:  30.07. 2021 

Prisen inkluderer:

 • Reiseleder fra Boreal Adventure
 • Busstransport i turbuss fra Boreal
 • Overnatting 2 netter på Ryfylke Fjordhotel 3* inkl. frokost
 • 2 to-retters middager på hotellet
 • 2 retters lunsj inkl. kaffe på Jelsa
 • 2 retters lunsj inkl. kaffe i Sauda
 • Omvisning/inngang: Skolemuseet og Jelsa kirke, vingård på Hebnes, Industriarbeidermuseet, Røldal kirke, Vigatunet, Grønvik gård
 • Program som beskrevet

 

Ikke inkludert:

 • Enkeltromstillegg 2 netter: kr 650,-

Søk reise

Kart

Dagsprogram

 • Dag 1: Jelsa & Midtsommar

  Avreise kl. 09:00 fra Sandnes, påstigning kl. 09:30 i Stavanger. Vi kjører gjennom Ryfast og tar fergen fra Hjelmeland til Nesvik. Videre til vakre Jelsa, en av de best bevarte strandstadene i Ryfylke. Her er et nytt hotell "på gang" og restauranten er klar til å servere oss lunsj. Etter lunsj vandrer vi sammen mellom de koselige, hvite trehusene og besøker det lille skolemuseet og den vakre kirken. Jelsa kirke stod ferdig i 1647, og er Ryfylkes fremste kulturskatt. De innvendige utsmykningene kan ta pusten fra de fleste.
  Videre til Hebnes på Ropeidhalvøya. Her ligger nyoppstartede Midtsommar vingard. Bonden tar imot oss og viser oss druer og produksjonen av superbæret haskap, og forteller om tankene og ideen bak den unge vingården.
  Herfra er det en liten time frem til Ryfylke Fjordhotel på Sand, hvor vi sjekker inn for to netter. Hotellet er et landemerke på Sand, og har en fantastisk beliggenhet ved sjøen og munningen av Suldalslågen. Sand har et koselig bysentrum med butikker, kafeer, jorbærutsalg og laksestudio for å nevne noe. Middag på hotellet. Middag 2-retter på hotellet.

  Jelsa & Midtsommar
 • Dag 2: Sauda, Røldal & Nesflaten

  Vårt første besøk i dag er industribyen Sauda, som har fått navnet sitt fra alle de buldrende fossefallene som kommer ned de bratte fjellene langs fjorden. En av disse er Svandalsfossen hvor vi gjør et fotostopp. Åbøbyen, eller "Amerikanerbyen" som den også ble kalt, ble designet for å huse de ansatte ved smelteverket og familiene deres. Her har Industriarbeidermuseet foreviget bostandarden deres på 1920- og 1960-tallet. En lokalguide viser oss rundt og forteller om Sauda. Lunsj inntar vi i kafeen på Folkets Hus, før vi kjører den kanskje fineste delen av Nasjonal turistvei Ryfylke, over fjellet til Røldal. Her kjører vi fra fjorden til høyfjellet 900 m.o.h. med sin storslåtte natur. I Røldal besøker vi Røldal Stavkirke fra 1200-tallet, et viktig pilegrimsmål i sin tid. Ikke la deg lure av den beskjedne utsiden, innsiden er fargerik og flott.
  Videre langs Røldalsvatnet sørover til Nesflaten. Her besøker vi en helt unik butikk ved navn "All Verdas". Denne tilbyr et stort utvalg av handlaga og fair trade produkter fra hele verden, som keramikk, ullvarer, interiørartikler, klær, tøfler, helse- og velvære, matprodukter og mye mer. Vertinnen tar vel imot oss og forteller historien bak butikken og produktene. Retur til hotellet og 2-retters middag.

  Sauda, Røldal & Nesflaten
 • Dag 3: Jøsenfjorden, Vigatunet og Grønvik Gard

  Etter en god frokost med havutsikt sjekker vi ut og setter kursen sørover igjen. Vi kjører over fjellet Gullingen og kommer ned innerst i Jøsenfjorden, og kan nyte det flotte fjordlandskapet på veien til Nesvik. Her stikker vi innom Mikals laks, et familieeid røykeri som produserer røykt og gravet laks av høy kvalitet til matbevisste kunder. Det blir mulig å handle og kanskje en liten smak. På Hjelmeland blir det et stopp for lunsj individuelt på utsalgsstedene rundt kaien, får vi gjør en kort kjøretur til Viga museumstun. Gården har flere hundre års fascinerende historie, røykstova fra 1600-tallet er alene verdt et besøk, og noen vil kanskje ta en vandring i den frukthistoriske hagen og se utstillingen om fruktdyrking på løa. Ganske passende avslutter vi får ferd i Ryfylke med å besøke en moderne fruktgård – Grønvik Gard ved Fisterfjorden. Her tar vertskapet imot oss og forteller og lar oss smake på førsteklasses produkter, bl.a eplemost som også serveres på Stavangers mest anerkjente restrauranter. Kanskje blir du også her fristet til å handle med nydelig lokal mat og drikke som kan nytes vel hjemme i egen stue. Videre hjem til Stavanger og Sandnes, hvor vi ankommer på ettermiddagen ca. kl. 16:30/17:00.

  Jøsenfjorden, Vigatunet og Grønvik Gard